Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Wanneer voel ik mijn baby eindelijk? En, hoe voelen de eerste trapjes?

Wanneer voel ik mijn baby?

Wanneer voel ik mijn baby?

Het is zo magisch, de eerste keer dat je jouw kindje in je buik voelt bewegen. Zachte trapjes, hikjes, je voelt je baby ronddraaien. Maar vanaf wanneer voel jij je baby voor het eerst? En, hoe voelt het?

Van kleins af aan

Al van kleins af aan trappelt de kleine in je buik. Vanaf week 7 begint je kleintje namelijk al met bewegen en beginnen de armen en benen te groeien. Vanaf 15 weken zitten alle ledematen en gewrichten op de juiste plek en begint de baby intensief te oefenen met bewegen: schoppen, pirouettes, rekken en strekken. De baby moet natuurlijk nog leren hoe hij alles kan gebruiken en gaat flink los. Maar op dit moment voel jij er nog niets van.
Vrouwen omschrijven de bewegingen van hun kleintje als plopjes, kriebels, belletjes en vlinders in hun buik. Hoe zou jij het omschrijven? 😊

Het eerste trapje

In het begin is het moeilijk om de moves van je baby te herkennen. Zijn het je borrelende darmen of voel je daar toch een trapje? Vrouwen omschrijven de bewegingen van hun kleintje als plopjes, kriebels, belletjes en vlinders in hun buik. Zodra je eenmaal iets gevoeld hebt, en vooral ook een paar keer hetzelfde gevoel hebt ervaren, weet je vrij snel dat het je baby is die even gedag komt zeggen. Hoe magisch! Rond week 16 t/m week 20 van je zwangerschap kun je voor het eerst jouw baby’tje voelen. Vooral als het je eerste zwangerschap is. Het kan ook ietsjes later zijn, dat verschilt per vrouw. Bij een volgende zwangerschap herken je de bewegingen van de kleine al een paar weken eerder. Dan weet je gelijk bij dat bijzondere, eerste schopje: zo voelde het! Zo leuk, dat eerste trapje en het voelen van de eerste bewegingen. Je omgeving wil natuurlijk meegenieten. Maar helaas, vanaf ongeveer 24 weken is het pas voelbaar voor alle anderen.
Psst, leuk ideetje: maak een foto of video van de echo en deel deze met familie of vrienden.

Nog niks gevoeld?

Ben je al 20 weken zwanger en heb je nog niks gevoeld? Geen zorgen, dat is heel normaal! Je weet dan ook niet wat je moet voelen. Het komt écht, en dan mag jij er elke dag van genieten. De kans om je baby te voelen is het grootst als je rust neemt. Ontspan en ga lekker op de bank of in bed liggen. Daarnaast is je baby vaak het meest actief voordat je gaat slapen of in de ochtend.

Steeds krachtigere bewegingen per trimester

  • Week 1 t/m 12: In het eerste trimester is de kleine in jouw buik vooral bezig met de overgang van embryo naar foetus. Zo worden niet alleen de armen en benen gevormd, maar gaan ook vitale organen zoals de hersenen en lever functioneren. Onvoorstelbaar, toch? 😊 Bewegen doet de baby ook al (vanaf week 7 ongeveer), maar jij zult er nog niets van voelen. Met de Babywatcher kun je in het eerste trimester het hartje zien knipperen. Voor de rest is de baby nog piepklein, echt piepklein. Voor een mooie en duidelijke pretecho, raden wij aan om nog even geduld te hebben. Je kunt de Babywatcher het beste huren vanaf week 12.
  • Week 13 t/m 27: In het 2e trimester groeit en ontwikkelt de baby nog harder! Ook is hij (of zij, natuurlijk) al druk aan het oefenen om te kunnen overleven buiten je baarmoeder. Hij oefent met ademen, slikken en leert om zijn zintuigen te gebruiken. Verder beweegt die kleine erop los! Hij gaapt, heeft de hik, zwaait en maakt salto’s. Heb je soms ook het gevoel dat je baby een feestje aan het vieren is? 😉 Met de Babywatcher kun je gezellig spieken bij jouw kleintje. Je kan de baby van top tot teen zien en je ziet het hartje kloppen. Ook super cute om te zien: je baby heeft steeds vaker de hik omdat het maagje vol zit met ingeslikt vruchtwater. Zodra je iets voelt, kun je met de Babywatcher gelijk kijken wat die kleine precies uitspookt. Hoe bijzonder is het om te zien als de baby duimt, speelt met zijn voetjes of zwaait? Misschien lukt het zelfs om de vingertjes of teentjes te tellen.
  • Week 28 t/m de week van je bevalling! In het 3e trimester neemt je baby in gewicht enorm toe en wordt hij nog vier keer zo zwaar. Ongelooflijk, he? Verder ontwikkelt je kleintje een vast ritme. Per dag voel je de baby bewegen op vaste momenten. Maak deze momenten extra speciaal door pretecho’s te maken met de Babywatcher. Zo kun je een beeld vormen bij de herkenbare bewegingen die je steeds voelt. En, zie je de baby waar en wanneer je maar wilt. De baby helemaal in beeld krijgen wordt steeds moeilijker, omdat hij zo snel groeit. Om er zeker van te zijn dat je nog mooie pretecho’s kunt maken, adviseren wij om de Babywatcher voor week 32 te gebruiken.

Hoe vaak voel je de baby?

Heb jij jouw baby wel al gevoeld, maar nu een tijdje niet meer? Dat is niks om je zorgen om te maken! Het kan zijn dat het vruchtwater tijdelijk toeneemt waardoor jij de bewegingen minder duidelijk voelt. Vanaf een week of 28 begint de baby minder te bewegen omdat hij steeds meer ruimte nodig heeft. Vanaf dit moment kunnen de bewegingen ook anders en krachtiger gaan voelen! Elke dag zal je de baby even voelen. Maak er een heerlijk (verwen) momentje van en maak contact met je baby. Smeer je buik lekker in met olie of crème. Blijf rustig liggen of zitten en leg je handen op jouw buik. Heb jij al gemerkt dat de baby jouw kant op probeert te komen als hij of zij jouw aanraking voelt? Zo schattig, nu al zoveel liefde! ♥ Heb jij jouw baby vanaf 28 weken al langer dan een dag niet gevoeld, neem voor de zekerheid even contact op met je verloskundige.
Wil jij de magie van de eerste schopjes meteen delen met jouw geliefden? Met een Babywatcher in huis kan iedereen meegenieten van wat er in jouw buik gebeurt! Zie de baby waar en wanneer je maar wilt Last van maagzuur? Dit kun je er tegen doen.