Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
De ultieme gids om zelf een echo te maken!

De ultieme gids om zelf een echo te maken!

De ultieme gids om zelf een echo te maken!

De ultieme gids om zelf pretecho’s te maken!

Eindelijk! De Babywatcher in huis. Het is zo bijzonder om naar de baby in je buik te kijken. Weet je nog niet hoe je zelf een pretecho maakt? Maak je geen zorgen. Iedereen kan babywatchen, beloofd! Met onze tips helpen we je graag op weg om zelf de beste echo’s te maken.

1. Ontspan en geniet

Zorg ervoor dat je heerlijk ontspannen bent. Doe rustig aan en neem vooral de tijd als je gaat babywatchen. Ga lekker onderuitgezakt zitten of liggen, zo kun je het beste de baby van alle kanten bekijken. Enne, een ander leuk voordeel: zodra jij ontspant, wordt je baby waarschijnlijk actiever. Dan is het natuurlijk nóg leuker om de kleine te bewonderen.

Tip! Drink een glaasje water om ervoor te zorgen dat je een volle blaas hebt. Zo komt de baarmoeder meer naar je buik toe, waardoor je baby beter zichtbaar wordt.


2. Scangel? Een probe? Help! Hoe werkt dat?

Laten we beginnen met de scangel. Deze gel heb je nodig om te zorgen voor een perfecte aansluiting tussen jouw huid en de Babywatcher scankop (ook wel probe genoemd). Simpel gezegd: de scangel zorgt voor het beeld. De hoeveelheid gel die je gebruikt, hangt af van hoe ver je zwanger bent. Een grote, ronde buik heeft meer scangel nodig dan een beginnend buikje. Voel je dat de probe niet meer makkelijk glijdt? Breng dan extra gel aan. Liever te veel dan te weinig! 😉 Dan hebben we nog de probe. Schuif de probe over je buik en beweeg rustig! Om mooie, goede beelden te krijgen, mag je best wel wat druk zetten op je buik. Ga op zoek naar je baby. Die kan horizontaal of verticaal liggen, soms is het dan ook handiger om de probe even te draaien.

3. Waar begin je?

Waar de baby zit, is afhankelijk van hoeveel weken je zwanger bent. Waar je de probe precies plaatst op je buik om te babywatchen, heeft daar dus ook mee te maken. Hoe korter je zwanger bent, hoe lager je begint. Aan het begin van je zwangerschap zijn je baarmoeder en baby namelijk nog heel klein én zit de baby nog heel laag. Zo rond de 12 weken begin je ver onder de navel, rond het schaambot. Vanaf week 16 mag je de probe al hoger plaatsen, maar wel nog onder de navel. Dit is het startpunt van je zoektocht tot ongeveer week 24. Hoe groter de baby, hoe verder naar boven je begint. Vanaf nu begin je met zoeken rond de navel. Vanaf week 28 (je baby is nu al flink gegroeid), plaats je de probe tussen de navel en ribben. Het is écht superleuk om op zoek te gaan naar je kleintje, geniet ervan!

4. Hello baby!

De zoektocht is begonnen, maar heb je geen idee wat je ziet? Maak je geen zorgen! Soms duurt het even om de baby in beeld te krijgen, het is belangrijk om geduldig te zijn en vooral te blijven oefenen met pretecho’s maken. Wat je precies ziet, is afhankelijk van de ligging van je baby. We geven je een aantal fijne herkenningspunten:
  • Wit: dit zijn de botjes van de baby. De ruggengraat, ruggenwervels en vingerkootjes zijn goed te herkennen.
  • Zwart: holtes met vocht, zoals de hartkamers, ogen en maag zijn zwart. Ook het vruchtwater is zwart.
  • Een knipperend vlekje: dit is het kloppend hartje van je baby.
  • Rondjes: bolle (vaak bewegende) rondjes zijn vaak de handjes of voetjes. Een groter rond aaneengesloten stuk is de schedel. Als de baby richting buik ligt, kun je hierin de ronde oogkassen herkennen.
Zo, nu ben je helemaal klaar om te genieten van je kleintje met de Babywatcher. Wil je nog meer tips? Bekijk onze instructievideo! Broertje of zusje op komst? Je kindje betrekken bij de zwangerschap, zo doe je dat!