Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zwanger: liefde voelen voor je baby

Zwanger: liefde voelen voor je baby, zo doe je dat

Zwanger: liefde voelen voor je baby, zo doe je dat

Wist je dat je baby al voor de geboorte, terwijl hij of zij nog lekker in de buik zit, al behoefte heeft aan contact, geborgenheid en liefde van mama en papa? Maar, eh… hoe doe je dat dan? Wij vertellen je hoe je verbinding kunt maken vanaf het prille begin.

Maak contact met de baby

In de baarmoeder heeft je kleintje al behoefte aan verbinding, veiligheid, warmte en liefde. Ook al voel je de baby nog niet bewegen, toch ontstaat er vanaf het begin al een band tussen mama en baby. Jullie staan in verbinding met elkaar. Alles wat jij voelt en ervaart, krijgt je baby ook allemaal mee. Bijzonder, toch? Daarom is contact maken met je baby tijdens de zwangerschap heel waardevol. Niet alleen voor de baby, trouwens. Ook voor jou, mama. Je zult merken dat je (nog) eenvoudiger moedergevoelens ontwikkelt en verliefd wordt op je kindje.

Maak zelf je eigen pretecho’s… Zodra je iets voelt, kun je met de Babywatcher gelijk kijken wat die kleine precies uitspookt. Hoe bijzonder!


3 tips om de liefde voor je baby te versterken

Er zijn een aantal manieren om contact te maken met je baby en de liefde te versterken: 1. Aanrakingen: heb jij al gemerkt dat de baby jouw kant op probeert te komen als hij of zij jouw aanraking voelt? Door je buik aan te raken, leert je baby niet alleen dat hij bij jou (en je partner) veilig is maar ook dat hij of zij geliefd en welkom is. Ook leuk: je kunt je baby al een beetje leren kennen. Let op de manier van bewegen en misschien kun je al iets leren over zijn of haar karakter. Temperamentvol of toch rustig? Maak contact met je baby en ga op onderzoek uit! 2. Praten: klets er lekker op los tegen die kleine! Alle geluiden die een baby in de baarmoeder hoort (zoals mama’s hartslag), herkent hij of zij na de geboorte. Praten tegen de baby is dus de perfecte manier om de band te versterken. Zing liedjes, lees verhaaltjes voor of vertel over je dag. Alle vertrouwde geluiden geven de baby na de geboorte het gevoel van geborgenheid. Je baby vertrouwt op jou en weet dat je er voor hem of haar bent. 3. Echo’s (laten) maken! Natuurlijk vooral voor jezelf erg leuk om even te spieken bij jouw kleintje. Echo’s maken het een stuk makkelijker om een beeld te vormen bij de baby in jouw buik. Al helemaal voor de toekomstige papa’s! Naast de reguliere echo’s kun je een pretecho laten maken bij de verloskundige. Of ga zelf aan de slag met de Babywatcher en maak zelf je eigen pretecho’s. Zodra je iets voelt, kun je met de Babywatcher gelijk kijken wat die kleine precies uitspookt.

Nog geen moedergevoelens?

Bij veel vrouwen ontstaan de moedergevoelens al tijdens de zwangerschap. Bij andere vrouwen pas na de bevalling. En, zelfs dan kan het nog een aantal dagen duren voordat ze stapelverliefd zijn op hun kindje. Dat is helemaal niet gek. Iedere vrouw is tenslotte anders. Maak je dus vooral geen zorgen als de moedergevoelens nog even op zich laten wachten. Gun jezelf wat tijd! Heb je het gevoel dat iets niet goed zit of merk je dat het niet lukt om de baby liefde te geven, om een band op te bouwen? Bespreek dit dan met je geliefden, huisarts, de verloskundige of iemand anders die je vertrouwt. Schaam je niet, je bent niet alleen.

Zie je baby waar en wanneer je maar wilt.

Volg de ontwikkeling van je baby en mis nooit iets.

Deel een bijzonder moment en maak blijvende herinneringen met familie en geliefden.