Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zó maak je er voor jouw kids een geslaagde Halloween van!

Zó maak je er voor jouw kids een geslaagde Halloween van!

Zó maak je er voor jouw kids een geslaagde Halloween van!

Het is weer bijna zover: Halloween. Eind oktober betekent nou eenmaal dat het tijd is om die romcoms even in te ruilen voor griezelfilms, te smullen van pompoensoep en hier en daar wat meer spinnen aan te treffen (ook al zijn ze niet echt, maar functioneren ze alleen als decoratie). Alle eerste keren zijn speciaal, en zo ook de allereerste – of een van de eerste keren - Halloween voor jouw kindje. Of je nou zelf een Halloweenfanaat bent of niet, het is wellicht wel mooi om jouw kindje de kans te geven om zélf een oordeel te vormen over Halloween door het niet zomaar voorbij te laten gaan als iedere andere dag. Dan mag jij zelf wel beslissen hoe griezelig dat Halloween-feestje wordt. En ja, een feestje staat natuurlijk gelijk aan een kostuum, versnaperingen en fun activiteiten. Klinkt dat als een goede deal? ;) Doe hieronder dan vooral wat inspiratie op voor een geslaagde Halloween voor jouw kids!

Kostuums

Aangezien het een van de eerste keren of misschien wel de allereerste keer is dat jouw kindje Halloween meemaakt, is het natuurlijk niet de vraag of je een kostuum moet maken (of kopen, maar zelf maken is way more fun ;)), maar welk kostuum je wilt maken. Wordt het een schattige spider, een chaotische tornado of een mini-omaatje?

 1. Spinnetje spinnetje op de grond

Ieks. Spinnen, daar hebben we een bloedhekel aan. Maar ja, dit spinnetje kun je toch gewoon niet weerstaan?

 1. Granny

Award voor meest schattig omaatje aller tijden gaat naar...jouw mini! Dit kostuumpje kan natuurlijk ook makkelijk op een opa aangepast worden.

 1. Bloempot

Je hebt ergens in het tuinhuis waarschijnlijk nog wel een lege bloempot staan. Is deze gemaakt van kunststof? Dan is het raak. Knutselen maar.

 1. Tornado disaster

Slecht weer op komst? Met dit tornado-kostuum waarschijnlijk wel. Maar ja, vanbinnen is jouw mini nog steeds een en al zon ;)

 1. Little mushroom

Smelt. Dit is gewoon te lief, ook voor de allerkleinsten. Moe van al dat Halloween-gedoe? Zoals je ziet is tussendoor even liggen en een dutje doen ook geen probleem met dit paddenstoelenpakje.

 1. Mummie

Dit mummie-kostuum zelf maken? Leuke bezigheid voor een vrije middag. Grijp naar de schaar en een oud wit laken. Time to get creative.

 1. Robot

Blikkenman- of vrouw? Daarbij komen die kartonnen dozen die al bij het oud papier liggen goed van pas. Oh ja, en haal de rol aluminiumfolie ook maar tevoorschijn.

Hapjes

Goed, over dat kostuum heb je inmiddels een ei gelegd. Dan is het nu hoog tijd om het uitkiezen van de hapjes van je to-do list te vinken. Als je het ons vraagt is het een goed idee om hartige snacks af te wisselen met zoete hapjes. Want ja, na hartig krijg je zin in zoet. Zo gaat dat.

 1. Bladerdeeg paprikaatjes

Gezonde touch geven aan jouw Halloween-snacks? Bereid dan deze simpele snoeppaprika’s met roomkaas, bladerdeeg en geraspte kaas. Beleg ieder hapje met 2 zwarte olijvenplakjes en je hebt een scary mummie!

 1. Mini pizza’s met spin

Een pizza gaat er altijd wel in. Hoe je die spinnen zo mooi krijgt? Ook weer zwarte olijven. Ja, die zijn voor veel dingen goed.

 1. Mummie tortilla’s

Halloween-feestje met “mummie” thema? Plaats een schaal met deze mummie tortilla’s dan ook maar op de snacktafel.

 1. Gevulde eieren

Ook dit is weer een simpele, maar super originele Halloween snack! Maak de vulling van de eitjes door eigeel, mayonaise, mosterd en avocado met elkaar te mengen. Ketchup mag natuurlijk ook niet missen ter decoratie.

 1. Oreo spinnen

Tijd voor zoet? Met deze Oreo spinnen zul jij zeker scoren. Hiervoor heb je Oreo’s, dropveters, M&M’s, pure chocolade en chocopasta nodig.

 1. Dracula-tanden

Mix chocolate chip cookies, marshmallows, amandelschijfjes en rood glazuur en je krijgt…Dracula tanden. Geniaal.

 1. Gekleurde pannenkoekjes

Klaar om echt een glimlach om het gezicht van jouw mini te toveren? Dan is het tijd om deze gekleurde pancakes met oogjes te maken. Je bent gewaarschuwd, want je vindt het misschien zonde om je eigen portie op te eten. Tja, het is nou eenmaal een kunstwerkje.

 1. Griezelig fruithapje

Dit fruithapje laat zien dat gezond zeker ook griezelig kan zijn. Top combinatie voor deze dag.

Activiteiten

Wordt Halloween een gezellig dagje met het gezin, of krijgen jullie allerlei vriendjes en vriendinnetjes over de vloer? In beide gevallen genoeg Halloween-waardige activiteiten.

 1. Trick or treat

Laat de kids verkleed langs de deuren lopen, aanbellen en met een lief gezichtje om een snoepje vragen. Net zoals vele andere tradities, is deze Halloween-traditie uit Amerika overgewaaid. Hoe leuk het ook klinkt, het is toch nog niet heel populair in Nederland. Ben je daarom bang dat niet iedereen dit op prijs zal stellen en dat je misschien zelfs scheef aangekeken zal worden? Dan is dit het moment waarop die Whatsapp-groep met de straat even ontzettend goed uitkomt, hoe irritant je hem normaal ook vindt. Vraag jouw buren of ze mee willen doen aan deze traditie en een kom met wat lekkers voor de kids willen klaarzetten. Zo komt de traditie misschien toch meer tot leven in dit landje.

 1. Halloween film

Halloween vieren, maar toch lekker thuis onder de wol kruipen? Tijd om die Halloween-snacks erbij te pakken, Netflix op te starten en een (niet al te scary) Halloween film uit te kiezen.

 1. Halloween voorstelling

Op zoek naar een rustige Halloween-activiteit waarvoor je er toch even op uit kunt? Scoor dan tickets voor een leuke Halloween-voorstelling, zoals deze Piet Piraat Halloweenshow. Ongetwijfeld een leuke beleving voor jouw kindje!

 1. Halloween knutselen

Creatief de tijd doorbrengen is zeker ook een optie op Halloween, want er bestaan ontzettend veel Halloween-creaties die je makkelijk kunt knutselen met jouw mini. De kans is groot dat je heel wat benodigdheden nog in de knutseldoos hebt liggen. Eerst knutselen, dan het huis versieren. Wellicht niet jouw soort decoratie, maar ach ja, het is maar voor even ;)

Kaarsenpotje

Pom pom

Vleermuis

 1. Slaapfeestje

Nodig een aantal vriendjes en vriendinnetjes van jouw mini uit voor een logeerpartijtje bij jullie thuis. Dan kunnen ze eerst wat rondrennen in hun kostuumpjes, en al snel genoeg zul je zien dat hun energielevel tot 0 daalt. Dan heb jij weer rust ;)

 1. Halloween voelspel

Je kunt de dag (of avond) ook prima vullen met spelletjes, zoals een voelspel. Vul een aantal bakken met eten of objecten en laat de kids dan raden wat er in de bakken zit. Denk bijvoorbeeld aan gekookte spaghetti wat best kan doorgaan voor wormen en een ei dat best wel eens slijm zou kunnen zijn. Tip: vul een andere bak met water en hou wat handdoeken bij de hand, zodat de kids hun handjes tussendoor kunnen wassen.

 1. Halloween speurtocht

Tijd om een frisse neus te halen? Trek dan de tuin in met de kids en laat ze actief bezig zijn met een speurtocht. Bedenk vooraf voldoende opdrachten en hints die je ze kunt geven. En onthoud: maak het vooral niet te eng! Anders slaapt jouw mini de komende nachten misschien wel bij jou in bed.