Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zó amuseer jij jouw kids in de herfst!

Zó amuseer jij jouw kids in de herfst!

Zó amuseer jij jouw kids in de herfst!

We hebben een tijdje terug afscheid genomen van onze goede vriend De Zomer, en hebben moeten accepteren dat de herfst nog een behoorlijke tijd onder ons zal zijn. Het is dus ook weer tijd voor een potje klagen. Dalende temperaturen, regenachtige dagen, een gure wind. En niet te vergeten dat het later licht wordt en ’s avonds al vroeg donker wordt. En dat zorgt er weer voor dat het een enorme opgave is om je nest al vroeg te verlaten. Zucht.

Oké, het minuutje om te klagen zit erop en het is weer tijd om die roze bril op te zetten. Want ieder seizoen heeft zijn eigen charme, en de herfst is eigenlijk best wel magisch. En dat is zeker het geval voor jouw kindje, voor wie al die prachtige herfstkleurtjes nieuw zijn. In de zomer heb je misschien veel wandelingen in het park gemaakt en het strand bewonderd, en leek het amuseren van jouw mini niet zo moeilijk. Ook in de herfst zijn er meer dan genoeg manieren om jouw kleine te vermaken, zowel binnen op regenachtige dagen als buiten op zachte herfstdagen. Zeg maar gedag tegen verveling met onderstaande herfstactiviteiten!

 1. Bewonder de herfstkleuren

De kleuren van de herfst zijn nieuw voor jouw kindje. En het is algemeen bekend dat wat nieuw is, interessant is! Neem jouw kindje dus mee naar het park voor een wandeling tussen de bomen met prachtig gekleurde blaadjes. Wedden dat jouw mini al snel genoeg tussen de vallende blaadjes rondrent? En dan zijn er natuurlijk ook nog de dennenappels, eikels en kastanjes. Een moment om heel wat nieuwe onderdelen van Moeder Natuur te bewonderen! Let wel op dat jouw nieuwsgierig kindje deze objecten niet in zijn of haar mondje stopt.

 1. Pompoen uithollen

Hondenweer staat gelijk aan entertainment binnenshuis. En laat de herfst nou hét seizoen zijn om een pompoen uit te hollen. Je weet wel, voorbereidingen voor Halloween. Kiezen jullie voor een scary pompoen, of de vriendelijke Kolderkat uit Alice in Wonderland?

 1. Kinderboerderij

Als het weer even meezit, kan een bezoekje brengen aan een kinderboerderij een gezellige activiteit zijn. Waarschijnlijk zal jouw mini je aan het einde van de dag smeken om een geitje of een biggetje mee naar huis te mogen nemen. Hoe dan ook, weer een aantal vriendjes kunnen toevoegen aan de vriendenkring ;)

 1. Herfstcake bakken

Er bestaan ontzettend veel cakes en taarten die heerlijk zijn om in de herfst te bakken (en vervolgens op te smikkelen, duh). Net zoals deze pompoencake, want eerlijk is eerlijk, herfstiger dan dit gaat het niet worden. Maar dan heb je ook nog worteltaart, appeltaart, stoofpeertjestaart...ja, je begrijpt het wel. Jullie gaan tijd te kort komen.

 1. Halloween kostuum maken

Halloween komt eraan, dus laat die regenachtige dag het perfecte excuus zijn om samen met jouw kleine een Halloween kostuum te creëren. Want do-it-yourself is 10x leuker dan een kant-en-klaar kostuum kopen, toch?

 1. Knutselen met een herfst thema

Ben jij een creabea en is dat één van de vele talenten en kwaliteiten die jij jouw kleine wilt meegeven? Grijp een gure herfstdag dan aan om creatieve kunstwerkjes met herfst-objecten te maken. Verzamel wat dennenappels, eikels en kastanjes om aan de slag te kunnen. Vergeet die knutseldoos in de kast zeker ook niet, en dan kunnen jullie je lol op.

 1. Fruit plukken

Wat is er leuker dan lokale boerderijen op zogenaamde zelfplukdagen te bezoeken en zelf fruit te plukken? Appels en peren kun je bij meerdere boerderijen plukken, en als je geluk hebt zelfs ook wat groente. Niet alleen een geweldige ervaring voor jouw mini, maar ook voor jou!

 1. Kleien

Houden jullie van knutselen, maar hebben jullie voor jouw gevoel al zó veel geknipt en geplakt? Dan is kleien een leuk alternatief! Met klei kun je eindeloos veel creaties maken. Geloof je me niet? Neem maar eens een kijkje op Pinterest. I’m telling you, heel veel inspiratie.

 1. Indoor speeltuin

Zin in een actieve middag? Dan is het leuk om een bezoekje te brengen aan een indoor speeltuin. Ook heel goed voor de sociale ontwikkeling van jouw kindje: hij of zij zal absoluut nieuwe vriendjes maken tijdens dit uitje. En misschien word jij ook nog wel op de koffie gevraagd door een moeder die je daar ontmoet!

 1. Pannenkoeken eten

Dagen met slecht weer vragen om...pannenkoeken! Of jullie ervoor kiezen om thuis te blijven en zelf pannenkoeken te maken, of deze in een restaurant eten, smullen gegarandeerd. Ben jij in een DIY-mood en wil je de pannenkoeken zelf maken? Probeer onderstaand recept dan eens. Begin je al te watertanden? Snappen we, wij namelijk ook ;)

 1. Herfstboekje lezen of bekijken

Entertain jouw kindje door uit een kinderboekje over de herfst voor te lezen, of door simpelweg samen door het boekje heen te bladeren. Ben jij een échte verhalenverteller? Verzin dan zelf een origineel herfstverhaaltje dat je aan jouw mini kunt vertellen. Dit zal de fantasie van jouw kindje misschien ook wel prikkelen!

 1. Voederplankje maken

Een middagje creatief bezig zijn én lief zijn voor de vogels? Maak dan een vogelvoederplankje met walnotensnacks of appelsnacks. Ja, ook vogels lusten zo nu en dan wel eens iets culinairders dan een vetbolletje ;)

 1. Herfstbingo

Een simpele herfstwandeling te saai? Voeg er dan een spelelement aan toe door er een herfstbingo van te maken! Nodig wat vriendjes of neefjes en nichtjes uit, en zoeken maar! Wie zou de eerste met een volle kaart zijn?