Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zoontje verrassen met Babywatcher

Verrassen met de gele koffer van BabyWatcher

Verrassen met de gele koffer van BabyWatcher

Toen de Babywatcher zo’n twee jaar geleden op de markt kwam, was Joëlle er al snel bij. Ze zag een advertentie langskomen op Facebook over thuis je eigen echo’s maken. Ze besloot de Babywatcher te huren en was meteen dolenthousiast. Onlangs had ze de Babywatcher weer thuis. We spreken haar over haar ervaringen – van toen en nu.

Niet te geloven

“De eerste Babywatcher huurde ik rond Kerst. Extra veel sfeer dus. Het was echt nog iets nieuws, thuis je echo’s maken. Mensen die ik erover vertelde, geloofden het bijna niet. Zo ook mijn moeder, die ik rond de feestdagen verraste door met de gele koffer aan te komen. Samen met mijn vriend en ouders keken we naar de kleine. Ik koppelde de Babywatcher aan de tv, zodat we een groter scherm hadden. Het was heel bijzonder. Mijn moeder geloofde het allemaal niet. Ze was zo verbaasd en verrast. Het was grappig, we hadden ze een beetje voor de gek gehouden. Ze wisten het geslacht nog niet, wij wel. Maar we deden alsof we er op dat moment pas achter kwamen. ‘Zien jullie het dan niet?’, vroegen we steeds aan ze. Maar het was natuurlijk onmogelijk om te zien. Omdat we de Babywatcher een week thuis hadden, konden we op verschillende plekken, op verschillende tijden kijken. We keken ook met mijn schoonouders en nog met wat vriendinnen, waaronder één zwangere vriendin. Het was super leuk en iedereen was verrast en meteen enthousiast. Normaal gaat alleen je partner mee voor een echo, nu kan je zelf kiezen waar en met wie je de echo maakt.” “Het is zo leuk om te kijken wat er allemaal in je gebeurt”

Naam: Joëlle Leeftijd: 26 Woonplaats: Naarden, in een gezellig hoekhuis Kinderen: Mick; zwanger van de tweede Status: in een fijne relatie met René (30) Samen: 6 jaar

Een beweeglijke baby

“Het beeld was goed. Onze jongen was toen 15 weken. Dat is eigenlijk perfect, want dan zie je het hele beeld van je kind op het scherm. Ook is de baby dan nog super beweeglijk, omdat er nog veel ruimte is in de baarmoeder. Op de duimpjes zuigen, bewegende armpjes en voetjes. We zagen het allemaal en hebben er leuke filmpjes aan overgehouden. Wel moet ik zeggen dat je een duidelijk verschil merkt tussen twee jaar geleden en nu. Toen moest het nog op je eigen computer en installeerde je de software zelf. Het werkte niet altijd even goed en je merkte dat er nog een beetje geëxperimenteerd werd met het product en merk. Nu is het een stuk gebruiksvriendelijker, gemakkelijker en werken de helderheid- en zoomfuncties beter. Die veranderingen zijn leuk om te merken.”

Weer een ervaring met de Babywatcher

“Onlangs won ik een give-away actie van Babywatcher, dus mocht ik weer genieten van mijn kleintje. Ik ben nu zwanger van mijn tweede baby’tje. Hij of zij was nog maar 10 weken toen ik de Babywatcher ontving. Het wordt eigenlijk pas vanaf 12 weken aangeraden, maar ik dacht, probeer het toch. Voor hoe klein de baby was, was het goed beeld. Het was heel klein ja, maar je zag het goed bewegen en zag het hartje hard kloppen. Misschien dat het beeld bij mij zo goed was, omdat het mijn tweede zwangerschap is en de baby dan minder ver naar achteren ligt. Het was heel leuk om het deze keer samen met ons zoontje te doen. ‘Baby’, schreeuwde hij steeds. Hij vond de scangel ook te gek en heeft over mijn buik gewreven met het apparaat. Maar echt snappen, doet hij het niet. Daar is hij nog net wat te klein voor, met zijn bijna twee jaar. Een dagje later had ik de Babywatcher mee naar kantoor genomen. Ze kijken je nieuwsgierig aan met dat koffertje; ze vragen zich af wat erin zit. Het was bij de meesten nog onbekend, ook bij mijn collega, die nu 34 weken zwanger is. Voor haar nam ik de Babywatcher mee naar werk. De baby was net wat te groot om goed in beeld te krijgen. Wel zie je het hartje kloppen, kom je soms een handje of beentje tegen. Het was dus best lastig om te zien, maar ze was toch blij verrast. Het blijft leuk om even naar je kindje te kijken.”

Een aanrader

“Ik zou het iedereen aanraden. Echt waar. Het is zo gaaf, dat vond ik meteen al. Vooral omdat je het gewoon thuis kan doen en je het kan delen met je familie en vrienden. Ik kan me best voorstellen dat mensen denken, stel je ziet niks, wat dan? Ik heb dat gevoel en die gedachte juist niet. Je ziet de baby altijd wel bewegen; voor mij is dit een geruststelling. Alles zit goed. Ook is het eigenlijk best gemakkelijk. Je hebt het snel door, maar het is goed dat er oefenecho’s bijzitten. Dan kun je even wennen aan het maken van je eigen echo’s. Mocht er een derde baby komen over een paar jaar, dan zal ik de Babywatcher zeker weer huren. Het is zo leuk om samen te kijken wat er allemaal in je gebeurt.”

Ouder- en zwangerschap

“De bevalling zie ik niet tegenop. Die viel de vorige keer best mee, hoewel het wel erg lang duurde. Van 22:00 tot 17:30 uur de dag erna! Ook kostte het wat tijd om qua energie weer de oude te worden. Mijn zwangerschap gaat nu weer helemaal goed. In het begin had ik ’s avond last van misselijkheid, dat is inmiddels weg. Ik ben alleen nog moe, maar dat is normaal. Het kost veel energie. Het ouderschap zelf is heerlijk. Mick is een geweldig kind. Gemakkelijk en slaapt goed door. Daar hebben we geluk mee. Ze zeggen dat je relatie verandert zodra je een kind krijgt. Maar ik denk dat je elkaar op een andere manier leert kennen. Je moet een goede relatie hebben, wil je je er doorheen slaan. Een jongen of meisje. Over twee weken weten we het hopelijk. Het maakt me eerlijk gezegd niet veel uit, als het maar gezond is. Een meisje zou wel leuk zijn, omdat we dan beide hebben. Qua spullen hergebruiken scheelt het wel. Maar aan de andere kant: ik vind shoppen heel erg leuk.”