LaLieLoe - Born to be Wild
Zó kleed je jouw baby duurzaam!

Zó kleed je jouw baby duurzaam!

Zó kleed je jouw baby duurzaam!

Je wilt het beste voor jouw mini – geen twijfel mogelijk – maar ook voor het milieu. Dan kom je uit op duurzame babyproducten! Dat klinkt goed, zeker aangezien je veel (lees: heel veel) babyspullen nodig hebt maar we tegelijkertijd ook lief voor de planeet moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan wasbare luiers, bio afbreekbare billendoekjes en meegroeimeubels: goed voor jouw baby én het milieu. Iets waarbij je waarschijnlijk niet direct aan duurzaamheid denkt, is babykleding. Want ja, we hoeven niemand uit te leggen dat je baby zijn of haar kleding ontzettend snel uitgroeit, waardoor jij je weer braafjes naar de winkel begeeft om nieuwe truitjes en broekjes te kopen. Wat. Een. Geld. Naast jouw portemonnee, is de planeet hier ook niet zo blij mee. Maar: wees niet getreurd, want er bestaan toch manieren waarop jij je baby duurzaam kunt kleden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Tip #01: Struin Vinted en marktjes af

De kans is groot dat je zelf al een keer een pareltje op Vinted geshopt hebt. Ook voor baby’s kun je er prachtige kleertjes scoren en dat voor een prikkie. Want ja, mede mommies begrijpen the struggle: een baby die ontzettend snel uit zijn kleertjes groeit. Dan maar doorverkopen, toch? Daarnaast kun je op tweedehandskledingbeurzen – en markten vaak leuke kleertjes voor jouw mini scoren. Zo geef je al die babykleding een tweede leven!

Tip #02: Kleding van broertjes of zusjes

Ben jij trotse mama van meerdere kindjes? Dan kun jij je voordeel misschien doen met babykleertjes die jij van jouw andere kids bewaard hebt. Ergens op zolder misschien. Ook wanneer je nu al weet dat je graag nog een kindje zou willen krijgen, is het een goed (en duurzaam) idee om babykleertjes te bewaren. Daarnaast heb je misschien familieleden of vriendinnen met baby’s of kleine kindjes die inmiddels uit bepaalde kleding gegroeid zijn. That’s what friends and family are for!

Tip #03: Maak een lijstje

Ja, we weten het: het kan enorm verleidelijk zijn om de winkels in te duiken en met zakken vol met babykleding naar buiten te komen. Want hoe schattig is een jurkje of een paar schoentjes in een mini-maat? Maar oké, back to reality. Het onderscheid tussen willen en nodig hebben is echt key bij het duurzaam shoppen voor jouw baby. Vraag jezelf, liefst voordat je je naar de kassa begeeft, altijd af of jouw baby iets echt nodig heeft, of dat je het simpelweg voor jouw mini wilt kopen omdat je het leuk vindt.

Om te voorkomen dat je té veel koopt (of té veel impulsieve aankopen doet), is het handig om voorafgaand aan het shoppen een lijstje te maken met spullen die jouw baby echt goed kan gebruiken. Zo bespaar je jezelf waarschijnlijk heel wat geld - en heel wat boze blikken van je hubby nadat je met een achterbak vol zakken thuiskomt ;)

Tip #04: Babykledingabonnement

Wist je dat er zoiets bestaat als een babykledingabonnement? Ja, heus! Bepaalde bedrijven (zoals Hulaaloop) bieden de mogelijkheid aan om babykleding te ‘huren’ of te ‘lenen’ voor een vast bedrag dat je maandelijks betaalt. Past de kleding jouw baby niet meer of ben je erop uitgekeken (dat probleem kennen we zelf ook)? Dan kun je de kleding inwisselen voor een grotere maat of simpelweg inleveren. Over innovatieve ideeën gesproken...

Tip #05: Duurzame babykledingmerken

We worden er blij van om te horen dat er tegenwoordig veel merkjes bestaan die duurzame babykleding verkopen. Denk hierbij aan kleertjes die gemaakt zijn van biologisch katoen of met gerecyclede materialen, en hierdoor een minimale impact op de planeet hebben. Geen chemische troep dus. Veilig voor jouw baby én het milieu, daar houden we van. Nu ben je ongetwijfeld nieuwsgierig geworden naar de merkjes die deze duurzame babykleding verkopen. Daarom hebben wij onze 5 favorieten voor jullie geselecteerd!

  1. Gray Label

Baby suit - €57,-

Baby pants - €39,-

Baby sweater - €41,-

  1. Phil & Phae

Baby jacket - €48,-

Baby onesie - €43,-

Baby jumpsuit - €48,-

  1. Maed for Mini

Romper - €35,- €17,50

Onepiece - €65,-

Wrap romper - €35,- €17,50

  1. Ammehoela

Jumpsuit - €39,95

Sweater - €39,95

Baby dungaree - €39,95

  1. Nixnut

Pants - €59,95

Sweater - €49,95

Overall - €79,95

Producten