Recept: kapsalon voor als je zwanger bent
Zin in een vettige hap, maar probeer jij gezond te eten voor de kleine in jouw buik? Goed nieuws! Een kapsalon kun jij gewoon eten… Ha! Wel de gezonde variant, natuurlijk. 😉 Onderstaand recept is ideaal voor zwangere vrouwen.
Voor 2 personen In totaal 30 minuten.
Kapsalon
- 450 gram kipfilet
- Zoete aardappel
- Kebab kruidenmix
- 100 gram ijsbergsla
- Olie, peper en zout
- (Smelt)kaas
- Optie: Komkommer/tomaat/ui
Sausje
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels citroen
- Peper/zout
Wil je ook zo graag je kleintje ontmoeten? Met de Babywatcher kun je naar jouw baby kijken!
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de knoflook en meng met de yoghurt en de citroen. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus even trekken.
- Snijd de zoete aardappel in reepjes (in frietvorm).
- Snijd de kipfilet in dunne, kleine reepjes en bestrooi met wat kebab kruidenmix.
- Verwarm de kip in een grillpan op hoog vuur. Zodra de buitenkant goudbruin is, draai je het vuur laag.
- Bak de zoete aardappel op middelhoog vuur voor zo’n 12 minuutjes.
- Is alles gaar? Neem een ovenschaal, beleg de bodem met zoete aardappel en vervolgens de kip. Strooi er wat kaas overheen en zet een paar minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is.
- Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en/of ui. Wat je lekker vindt.
- Haal de schaal uit de oven en bestrooi het geheel met ijsbergsla en eventueel met komkommer, tomaat en/of ui.
- Bestrooi de al overheerlijke kapsalon met de zelfgemaakte yoghurtsaus en smullen maar! Smakelijk!
Zie je baby waar en wanneer je maar wilt.
Volg de ontwikkeling van je baby en mis nooit iets.
Deel een bijzonder moment en maak blijvende herinneringen met familie en geliefden.