Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zwanger, wat eten in de zomer frambozen

Zwanger in de zomer: dit moet je eten!

Zwanger in de zomer: dit moet je eten!

Die hete zomerdagen vallen niet mee als je zwanger bent. Je krijgt eigenlijk geen hap door je keel, maar je zal moeten eten voor jezelf en natuurlijk voor je baby. Dit zijn de must-eats tijdens je zomer zwangerschap!

Watermeloen:

Krijg je echt geen hap door je keel? Haal een grote watermeloen! Een heerlijke snack: fris en dorstlessend. Zo krijg je toch nog iets binnen, zonder moeite!

Kersen:

Wetenschappers hebben de kers gebombardeerd tot supervoedsel. Ze stimuleren het immuunsysteem, bevorderen de gezondheid van jou en je baby, zijn goed voor je botten, hebben een genezende werking en bevorderen zelfs je slaap. Kersen bevatten een hoop vitaminen, mineralen, eiwitten, ijzer en calcium! Een handje vol kersen, is dus het ideale tussendoortje!

Ander rood fruit:

Aardbeien, frambozen, bramen, besjes – ze zitten vol antioxidanten en vezels die helpen tegen zwangerschapsconstipatie.

Griekse yoghurt:

Heerlijk, koel en vol met gezonde vetten. Dit betekent dat je er lang van vol zit! Om het extra fris, vullend en lekker te maken: voeg vers fruit toe en eventueel wat honing en walnoten.

Courgette:

Het is een van de meest hydraterende groenten die er is en je kan het in zoveel recepten gebruiken. De groeten bevat veel foliumzuur, kalium en vitamine A en C – heel belangrijk voor de kleine!

Komkommer:

Gevuld met water en zorgt voor een verkoelend effect voor je lichaam. Gooi het in je water, door je salade en eet genoeg schijfjes tussendoor. Leg ook wat schijfjes naast je bed voor als je ’s nachts wakker wordt door de hitte!

Op een zomerse avond samen even spieken bij de kleine?

Maak zelf thuis echo’s

Munt:

Ook mint is erg lekker in je waker of in bijvoorbeeld een frisse couscous- of kikkererwtensalade. Munt heeft een verkoelende werking doordat het de receptoren in onze huid activeert. Ideaal dus.

Microgroenten:

Lekker, veelzijdig en voedzaam! Het bevat een hoop vitamine C en E (antioxidant), die je helpen je immuniteit op peil te houden tijdens je zwangerschap. Eet je een salade, sandwich, omelet of wrap? Voeg wat microgroenten toe voor extra smaak én voor jouw gezondheid!

Kersen bevorderen de gezondheid van jou en je baby én bevorderen je slaap.

Een hardgekookt eitje:

Een lichte snack die de eiwitten in je lichaam weer aanvult. Pas wel op en bestrooi je eitje niet met zout, wat dat is dan weer niet goed voor je.

Tomaat:

Zo lekker, fris en onmisbaar tijdens je zomerzwangerschap. Een heerlijke salade, of alleen wat zout en peper toevoegen, een frisse gazpachosoep. Ze helpen je koel te blijven, maar dat niet alleen. Genoeg tomaat eten, helpt namelijk ook om zonnebrand te voorkomen. Natuurlijk moet je jezelf óók insmeren met zonnebrand. Benieuwd naar welke zonnebrand goed is voor jou en baby? Let tijdens je zwangerschap in de zomer op met het zoutgebruik. Als je teveel zout binnenkrijgt, houd je vocht vast. Probeer ook licht te eten, eet bijvoorbeeld wat vaker op een dag om dezelfde hoeveelheden binnen te krijgen. Zorg je er ook voor dat je genoeg water drinkt? Lees meer over hoe je zwanger de zomer doorkomt!