Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zwangerschapslingerie: onmisbaar of niet?

Zwangerschapslingerie: onmisbaar of niet?

Zwangerschapslingerie: onmisbaar of niet?

Zwangerschap staat gelijk aan...

een hoop veranderingen in je lijf. Er groeit een nieuw orgaan in je buik (de placenta), je krijgt helaas te maken met zwangerschapskwaaltjes en je zult een toename in je gewicht merken. Je buik groeit natuurlijk (hello bumpy road!), maar je borsten groeien ook. Zelfs vanaf de zesde week van de zwangerschap kunnen zwaardere, grotere en gevoeligere borsten bij sommige vrouwen al het geval zijn. Who or what to blame? Hormonen natuurlijk. Maar ook een toename in je gewicht naarmate de zwangerschap vordert, en de melkklieren in de borsten die zich voorbereiden op de komst van de baby en de moedermelk die daarvoor nodig is. Deze veranderingen waren de aanleiding voor het ontstaan van zwangerschapslingerie, waaronder zwangerschapsbeha’s. Maar is dit echt onmisbaar?

Het belang van een comfortabele zwangerschapsbeha (en slipjes)

Ja, een goede zwangerschapsbeha is echt belangrijk! Om te beginnen omdat je borsten alleen al in het eerste trimester zo veel kunnen groeien dat je een beha met een volledige cupmaat groter nodig hebt. Een goede zwangerschapsbeha biedt jouw borsten nog voldoende ruimte om te groeien door de zwangerschap heen. Want zelfs na het eerste trimester kunnen je borsten nog steeds groeien. Meteen dé reden dat de meeste zwangerschapsbeha’s ruimte bieden voor een halve of een hele cup extra, of in sommige gevallen zelfs twee cups extra.

Daarnaast kunnen groeiende borsten helaas gelijk staan aan pijnlijke en gevoelige borsten en ook gepaard gaan met rug- en nekpijn en pijn in de schouders. Oh ja, knellende beha’s komen veel zwangere vrouwen waarschijnlijk ook bekend voor. En waar het mogelijk is om het jezelf makkelijker te maken en jezelf enigszins te verlossen van ongemakken die gepaard gaan met de zwangerschap moet je dat natuurlijk doen. Wat je hiervoor nodig hebt? Een zwangerschapsbeha die extra ondersteuning biedt, om op deze manier al deze vervelende pijntjes en ongemakken zo veel als mogelijk te verminderen. Daarom zeggen we vaarwel tegen het tijdperk van de knellende en oncomfortabele beha’s, en hallo tegen comfy zwangerschapsbeha’s!

Naast zwangerschapsbeha’s zijn comfortabele zwangerschapsslipjes ook onmisbaar. De kans is groot dat je jouw pre-pregnant slipjes niet meer (op comfortabele wijze) kunt dragen vanwege jouw groeiende buik. Knellen komt je waarschijnlijk bekend voor als je jouw oude slipjes nog draagt. En dat is niet comfortabel. Sommige preggo’s vinden een slipje dat over de buik loopt, en op deze manier hun buik ondersteunt, heel fijn. Andere zwangere vrouwen kiezen juist voor een slipje dat onder de buik valt, en dat ze op deze manier bijna niet voelen zitten.

Wat is een zwangerschapsbeha?

Een zwangerschapsbeha, oftewel een meegroeibeha, wordt gemaakt van zachte stof met voldoende stretch, zodat jouw borsten erin kunnen groeien doorheen de zwangerschap en je niet weer lastiggevallen wordt door een knellende beha. Deze stretch-stof is dus ook nog eens goed voor je portemonnee, omdat je hierdoor niet iedere maand weer aan het shoppen bent voor zwangerschapslingerie. Meestal is een zwangerschapsbeha ook voorzien van schouderbandjes die net wat breder zijn dan die van gewone beha’s, en soms ook van een bredere sluiting. De reden hiervoor is, je raadt het waarschijnlijk al, om jou als preggo wat meer ondersteuning te bieden.

Waarschijnlijk heb je van zowel zwangerschapsbeha’s als voedingsbeha’s gehoord. En hoewel het klopt dat beiden veel op elkaar lijken, bieden voedingsbeha’s nog een extraatje: de linker- en de rechtercup kunnen eenvoudig losgemaakt worden aan de hand van clipjes wanneer het tijd is voor een mommy-milkshake voor de kleine. Precies, je kunt je beha dus toch aanhouden tijdens het geven van borstvoeding, hetgeen je wellicht een beschermd gevoel geeft. Ook is de binnenkant van de cups gemaakt van een zacht en sneldrogend materiaal. Ideaal voor die laatste ongewilde druppeltjes. Het voordeel is dat de meeste zwangerschapsbeha’s meegroeibeha’s én voedingsbeha’s in één zijn. Met andere woorden, je kunt jouw zwangerschapsbeha’s ook nog dragen na de bevalling, in jouw periode van het geven van borstvoeding.

Kortom, zwangerschapslingerie is dus absoluut geen overbodige luxe. Een laatste gouden tip voor het shoppen van zwangerschapslingerie: let erop dat de stof je gevoelige borsten niet irriteert, hetgeen nog wel eens het geval kan zijn bij bij beha’s met naden.

Geen idee waar je fijne zwangerschapslingerie kunt scoren? Geen paniek, want wij hebben de meest comfortabele zwangerschapslingerie voor jullie op een rijtje gezet, waarin je je ongetwijfeld ook nog eens een beautiful mommy to be zult vinden! Scroll dus maar lekker door.

Zwangerschapslingerie1. Mommy Darling Bralette, €75,- Love Stories, 2. Moonflower briefs, €45,- Love Stories, 3. Voedingsbh groen, €24,99 Prénatal, 4. Zwangerschapsslip, €9,99 Prénatal, 5. 2 Voedingsbh's, €39,99 Prénatal, 6. 2 Zwangerschapsslips, €22,99 Prénatal, 7. Noppies voedingsbh, €29,99 Prénatal, 8. Noppies zwangerschapsshort, €15,99 Prénatal


Zwangerschapslingerie: onmisbaar of niet?9. Nursing Bralette, €15,- Boohoo, 10. Set broekjes, €7,50 Boohoo, 11. Tape maternity bralet, €11,- Missguided, 12. Tape maternity knicker, €9,- Missguided, 13. MOM nursing bra, €20,- ASOS, 14. MOM kanten slip, €17,99 ASOS, 15. Nursing bra paars, €39,99 ASOS, 16. Victoria's Secret nursing bra, €50,13 Victoria's Secret