Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
10x creatieve ideeën voor prachtige muurdecoratie in de babykamer

10x creatieve ideeën voor prachtige muurdecoratie in de babykamer

10x creatieve ideeën voor prachtige muurdecoratie in de babykamer

Interieurliefhebber of niet, het inrichten van de babykamer is een leuke klus. Waar best wel wat tijd in gaat zitten. En geld. Oh ja, en inspiratie. Je had zó veel originele ideeën voor de meubels en de inrichting daarvan. Jouw Pinterest-bord “babykamer” staat daar al helemaal vol van. Maar nu ben je aangekomen bij het level van de muurdecoratie. En het lukt je maar niet om dit level te voltooien. Wat moet je nou met die grote, saaie vlakken? Zet je schrap, want met onderstaande inspo voor muurdeco ga je scoren. En ja, scoren als in: dit kan regelrecht een interieur magazine in. Dus, kom maar door met die 10 creatieve ideeën voor muurdecoratie in de babykamer!

  1. Muurschildering

Iedereen heeft een stukje artiest in zich. En laat dat voor project babykamer even een schilder zijn. Sla de leukste verfkleurtjes (op waterbasis) in bij de hobbywinkel, tover de inner schilder in jou naar buiten en ga aan de slag met een creatieve muurschildering. Een vrolijke regenboog, een shiny zonnetje of simpelweg een halve cirkel of ovaal? De moeilijkheidsgraad laten we even aan jou over, maar die muurschildering wordt ongetwijfeld een eyecatcher. Tip: Heb je een beamer en een voorbeeld van het ontwerp van de muurschildering? Projecteer deze dan op de muur en overtrek hem zachtjes met potlood. Ben je zwanger? Laat het verven dan aan je hubby over. Maar hé, toekijken (en commanderen, duh) is ook leuk.

Muurschildering 1

Muurschildering 2

Muurschildering 3

Muurschildering 4

  1. Muurstickers

Ben je razend enthousiast over project muurschildering, maar er niet in geslaagd om de inner schilder in jou naar buiten te toveren? Dat hoeft tegenwoordig geen obstakel te zijn, want er bestaat zoiets als een muursticker. Kies voor een vrolijk patroon of juist een groot ontwerp dat meteen een aanzienlijk gedeelte van de muur in beslag neemt.

Muursticker 1

Muursticker 2

Muursticker 3

  1. Houten latten

Houten details nogal saai? Denk daar nog maar eens over na! Zeker niet wanneer je een latjesmuur creëert met gekleurde houten latjes. Of je nou voor bohemian tinten, stoere blauwe kleuren of de kleuren van de regenboog kiest, boring wordt het zeker niet. In een ondernemende do-it-yourself mood? Scoor dan eikenhouten latjes en ga zelf aan de slag met het monteren van deze tegen de muur. Of laat het door een professional doen, ook lekker makkelijk. Wedden dat de monden openvallen van degenen die project latjesmuur voltooid zien? Reken er maar op dat je dit project nog een aantal keer kunt uitvoeren bij vrienden en familie, of dat de telefoon van die professional roodgloeiend zal staan. Die zal je dankbaar zijn.

Houten latten 1

Houten latten 2

Houten latten 3

  1. Wandplankjes met een unieke vorm

Zeg praktisch en origineel, en dan krijg je...wandplakjes met een uniek design. Want opbergruimte (tenminste voor spullen die gezien mogen worden) kun je nooit genoeg hebben. Denk maar aan al die knuffels en andere deco die je op je babyshower gehad hebt. Je moet het ergens kwijt kunnen, toch? En je hebt meteen die kale muur in de babykamer aangekleed. Aah, twee vliegen in één klap, daar worden we blij van. Ken je iemand die handig met hout is? Laat je fantasie dan de vrije loop en bestel een wandplank in een te gekke vorm.

Wandplankje 1

Wandplankje 2

Wandplankje 3

Wandplankje 4

Wandplankje 5

  1. Slingers

Je weet wat ze zeggen: het leven is een feestje, maar je moet zelf wel de slingers ophangen. Ja hoor, een feestje is het zeker, met dat prachtige kindje dat jij op de wereld hebt gezet (of nog gaat zetten). Dus waarom de slingers niet ophangen? Kies voor een zoete slinger met hartjes, een stoere blauwe variant met luchtballonnen of een hippe slinger met vlieger.

Slingers 1 - €25,95

Slingers 2 - €9,99

Slingers 3 - €8,95

Slingers 4 - €14,95

  1. Meetlat

Combineer muurdecoratie met een tool om te zien hoeveel je kleine spruit gegroeid is, en je krijgt een meetlat in de vorm van een muursticker. Het verbaast je misschien, maar hier bestaat ook een serieuze markt voor. Want de keuze is reuze. Wil je er een persoonlijke touch aan geven? Neem dan van tijd tot tijd een momentje de tijd om je mini te meten en de huidige lengte met een potloodje op de muur aan te duiden. Leuk aandenken!

Meetlat 1 - €21,95

Meetlat 2 - €59,95

Meetlat 3 - €27,50

  1. Houten naambord

Naast praktisch, mooi en creatief wil je natuurlijk ook dat de babykamer persoonlijk is. En persoonlijker dan een houten bord met de naam van jouw mini me gaat het niet worden. Geen idee waar je dit naambord moet ophangen? De ruimte op de muur boven de box is een ideale plek als je het ons vraagt ;)

Naambord 1

Naambord 2

Naambord 3

Naambord 4

  1. Postermuur

Deze kon natuurlijk niet missen. Want eerlijk is eerlijk, posters doen het altijd goed. En posters van dieren al helemaal wanneer ze in de kinderkamer ophangen. Met een enkele poster krijg je de muur natuurlijk niet gevuld, dus kies voor drie of vier (of misschien nog wel meer) prenten van vrolijke viervoeters. Zo, nu word je door meerdere ogen op de muur aangekeken wanneer je je kleintje aan het verschonen bent ;)

Postermuur 1

Postermuur 2

Postermuur 3

Postermuur 4

  1. Houten opbergvakken

Onvoldoende plek om al die leuke decoratie uit te stallen in de babykamer? Dat probleem is zo opgelost. Sla een aantal houten opbergvakken in en bevestig ze aan de muur in de babykamer. Et voilà! Kriebelen je handen om nog verder te gaan dan dit? Verf de binnenkant van de vakjes dan met een vrolijk kleurtje. Gebruik de vakjes vervolgens als plaats om schattige babyfoto’s tentoon te stellen. Precies, jouw trots, en nu in het volle zicht!

Opbergvak 1

Opbergvak 2

  1. Dierenkoppen

Als er iets is waar kinderen van houden (naast mommy en daddy op de eerste plaats natuurlijk) zijn het wel dieren. En de dingen waar je van houdt heb je het liefst dicht bij je, toch? Naast dierenknuffels in de box of op het bed is het een uitstekend idee om dierenkoppen aan de muur te bevestigen. Nee, geen echte natuurlijk, weg met die horror. Kies jij voor een metalen of een pluchen variant? Hoe dan ook, hier zul je echt mee scoren!

Dierkoppen 1

Dierkoppen 2

Dierkoppen 3

Dierkoppen 4