Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Relax checklist zwangerschap

Ontspan tijdens je zwangerschap met de ‘Relax-checklist’!

Ontspan tijdens je zwangerschap met de ‘Relax-checklist’!

Ontspannen tijdens je zwangerschap met de ‘Relax-checklist’!

Veel en langdurige stress tijdens je zwangerschap is niet goed voor je baby. Vooral in de eerste drie maanden is de invloed hiervan erg groot. Omdat in deze maanden de organen van de baby worden gevormd, is het essentieel om stress zoveel mogelijk te voorkomen. Maar helaas, vaak makkelijker gezegd dan gedaan… Wij helpen je een handje met ontspannen tijdens je zwangerschap om volledig ‘zen’ te worden!

Op de koelkast, boven je bed of een andere zichtbare plek in huis. Hang de checklist op een opvallende plek op in huis om zoveel mogelijk herinnerd te worden aan het bewust tot rust komen. Geloof ons, je hebt het nodig!

De relax checklist

  • Ervaringen delen met vrienden en familie
Eindelijk kun je allemaal leuke dingen doen met vrienden en familie. Een heel bijzondere ervaring die jullie samen kunnen delen is zelf echo’s maken van je kindje. Dat kan met de Babywatcher, een echoapparaat voor thuis waarmee je veilig, eenvoudig en snel eigen pretecho’s maakt. Vanaf 14 weken kun je al voetjes, vingertjes en zelfs het neusje zien. Benieuwd hoe het werkt? Kijk dan snel! https://www.youtube.com/watch?v=xUSmoMZuHMc&feature=youtu.be
  • Een heerlijk warm bad nemen (niet té heet)
In bad gaan is een ideaal moment om je terug te trekken en helemaal tot rust te komen. Kaarsje aan, olie erbij en even aan niks denken en niets meer ‘moeten’. De warmte is goed voor de spieren, maar let op! Bij een te heet bad neemt je hartslag toe waardoor de bloedtoevoer richting de baarmoeder verminderd. Een watertemperatuur rond de 37 graden is maximaal.
  • Pauzes inlasten
Tijdens je zwangerschap moet er veel geregeld worden. Je zult vast een dag hebben dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het heel belangrijk om tijdig pauzes in te lasten. Als je merkt dat je hier moeite mee hebt, plan ze dan op vaste tijdstippen in. Je zult zien dat het goed doet en je er meer energie uit haalt.
  • Ademhalingsoefeningen uitvoeren
Tijdens de zwangerschap heb je meer behoefte aan zuurstof dan normaal gesproken. Met ademhalingsoefeningen train je je ademhaling om deze tijdens de zwangerschap onder controle te houden. Rustig blijven is tijdens je bevallig ‘key’. Diverse soorten ademhalingstechnieken, zoals buikademhaling en borstademhaling helpen je daarbij.
  • Middagdutjes doen
Een dutje zonde van de tijd? No way! Slapen is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de baby. Alle lichamelijke veranderingen en emoties kosten veel energie. Niet zo gek dat je je moe en uitgeput voelt. Vooral in de eerste weken van de zwangerschap komt dit veel voor. In de meeste gevallen wordt het vanzelf minder. Als je voelt dat je eraan toe bent, ga dan even liggen. Luisteren naar je lichaam is tijdens de zwangerschap de beste keuze!
  • Massage, please!
Een massage helpt lichamelijke klachten te voorkomen. Het is belangrijk tijdens de zwangerschap goed voor jezelf te zorgen. Mannen opgelet! Een massage is het perfecte moment voor wat quality time met je man. Liever een professionele massage? Kies voor een zwangerschapsmassage bij een ervaren masseur.
  • Netflix & chill-modus aan
Deze tip kan uiteraard niet ontbreken op deze checklist. Want wat is er nou fijner dan je terugtrekken onder een dekentje op de bank? Spannende serie op, kopje thee erbij en chill-modus aan!
  • Lekker sporten en bewegen
Geloof het of niet, maar sporten draagt bij aan ontspanning tijdens je zwangerschap. Je spieren blijven soepel, je blijft in conditie en hebt minder last van zwangerschapskwalen. Neem het woord ‘sporten’ niet al te letterlijk, want een heftig rondje sit-ups en andere buikspieroefeningen kunnen beter overgeslagen worden… Je buik moet zich ontspannen om de baby ruimte te geven. Door teveel core-oefeningen trekt je buik samen en dat kan problemen opleveren. Zwemmen, wandelen en yoga kun je de gehele zwangerschap blijven doen, zolang het verantwoordelijk blijft en voor jou goed voelt.
  • Een zwangerschapschecklist downloaden
Het kan enorm veel gestress schelen wanneer je niet last minute nog van alles moet gaan regelen. Begin tijdig met het aanvragen van kraamzorg, de babykamer etc. Tip: een zwangerschapschecklist biedt een handig overzicht. Al met al: probeer grote óf kleine geluksmomentjes te creëren, zodat je bewust bezig bent met je zwangerschap. Met als doel jou, je gezin, familie en vrienden optimaal te laten genieten van het kindje in jouw buik. Share the joy & stay tuned!