Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
The biggerblog

Thuis je echo's maken met Babywatcher | By theBiggerBlog

Thuis je echo's maken met Babywatcher | By theBiggerBlog

Thuis je echo’s maken met de Babywatcher | By theBiggerBlog

Josine Wille - bekend van theBiggerblog - mocht een aantal dagen onze Babywatcher testen en schreef een super leuke blog over haar ervaring. Benieuwd geworden? Lees 'm hieronder!

Thuis in alle rust je eigen echo's maken van je kindje, tegenwoordig kan dat gewoon!

Ik had er nog nooit van gehoord, een apparaat waarmee je thuis echo’s kunt maken van je ongeboren kindje. Ontzettend gaaf wat de techniek tegenwoordig allemaal kan, was mijn eerste gedachte maar direct vroeg ik me af of het ook wel veilig is? Ondanks dat wij al aardig wat echo’s hebben gehad, leek het me toch erg leuk om in alle rust zelf eens te kijken. Ook heb ik lang getwijfeld om een 3D of pret echo te laten maken, maar uiteindelijk hebben we besloten dat niet te doen. Toch vond ik dat best jammer, want ik had graag mijn ouders en schoonouders ons groeiende wondertje willen laten zien. In de tijd dat Dennis en ik geboren werden was de techniek nog lang niet zo vooruit en leek dit me een bijzonder moment om te delen. De Babywatcher bracht me op het idee om het dan zelf te doen, in alle comfort en gemak van mijn eigen omgeving. Hoe bijzonder is dat? Natuurlijk wilde ik eerst alles weten over het apparaat, de veiligheid, hoe het werkt en wat er allemaal mogelijk is. Ik deel mijn ervaringen met jullie, aangezien ik de mazzelaar ben dat ik het mocht proberen! Je maakt een account aan op de website en geeft aan hoe lang je de Babywatcher wilt huren. Dit kan al vanaf een periode van 3 dagen. Je krijgt het per direct opgestuurd op een werkdag, of op de gewenste datum in de toekomst. Ik ben in dit soort dingen erg ongeduldig en koos dus voor direct leveren. De volgende dag had ik het al binnen, keurig verpakt in een doos. De Babywatcher zelf zit in een koffer met alle onderdelen erbij, netjes verpakt.

Mocht je het toch langer willen gebruiken, dan kun je makkelijk de huurperiode verlengen door contact op te nemen met de klantenservice. Ben je klaar met het gebruik, dan stuur je het apparaat retour in de originele verpakking met de bijgeleverde UPS stickers. Ontzettend simpel dus!

Het wordt geadviseerd om het tussen week 14 en 34 te gebruiken. Uit ervaring blijkt dat in deze periode de mooiste beelden te zien zijn. Om het eerder in de zwangerschap te gebruiken blijkt het lastiger te zien, omdat de baby dan nog erg klein is. Erna wordt het ook lastiger, omdat de baby dan erg groot is en dan minder details zichtbaar zullen zijn. In de koffer zit de Babywatcher, het apparaat wat de echo’s mogelijk maakt en de computer waarop de beelden te zien zullen zijn. Daarnaast heel wat snoeren die je makkelijk aansluit en de gel. Op de site zie je verschillende filmpjes hoe je het installeert, hoe het werkt en tips & trucs voor de beste beelden. Al vanaf € 69 ervaar je het zelf Afhankelijk van de huurperiode krijg je een aantal scans toegewezen. Hou hier dus rekening mee wanneer je er mee aan de slag gaat. Omdat het eerst even oefenen met het apparaat nodig is, krijg je altijd drie oefen echo’s cadeau. Het heeft te maken met de opslag capaciteit van de echo afbeeldingen waardoor er een restrictie aan gebonden is. Mocht je meer echo’s nodig hebben, dan kun je je huurperiode verlengen of extra echo’s bij kopen. Ook heel belangrijk, de echo’s worden niet extern opgeslagen of gebruikt voor derden. Je beelden zijn (en blijven) privé. Let op: de Babywatcher is geen vervanging voor medische echo’s of een verloskundige. Dit is puur recreatief te gebruiken en uitsluitend volgens de gebruiksaanwijzing. Mocht je vragen hebben of klachten, neem dan contact op met je verloskundige of gynaecoloog. is het veilig? Er zijn verschillende producten op de markt om naar je baby te luisteren of om de baby te bekijken. Daarvoor worden twee verschillende technieken gebruikt, namelijk ultrasound en straling. Babywatcher legt zelf uit wat de verschillen zijn: Ultrasound is een geluidsgolf, deze geluidsgolven zijn voor mensen niet hoorbaar. Ultrageluid wordt gebruikt voor het maken van een echografie van het menselijk lichaam. Met ultrageluid, dat doordringt in zachtere weefsels en weerkaatst wordt door harde weefsels, zoals botweefsel, kunnen namelijk de zachte delen binnen het lichaam zichtbaar gemaakt worden, waardoor dit een aanvulling vormt op de mogelijkheden van een röntgenfoto zonder stralingsbelasting. Straling is het uitzenden van energie als golven in de vorm van elektromagnetische straling of als deeltjes in de vorm van deeltjesstraling. Bij de laatste gaat het om deeltjes met een hoge snelheid die hoogstens de grootte van een atoomkern hebben. Elektromagnetische straling wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een röntgenfoto. De Babywatcher maakt gebruik van ultrasound en zendt daardoor geen straling uit.
  • Geluidsgolven zijn géén straling en vormen geen gevaar voor de baby
  • De lichaamstemperatuur van de baby stijgt niet
  • Meerdere echo’s maken heeft géén effect op de gezondheid
  • De tijdsduur van de echo ligt 83% onder de norm van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO)
  • De intensiteit van de echo ligt 49% lager dan de normen van de Amerikaanse FDA
  • De gebruiker kan de technische instellingen niet aanpassen
Ook op de website lees je hier meer over en kun je een video bekijken van een gynaecoloog die uitlegt dat het niet schadelijk is. Mocht je nog vragen hebben hierover dan kun je contact opnemen met de klantenservice van my Babywatcher en zij zullen alles zorgvuldig uitleggen. mijn ervaring met my Babywatcher Ik ontving de koffer toen ik 31 weken zwanger was en ben deze toen gaan gebruiken. In totaal heb ik de Babywatcher 14 dagen in huis gehad en enkele keren gebruikt. Je kunt het dagelijks gebruiken, maar dat hebben wij niet gedaan. Zo af en toe een kijkje nemen vonden wij bijzonder genoeg. Ook hebben we het op een avond gedaan met familie erbij, zodat ook zij de baby konden bekijken. Zoals beloofd was het de volgende dag in huis en kwam alles netjes verpakt (en schoon) binnen. Het pakket wijst zich eigenlijk vanzelf. Er zit een korte handleiding bij, al heb je die eigenlijk niet nodig. Zodra je alle snoertjes hebt zoals ze moeten zitten zet je zowel de Babywatcher als de laptop aan en kun je beginnen. Je logt in op de laptop met je wachtwoord die je online hebt aangemaakt op de website. Dan wijst alles zich vanzelf. Je opent de software van Babywatcher en volg de plaatjes en tekst. Je krijgt standaard enkele gratis echo’s om even te oefenen en dat je heb je ook wel nodig. Het gevoel krijgen, waar moet je precies zijn en hoe leg je het tegelijkertijd vast zijn handigheidjes die je snel onder de knie hebt, maar wel even wilt proberen. Waar ik me zorgen over maakte is of de baby wel goed zichtbaar zou zijn. Bij een hogere BMI kan het zijn dat je kindje minder makkelijk te vinden is, omdat de echo naast de buikwand ook door een dikkere vetlaag heen moet. Gelukkig viel me dat erg mee en konden we absoluut goed de contouren zien. Raad ik het aan? Absoluut! Het is een ontzettend leuke en veilige manier om je kindje te bekijken. Daarnaast vond ik het heerlijk om het op alle gemak thuis te doen, in mijn eigen omgeving. Dat maakt het misschien nog wel meer bijzonder. Wel denk ik dat het beter is om dit eerder te doen, zodat de baby kleiner is en dus beter in het geheel in beeld kan komen. Ook vergt het echt wel even wat oefening. Wij hebben al heel wat echo’s gehad, zo’n elke twee weken, waardoor we ook weten hoe en waar we moeten kijken. Heb je deze ervaring niet, dan zal het toch wel even puzzelen zijn in het begin. Of je de baby nu wel of niet scherp in beeld krijgt, het blijft een leuke ervaring. Het voelde echt als even quality time met de baby, om het zo te kunnen bewonderen in ons eigen huis. Nieuwsgierig geworden, bekijk dan hier de opties en de prijzen.