Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zó vier je de eerste verjaardag van jouw baby!

Zó vier je de eerste verjaardag van jouw baby!

Zó vier je de eerste verjaardag van jouw baby!

Oh my, het is bijna zover: de eerste verjaardag van jouw kleine spruit. Al een jaar lang wordt jouw leven verrijkt door de aanwezigheid van jouw mini. Hij of zij was er natuurlijk in principe al langer – want dichterbij jou dan in jouw baarmoeder gaat nooit meer voorkomen – maar je snapt wat ik bedoel. Dat betekent dat die bevalling, ja díe bevalling, al meer dan een jaar achter de rug is. En dat mag ook best gevierd worden!

Of je nou het gevoel hebt dat je in een ander leven een eventplanner geweest bent of niet, een feestje betekent nou eenmaal heel wat geregel. En vaak wordt er ook gedacht dat je geld over de balk smijt met een feestje. Maar dat hoeft zeker niet! Er bestaan heel wat budgetproof decoraties en versnaperingen. Wat natuurlijk nog leuker is, is hier zelf mee aan de slag gaan. Wedden dat jij als trotse mama op deze verjaardag staat te pronken met jouw zelfgemaakte deco en hapjes - en misschien zelfs de vraag krijgt om dit voor een familielid of een vriendin te doen? Wij helpen maar al te graag door jullie te voorzien van onderstaande spoedcursus “help: hoe vier ik mijn baby’s eerste verjaardag?” ;)

Uitnodiging

Het feestje zal natuurlijk nooit van start kunnen gaan als vrienden en familie niet op de hoogte zijn. En hoe stel je ze op de hoogte van deze speciale viering? Door een unieke uitnodiging te versturen. Lekker old school met een ansichtkaart, daar houden we van. Greetz en Kaartje2go hebben een leuke selectie aan uitnodigingen. Stap 1: check.

Beertje

Dinosaurus

Locatie

Misschien is het uitzoeken van een locatie voor het verjaardagsfeestje een eitje voor jou: lekker in eigen huisje. Het kan natuurlijk ook dat je het leuk vindt om mensen over de vloer te krijgen, maar de verjaardag liever in de buitenlucht viert (want: geen hopen rommel in huis). Dan kun je een gezellig feestje in de tuin organiseren. Een kleine tuin of simpelweg geen zin in een feestje thuis? Vier de verjaardag van jouw mini dan in een park. Zien de weersvoorspellingen er niet zo goed uit? Ga dan na of je de mogelijkheid hebt om een kleine zaal af te huren voor deze speciale verjaardag. Opties genoeg!

Thema

Als je het écht goed wilt doen voor de eerste verjaardag van jouw kleine spruit, organiseer je een themafeestje. Gewoon, omdat het kan. En omdat je het zelf ook leuk vindt om uit te pakken met een feestje. Zeker nu het misschien al weer even geleden is J

Teddyberen

Iets wat het altijd goed doet bij kinderen (en wat qua kleur goed bij het interieur past, niet onbelangrijk)? Teddyberen. Ga voor witte en bruine ballonnen en slingers, een heerlijke chocoladetaart, servetjes in de vorm van een teddybeer en hier en daar een pluchen teddybeer (die hoef je waarschijnlijk niet eens te kopen). In een DIY-mood? Bak dan koekjes in de vorm van een teddybeer.

Servetten - €7,-

Kaarsjes - €3,95

Koekjes uitsteker - €1,80

Dino’s

Trotse mama van een stoere bink die een passie voor dino’s heeft? Dan hoef je vast niet lang na te denken over het thema voor dit verjaardagsfeestje. Dino cupcakeprikkers, honeycombs en ballonnen it is.

Honeycomb dino - €2,50

Cupcake toppers - €3,99

Ballon - €9,99 €4,99

Prinsessen

Girls will be girls, en zo zullen ze ook van prinsessen blijven houden. Met een prinsessen themafeestje laat je een ieders roze dromen uitkomen. En misschien verschijnt de prins op het witte paard ook alvast.

Taart - €13,-

Spiraalhangers - €5,99 €2,99

Confetti ballon - €2,99

Versnaperingen

Natuurlijk mag er op deze speciale dag extra genoten worden van lekkernijen – zonder is het simpelweg geen echt feestje. Punt uit. Maar waarom zou ongezond niet afgewisseld kunnen worden met gezond? Want gezond kan net zo lekker zijn, die discussie hoeven we niet met elkaar aan te gaan. En oh ja, deze creaties kun je ook nog eens allemaal zelf maken. Aan de slag in de keuken, jij keukenprinses!

Ballet treats

Oreo koekjes

Schildpad koekje

Gezonde snack

Meloen visjes

Hap snack

Gezonde traktatie

Zelfgemaakte decoratie

Het verjaardagsfeestje nóg persoonlijker maken, en heb je iedere maand van het afgelopen jaar wel een foto van jouw mini gemaakt? Stomme vraag natuurlijk, want waarschijnlijk leg je jouw mini wekelijks (of misschien zelfs wel dagelijks) vast op beeld. Pak een groot stuk karton, print van iedere maand in het eerste levensjaar van jouw mini je favo foto uit - dat kiezen zal nog wel een opgave zijn, dus begin op tijd ;) – en plak het op volgorde op het karton. Schrijf de maanden onder de foto’s en klaar is kees: een persoonlijk meesterwerk!

Verjaardag decoratie

Zijn cupcakes ook van de partij op het feestje? Laat je inner creabea dan naar boven komen en maak je eigen cupcake-decoratie. Hiervoor heb je ook weer je favo foto’s van je mini nodig – liefst met verschillende gezichtsuitdrukkingen. Print deze uit en knip alleen het hoofd uit de foto. Zorg verder dat je gekleurd papier, pompons en prikkers in huis hebt. Knip kleine driehoekjes uit dit gekleurd papier en plak deze samen met de pompons op de gezichtjes. Alleen nog de gezichtjes vastlijmen op de prikkers en het is geslaagd. Weer een project dat je kunt toevoegen aan je knutselportfolio!

Gepersonaliseerde popcorn

Voor deze deco is het waarschijnlijk een goed idee om vrienden en familie met een lief gezicht aan te kijken en ze te vragen of ze nog cupcakebakjes in hun keukenlades hebben liggen. Verzamel er zo veel als je kan en rijg ze aan elkaar voor een heuse cupcakebakjes-slinger!

Verjaardag decoratie

Heb je ergens nog plek aan de muur? Nou ja, voor dit kunstwerkje wil je sowieso plek maken als je die niet hebt. Ik bedoel, een fotocollage in de vorm van een 1? Origineler dan dit gaat het niet worden!

Foto decoratie

Het moment vastleggen

Net zoals je jouw mini ontelbare keren gedurende het afgelopen jaar op beeld hebt vastgelegd, wil je ook graag wat beeldmateriaal aan deze speciale dag overhouden. Aangezien je je handen waarschijnlijk wel vol hebt op deze verjaardag, kun je de aanwezigen vragen of ze leuke foto’s en video’s willen maken. Van al dit beeldmateriaal kun je vast nog een mooie video maken. Je weet wel, om terug te kunnen blikken op deze memorabele dag wanneer je even in een sentimele bui bent.

Échte authentieke beelden kun je met een polaroidcamera maken. Geen twintig do-overs voor die ene perfecte foto ertussen zit, maar een authentieke weerspiegeling van het moment. Precies, voor die coole vintage vibe die je all over Insta ziet. En ook wel een beetje BeReal.

Je hele lijst met voorbereidingen afgevinkt? Dan kan het niet anders dan dat het een geslaagde viering wordt. En vergeet zeker niet te genieten, want dit moment beleef je maar één keer!