Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
3x een hechte band met je baby: zo doe je dat als papa!

3x een hechte band met je baby: zo doe je dat als papa!

3x een hechte band met je baby: zo doe je dat als papa!

De baby zit 9 maanden in mama’s buik. Meteen vanaf het begin hebben die twee een band. Na de geboorte zal de kleine natuurlijk ook nog veel bij mama te vinden zijn. En papa dan? Er wordt vaak gezegd dat je als papa 1-0 achterstaat omdat je (nog) geen band hebt met de baby. Dat kan anders. Ja, zelfs al in mama’s buik!

1. Kennismaken in de buik

Je vriendin (of vrouw) voelt iedere beweging van de baby in de buik. Jij ziet die buik wel groeien, maar verder gebeurt er niet zoveel. Met een beetje geluk voel je een schopje tegen je hand, als je haar buik aanraakt. Het meest bijzondere schopje ooit, dat dan weer wel. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niets voelt. Niet gek dus dat het idee van een leventje in haar buik behoorlijk abstract kan zijn voor jou. Geen zorgen, tijdens een echo kan dit 100% omslaan. Zodra je de baby hebt gezien, ben je opslag verliefd. Het maken van een echo is een unieke kans om een band te scheppen. Daarnaast is het de enige manier om de baby te zien tijdens de zwangerschap. Enne, blijf vooral je hand op haar buik leggen, je gaat echt een keer dat magische schopje voelen.

Zodra je de baby hebt gezien, ben je opslag verliefd! Het maken van een echo is een unieke kans om een band te scheppen.


2. Een band opbouwen

Zo, de eerste pogingen om een band met je baby op te bouwen zijn gemaakt. Heb je de kleine eens goed bekeken? Ja? Dan merk je vast dat het al een stuk makkelijker is om op zoek te gaan naar een connectie. Natuurlijk zijn er nog meer dingen die je kunt doen om de liefde te versterken. Praten en zingen tegen de baby in de buik, bijvoorbeeld. Of, verhaaltjes voorlezen. Zo kan de kleine alvast aan je stem wennen én je stem herkennen. Het allerbelangrijkste is dat de baby erop kan gaan vertrouwen dat er altijd iemand voor hem of haar zal zorgen! Of dat nou papa of mama is.

3. Na de geboorte

Na de geboorte kan jij net zo goed bonden met de baby als mama! Een mooie, bijzondere manier om een intieme band op te bouwen is huid-op-huidcontact. De baby lekker dichtbij, knuffelen, samen in slaap vallen. Iets mooiers bestaat er niet als kersverse ouder. De baby voelt zich geborgen en veilig. Maar jij zal het ook geweldig vinden! En, verder dan? Houd je zoveel mogelijk bezig met de dagelijkse bezigheden zoals flesjes geven, de baby troosten en luiers verschonen (dat kan papa als de beste 😉). Verder kun je lekker veel ondernemen met de baby. Leuke dingen doen. Samen wandelen, dichtbij in de draagzak of in de kinderwagen, samen spelen, gekke bekken trekken en zingen, verhaaltjes lezen. Noem maar op. Binnen no-time, ben jij exact de vader die jullie kindje nodig heeft. Go team papa!