Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Slecht weer: zó vermaak jij je mini binnen!

Slecht weer: zó vermaak jij je mini binnen!

Slecht weer: zó vermaak jij je mini binnen!

De herfst staat helaas vaak gelijk aan slecht weer. Dat plaatje van het zonnetje dat prachtig door de gekleurde herfstbladeren schijnt en de boel een beetje opwarmt is nou eenmaal meestal niet de realiteit. Een gure wind en bakken met regen? Dat lijkt inderdaad toch meer op de werkelijkheid. Die barre weersomstandigheden betekenen ook dat je weer heel wat tijd binnenshuis zult spenderen en dus ook dat je jouw mini binnen zult moeten entertainen. Shit, net nu je jouw kindje een gezellige herfstwandeling hebt beloofd. Dat plan moet je dan ook maar even parkeren. Het goede nieuws is dat paniek nergens voor nodig is – zelfs niet wanneer je een aantal dagen met slecht weer voor de boeg hebt - want er zijn genoeg manieren om het binnen gezellig te maken. Zelfs wanneer we de klassiekers van boekjes lezen en filmpjes kijken buiten beschouwing laten ;) Dit zijn onze tips voor een geslaagde middag à la maison!

 1. Creatief bezig zijn met klei

Een middagje binnen spenderen vraagt om een creatieve bezigheid. Pak de auto en rij naar de winkel om wat klei te kopen. Betekent misschien wel dat je de regen even moet trotseren – in ieder geval het stuk van de parkeerplaats tot de winkel – maar dat zal het ook wel waard zijn. Laat je fantasie en creativiteit los bij het bedenken van leuke creaties die met klei gemaakt kunnen worden en dan is het zover: kleien maar!

Klei schildpad

Klei monsters

 1. DIY poppenkast show

Wie zegt dat je naar een échte poppenkastvoorstelling moet gaan om te genieten van entertainment? Dat kun je zelf namelijk ook eenvoudig met jouw mini doen. Wat je daarvoor nodig hebt? Sokken – dat moet altijd wel lukken – karton, stiften, garen en een schaar. Eventueel nog wat andere knutselbenodigdheden - afhankelijk van hoe gek je het wilt maken en hoe rijk jouw fantasie is. Het knutselen is op zich al reuzegezellig, maar wat je vervolgens met het resultaat kunt is zeker ook entertainment op zich. Zeg maar gedag tegen verveling, en hallo tegen een middag vol amusement.

 1. Tenten maken

Wat is er gezelliger dan zelf een tent te maken in huis wanneer het buiten stormt? Verzamel een aantal oude lakens of dekens en gooi deze op een creatieve manier over een tafel of een aantal stoelen heen om er zo een grote tent van te maken. Leg een aantal kussens op de grond en laat jouw mini Meneer de Teddybeer en mevrouw Konijn uitnodigen om ook van de partij te zijn bij dit gezellige gebeuren. Dan heb je alleen nog een schoteltje met koekjes en bekertjes met sap nodig. Gegarandeerd een geslaagde middag!

 1. Disco

Maak een afspeellijst van de leukste kinderliedjes en laat deze nummers lekker hard door de box in de woonkamer klinken. Ook weer niet te hard, want dan gaan de buren weer een potje klagen. Haal verder de stoffige discolamp uit de garage tevoorschijn voor het ultieme discogevoel. Zet je verstand even op nul en dance like nobody is watching.

Disco lamp - €14,94

 1. Kinderpodcasts en luisterverhalen

Heeft die minidisco jullie gesloopt en zijn jullie nu echt toe aan wat rust? Begrijpelijk, want bij minidisco kun je al je energie kwijt. Zoek dan een leuke kinderpodcast uit waar jullie even zoet mee zijn. Zo is de Boterhamshow een leuke podcast die gehost wordt door Opper de Pop – ja, het gaat hier om een poppenpodcast. Dat zal vast in de smaak vallen bij jouw mini.

 1. Groenten kweken

Binnen in huis aandacht besteden aan de natuur? Ja hoor, dat is zeker ook mogelijk. Creëer samen met jouw mini een klein moestuintje door kiemgroenten te kweken in een klein bakje met water en zaad. Heb je geen zin om binnen opgescheept te zitten met dit moestuintje? Dan kun je dit met beter weer ook buiten uitvoeren en nu alvast de voorbereidingen doen. Zo is het leuk om een aantal mini bloempotjes te beschilderen met vrolijke kleuren. Dat vullen van die bloempotjes komt later wel weer wanneer de gure wind en de regen geweken zijn. Heerlijk toch, al die DIY-projectjes?

 1. Verkleedpartijtje inclusief fotoshoot

Iets waar vrijwel alle kinderen dol op zijn? En nee, dan hebben we het niet over dieren, alhoewel ze daar ook dol op zijn. Verkleden! Haal dat carnaval- of Halloweenkostuum dus maar tevoorschijn. Hebben jullie dat niet in huis? Wees dan creatief met oude kleding. Het verbaast je misschien hoever een rijke fantasie je al kan brengen met verkleden ;) Eenmaal verkleed is het leuk om dit moment vast te leggen op beeld met een heuse fotoshoot. Het is leuk om later terug te kunnen kijken naar deze foto’s (en misschien ook wel video’s) wanneer je in een sentimentele bui bent (en stiekem ook om je kids mee te kunnen plagen J).

 1. Bingo

Voeg een spelelement toe aan jullie dagje binnen en maak je eigen bingokaarten. Voor een wandeling in het bos zou je misschien een insectenbingo maken, maar ook voor binnen zijn er leuke opties. Maak bijvoorbeeld een bingokaart met diverse dingen die jullie vanuit het raam kunnen zien. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten en kleuren voertuigen, hondjes die met hun baasjes passeren of een vogel die voorbijvliegt. Wie als eerste alle vakjes op de bingokaart doorgestreept heeft, krijgt een lekkernij. Wedden dat die beloning voor wat extra competitie zorgt? ;)

 1. Pizza beleggen

Mama of papa helpen vinden de meeste kleintjes wel leuk. Je weet wel, van die momenten waarop ze zichzelf als mini-volwassenen zien. Zo ook bij het koken. Koop een pizzabodem en laat jouw mini de pizza beleggen naar eigen smaak – oké, een beetje sturen daarin mag best, om ervoor te zorgen dat het een eetbaar geheel wordt. Hoef je ook al niet meer na te denken over wat je die avond moet koken ;)

 1. Verstoppertje spelen

Dit spelletje wordt al o zo lang gespeeld, maar het blijft een klassieker. Ook hier kun je je eigen touch aan geven, door bijvoorbeeld lekkernijen te verstoppen (in plaats van jezelf) en je mini hiernaar te laten zoeken. Een gevalletje paaseitjes zoeken maar dan anders. Geef jouw mini hints door te vertellen of hij of zij de goede kant op gaat. En wanneer jouw kindje de bestemming bereikt heeft en de lekkernijen gevonden heeft is het natuurlijk tijd om hiervan te smullen!

 1. Hinkelbaan maken

Geloof jij dat een dagje (of zelfs meerdere dagen) binnen doorbrengen gelijk staat aan stil zitten en luieren? Dat kan (en mag zeker ook als je daar zin in hebt), maar het hoeft niet. Haal wat tape tevoorschijn en maak een hinkelbaan op de vloer. Wedden dat jouw mini het ook nog eens leuk vindt om hierbij te helpen? Binnenshuis in beweging blijven was nog nooit zo makkelijk, trust us.