Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
false contrazioni gravidanza

Orgasmes tijdens de bevalling. Ehh, wat?

Orgasmes tijdens de bevalling. Ehh, wat?

Orgasmes krijgen tijdens de bevalling, ja blijkbaar kan het echt. Iets voor jou? Geen slechte pijnbestrijder, als het je lukt dan. Even met je hoofd in de wolken… Maar dan, slaat de realiteit weer toe. Klaarkomend bevallen, kan iedereen het en hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar?

Steeds vaker kom je filmpjes en artikelen tegen over orgasmes tijdens de bevalling. Het lijkt een soort hype, maar HOE DAN? Kun je echt zo ontspannen zijn tijdens de bevalling dat het lukt om jezelf naar een andere wereld, een wereld vol ontspanning en genot, te brengen? Type op Youtube maar eens ‘orgasmic birth’ in en de bevallingsvideo’s vliegen je tegemoet. De zwangere vrouwen stuk voor stuk met een gelukzalige glimlach op hun gezicht. De meesten thuis, in bad of gewoon op bed. Maar het kan ook in het ziekenhuis, als je je daar meer op je je gemak voelt. Of waar jij wil.

Orgasmes tijdens de bevalling: hoe dan?

Hoe het werkt – simpel. Met een partner samen zelfs extra simpel. Hij of zij masseert jou, kust je, streelt je borsten, giet warm water over jouw rug… En laat jou ultiem genieten. Tegelijkertijd speel je met jezelf, waardoor je orgasmes krijgt. Dit geheel vanuit het idee dat bevallen een sensueel en seksueel proces is. Dat is toch zeker ook hoe jij jouw bevallingsproces hebt ervaren?!

Opgewonden raken tijdens pijn

Door aanrakingen komen allerlei stofjes vrij - oxytocine, endorfine, adrenaline. Die zorgen ervoor dat jij je lekker voelt. Stimuleer dus je tepels en clitoris en zoen erop los. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, zou je denken. Want hoe kun je opgewonden raken als je in zoveel pijn verkeerd? Toch geven de vrouwen die met orgasmes bevallen zijn aan dat, hoewel je anders zou denken, het helemaal niet lastig is om opgewonden te raken als je pijn hebt. Door je aandacht te verleggen en vooral met jezelf bezig te zijn, en dus níet met de pijn, kun je de pijn overmeesteren en in een soort relaxte trance raken, waardoor de weeën niet extreem pijnlijk meer zouden zijn. Maar nee, echt prettig zijn de weeën nog altijd niet. Maar wel flink verlicht en goed uit te houden. Een ruggenprik is vaak niet meer nodig. Toch gaat het volgens de vrouwen niet alleen om de pijnverlichting, maar ook vooral om de hele ervaring van het bevallen. In plaats van stress te hebben en alleen maar pijn te voelen, verandert de bevalling in iets heel moois: in liefde. En zelfs plezier.

Hoeveel orgasmes krijg je?

Hoeveel orgasmes je kan krijgen, dat verschilt eigenlijk per persoon. Eéntje of meerdere.. Het hangt af van jou en jouw lichaam. Ook van de duur van je bevalling en waar jij behoefte aan hebt. Voor sommige vrouwen is één keertje genoeg om de bevalling door te komen, terwijl anderen 5 pogingen doen om in een andere wereld te verkeren. De orgasmes zijn vaak heel intens en duren zo’n 15 seconden. Maar ook de tijd vooraf vindt de vrouw al pijnverlichting door de afleiding, komen al een hoop pijnverzachtende stofjes vrij en kan de zwangere al deels in een andere, fijne, wereld verkeren. Een wereld met de bevallingspijn op de achtergrond, in plaats van de voorgrond. En extra positief is: ook na de bevalling blijven die intense, lange, orgasmes nog geregeld terugkeren.

Seks & bevallen: de gelijkenissen

Hoe komen ze erop, dat orgasmic birth. Nou, ook zonder het te proberen en zonder aanraking zijn er vrouwen die tijdens de bevalling orgasmes komen. Ook zijn er vrouwen die er nog nooit van gehoord hebben, maar ineens het idee krijgen zichzelf aan te raken tijdens de bevalling, en zo dus ongepland klaarkomen. Als je erover nadenkt is het niet heel gek, seksualiteit tijdens de bevalling. Want eigenlijk verlopen geboorte en seks best op een vergelijkbare manier. Ja, dat hoor je goed. Alle hormonen, sensaties, de hersenactiviteit. De velva’s zwellen op, de bloedstroom is heftiger, kreunen, het diepe ademen, het zweten. Oké, misschien is de bevalling wel íetsjes heftiger. Maar gezien de gelijkenissen is het geen wonder dat vrouwen er iets sensueels in herkennen. Toch hoeft dit niet. Want het kan ook puur en alleen als een natuurlijke pijnverlichter ingezet worden.

Ontspannen bevallen

Hard schreeuwen en pijn lijden. Dat is de negatieve associatie die we hebben bij een bevalling. Toch is niet zeker niet altijd de realiteit; er zijn ook veel positieve bevallingsverhalen. Wie het lukt om zoveel mogelijk te ontspannen, zal minder pijn ervaren tijdens de bevalling en er misschien zelfs wel een mooie ervaring aan overhouden. Daarom worden ook een hoop zwangerschapscursussen aangeboden, waarin je onder andere leert ontspannen. Zoals bijvoorbeeld de cursus hypnobirthing. Natuurlijk kunnen we jou niet garanderen dat je orgasmes kan krijgen tijdens je bevalling. Of dat jij geen of minder pijn zal hebben. Waarschijnlijk is het niet voor iedereen weggelegd. Maar hey, misschien is het wel het proberen waard. Niet dan?
Pas op, tijdens het bevallen mag je natuurlijk geen seks hebben. Dat is gevaarlijk. Lees alles over seks tijdens zwangerschap.