Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
In Settimana Bianca incinta, possibile?

Op de ski's met je hoogzwangere buik

Op de ski's met je hoogzwangere buik

Op de ski’s met je hoogzwangere buik

Staat er binnenkort een wintersport op de planning? Sneeuwvlokjes, de witte bergen afglijden, après-skiën. Supertoll, maar het wordt sowieso een Radler 0,0 voor jou, want je bent zwanger. En is het skiën of boarden eigenlijk niet gevaarlijk voor de baby? Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Heerlijk, de berg af op je latten of boardje en vervolgens in het zonnetje grote glazen bier drinken in de ligbedden langs de piste. Voor de wintersporters onder ons: het ultieme vakantiegevoel. Na een dag hard skiën en genieten van het uitzicht, loop je regelrecht de bar in om daar een paar uurtjes te dansen. “Hey, wir wollen die eisbären sehen”, zingt iedereen in koor. “Nee”, denk jij dit jaar. “Ik wil mijn baby zien!”

0,0 feels good

Hoewel je sinds je weet dat je zwanger bent totaal geen behoefte meer hebt aan alcohol, begint het nu te kriebelen. Een lekker biertje zou er wel ingaan. Het komt door de stemming en sfeer die overal hangt. Gelukkig blijf jij sterk en bestel je gewoon weer een Apfelschorle. Maar dat is toch niet nodig, we leven in 2019. Er zijn zóveel alcoholvrije biertjes, allemaal even lekker. En guess what? Je hersenen merken geen verschil tussen bier met of zonder alcohol, want alleen de smaak van bier is al genoeg om het beloningssysteem in de hersenen te activeren. Dit bleek uit een onderzoek van de Wageningen University & Research van 2018. Dronken ga je niet worden, maar het gezellige gevoel dat je krijgt door alcoholische drankjes, kun je wel nabootsen. Kleine tip: ben je in een grote groep? Bestel dan voor de zekerheid je eigen alcoholvrije biertje, zodat je zeker weet dat er geen twee biertjes verward worden.

Vanaf week twaalf niet meer op de latten

Nu je weet hoe je gezellig mee kan feesten, is het misschien handig te kijken of jij überhaupt die skipiste wel op kan. Of je wel of niet mag skiën, dat gaan wij niet voor jou bepalen. Dit kun je het beste zelf aanvoelen. Het hangt van verschillende factoren af. Hoe ver zwanger ben jij bijvoorbeeld? Vanaf twaalf weken zwanger wordt afgeraden de piste te betreden. Het zwaartepunt van je lichaam verandert namelijk. Je staat minder stabiel op de ski’s en bent sneller uit balans. Ook zit de baby vanaf de twaalfde week niet meer verstopt achter het schaambeen, dus kan je baarmoeder bij een val geraakt worden. Bespreek vooraf even met jouw verloskundige wat wijsheid is. Wordt het je afgeraden om te gaan en is de vakantie al geboekt? De natuur is prachtig en het eten is heerlijk. Ook kun je alvast oefenen met het bouwen van een sneeuwpop, over niet al te lang ga je deze bouwen samen met je kleine. Hoe dan ook, je vermaakt je wel! Lekkerste alcoholvrije drankjes op de skipiste: ☼ Erdinger 0,0 ☼ Radler 0,0 ☼ Heineken 0,0 ☼ Skiwasser ☼ Apfelschorle ❉ heiße Schoko

Doe het rustig aan

Ski of board jij al je hele leven? Dan weet je als geen ander dat skiën altíjd een gevaar kan zijn. Alleen al door alle beginners op de piste die geen controle hebben over wat ze doen. Ze kunnen zomaar tegen jou aan skiën. Zwangere vrouwen zijn bewust over het leven in hun buik en voelen zich vaak wat onzeker tijdens het skiën, ongeacht de ervaring. Ga je dit jaar voor het eerst (zwanger) skiën? Dan is het niet aan te raden het juist nu aan te leren. Je maakt namelijk flinke klappen. Ben jij al heel ervaren? Doe dan rustig aan en beperk je niveau en snelheid voor een keertje.

Zoek niet te veel hoogtemeters op

Als je bovenop de hoge berg staat, laat je lichaam en jouw baby dan even wennen. Neem de tijd om te acclimatiseren en doe de eerste dag lekker rustig aan. Ga het liefst niet naar een skigebied boven de 2150 meter. Hoog in de bergen bevat de lucht namelijk minder zuurstof, waardoor je onregelmatig kan gaan ademhalen of benauwd raakt. Ben je net uit een lift gestapt op hoge hoogte (+ 3000 meter)? Blijf dan niet al te lang on top, maar daal die piste af tot op mindere hoogte. Daar kun je gewoon safe gaan chillen. Ben jij ook zo vreselijk misselijk sinds je zwanger bent? Zo kun je het tegengaan. Doodmoe nu je zwanger bent? Dit is waarom! Zwangere Bridget Jones ging plat op haar buik. Dit kan jou zomaar ook overkomen als je de lift niet op tijd uitstapt.