Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Ode aan choco: dit zijn de 8 verrukkelijkste recepten met chocolade!

Ode aan choco: dit zijn de 8 verrukkelijkste recepten met chocolade!

Ode aan choco: dit zijn de 8 verrukkelijkste recepten met chocolade!

Vandaag, 13 september, is het een zéér belangrijke dag. Het is namelijk Wereld Chocolade Dag. Ja, een dag die volledig in het teken staat van choco. Ik denk niet dat ik het ooit ergens zó mee eens ben geweest. Want die zoete snack verdient het gewoon om gevierd te worden. En wie zegt dat chocolade eenzijdig is, snapt het gewoon niet. Dat is hetzelfde als zeggen dat alle wijn hetzelfde proeft.

Maar goed, waarom precies vandaag de Internationale Dag van de Chocolade? Omdat in 1857 op deze dag Milton S. Hershey, de Amerikaanse banketbakker en oprichter van de Hershey Chocolate Company, geboren werd. Aha, dat is duidelijk. Lijkt mij een mooi moment om lekker mee te doen aan de traditie en iets te bakken met - niets minder dan – chocolade. Nu is het alleen nog de vraag welk van onderstaande recepten jij gaat maken. Of beter gezegd, met welk van deze 8 recepten jij gaat beginnen. Laat jouw choco dromen uitkomen vandaag!

Tweede Wereld Chocolade Dag: 7 juli

Lukt het je vandaag niet om je dag te wijden aan deze bijzondere melange van cacaopoeder, cacaoboter en suiker? Rouw dan niet, want 7 juli is ook Wereld Chocolade Dag. Waarom twee van deze dagen? Om te beginnen natuurlijk omdat chocolade superkrachten lijkt te hebben en voor heel veel goed is (denk bijvoorbeeld aan: jouw slechte bui omtoveren in een goede bui). Maar daarnaast was 7 juli 1550 de allereerste dag waarop chocolade in Europa werd gepresenteerd. Een memorabele dag dus.

Zwanger en chocolade

Het is waarschijnlijk een grote opluchting om te weten dat je chocolade veilig kunt blijven eten tijdens je zwangerschap. Wel is het verstandig om te letten op de hoeveelheid chocolade die je binnenkrijgt. Chocolade bevat namelijk cafeïne, waar je tijdens de zwangerschap mee op moet passen omdat het schadelijk voor je baby kan zijn. Het advies van artsen luidt dan ook om maximaal 30 gram chocolade per dag naar binnen te smikkelen. Waarom deze hoeveelheid? Omdat de kans groot is dat je via andere voedingsmiddelen ook cafeïne binnenkrijgt. Met een enkel koekje of een klein stukje cake zit jij dus safe, en kun jij jezelf nog steeds verwennen met deze verrukkelijke zoetigheid ;)

8 heerlijke recepten met chocolade

  1. Aardbeien met chocolade

Zo simpel, maar overschat de heerlijkheidsgraad van deze zoete snack niet. Zeg maar gedag tegen Godiva (en die belachelijke prijzen). Want wat zij kunnen, kun jij ook! Een reep witte chocolade (of melkchocolade, whatever you want) en een aantal aardbeien is all you need. Eenvoudiger dan dit gaat het gewoon niet worden.

  1. Red velvet brownies

Red velvet en brownies, een beter duo dan dit kun je simpelweg niet bedenken. Hiervoor heb je wel een behoorlijke lijst aan ingrediënten nodig, maar dat is dit heerlijke baksel helemaal waard. Op naar de supermarkt dus.

  1. Chocoladecake zonder ei

Zin in een recept waarbij je de choco écht goed proeft? Dan is het antwoord natuurlijk een chocoladecake. Dat is vrijwel altijd een goed idee. Probeer ‘m dit keer eens zonder ei te bereiden. Wedden dat je dat niet eens zult missen?

  1. Havermouttaart met chocoladeroom

Weer zo’n combi waar je U tegen zegt. Havermout, ahornsiroop, een banaantje, een avocado en cacaopoeder, yes please. En dat is nog niet eens alles, maar belooft al veel goeds. Tip: er bestaan wat twijfels over de veiligheid van quinoa tijdens de zwangerschap. Better safe than sorry, dus skip die quinoa bij de garnering.

  1. Chocolade freakshake met marshmallows en donuts

Een freakshake kon natuurlijk ook niet ontbreken. Vooruit, laat jezelf gaan voor deze ene keer! Want een caloriebom is dit zeker. Maar voor een keer moet dat kunnen. Sla vanille-ijs, melk, chocolade, chococoladesaus- en stokjes, kokoshagel, donuts en marshmallows in. Installeer je op de bank met je favo Netflix-serie en dan is het tijd voor ultiem genieten.

  1. Pindakaas-chocolade ijsjes

Het is pas september, dus een ijsje moet er nog wel in kunnen. En hoe dan ook, als je zin hebt in een ijsje, dan eet je toch gewoon een ijsje, ongeacht of het koud en regenachtig is. Deze variant met pindakaas en choco is er zeker één die je wilt uitproberen. De ingrediënten die je voor deze ijsjes moet scoren zijn Griekse yoghurt, slagroom, pindakaas, pure chocolade en ahornsiroop. Ice ice baby!

  1. Bananen muffins met pecannoten en chocolade

Dat chocolade met zó veel gecombineerd kan worden, bewijst dit muffinrecept nog maar eens. Chocolade met bananen en pecannoten is weer zo’n combi. Degene die ooit op het idee gekomen is om dit te combineren, verdient een award. Punt uit. En deze muffins zijn ook nog eens met een halfuurtje klaar. Minder tijd nodig voor het bakken, betekent meer tijd over voor het snoepen. Zoals het hoort.

  1. Havermoutkoekjes met pure chocolade

Om nog maar even door te gaan met die havermout-en-choco-combi. Want ook in koekvorm is dit optimaal genieten. Voeg 2 bananen, havermoutvlokken, pure chocolade, pecannoten en kaneel toe aan je boodschappenlijstje. Heerlijk met een kopje koffie of thee erbij. En ja, het is zeker toegestaan om deze koekjes na Wereld Chocolade Dag nog eens te maken ;)