Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Nieuwe kersttradities voor samen met de kinderen, zo doe je dat!

Nieuwe kersttradities voor samen met de kinderen, zo doe je dat!

Nieuwe kersttradities voor samen met de kinderen, zo doe je dat!

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Zo heerlijk en magisch! Op zondag bij oma langs voor zelfgemaakte wafels met slagroom, samen de kerstboom versieren, een kerstfilmmarathon. Iedereen heeft zo zijn eigen tradities. Toch? Zo niet, tijd voor nieuwe kersttradities dan! Leuk voor samen met de kindjes.

Koekies

Heb jij ook kleine koekiemonsters in huis? Dan vinden ze het ongetwijfeld fantastisch om zelf koekjes te bakken. Lees: versieren. Hoe leuk is het om die koekjes dan later glunderend van trots aan opa en oma te laten zien? Ook leuk: een kersttol voor bij het kerstontbijt. Tip: verstop er iets leuks in, en bekroon de vinder tot prins/prinses van deze kerst!

Wandelpret

Met de donkere dagen blijf je vaak binnen hangen. Maar wat frisse lucht kan juist voor meer feeststemming zorgen. Volg de kerstlichtjes en drink onderweg genoeg warme chocolademelk of glühwein (voor papa en mama hé). Zitten er ergens eendjes in het water, staan er in de buurt hertjes of misschien wel een kerststal met lieve beestjes? Loop ernaartoe en neem een kijkje. Gegarandeerd pret voor je kindje(s)!

Kerstgroet opnemen

Een beetje creatief en/of muzikaal aangelegd? Hoe leuk is het om met het gezin, of zelfs de hele familie, een kerstfilmpje op te nemen. Kerstachtige outfits aan, kerstmuts op en filmen maar. Playback jullie favoriete kerstnummer (‘All I Want For Christmas Is You’ of toch ‘Last Christmas’?) doe een dansje of zing en speel zelfs jullie eigen nummer. Super cute om als kerstgroet te versturen en natuurlijk om op Instagram je gezinnetje te showen!

Huiskamerconcert

Niet zo van de camera’s? Het is ook superleuk om het kerstnummer of toneelstukje op te voeren als jullie met de hele familie samen zijn. Een persoonlijk huiskamerconcert bij opa en oma thuis. Dat is pas een verrassing!

Doe iets voor een ander!

Met kerst sta je ook even stil bij anderen. Bedenk daarom iets dat jullie voor een ander kunnen doen. Misschien wel een mooie kaart maken voor de oudere mevrouw verderop in de straat, spulletjes verzamelen voor een goed doel, cake bakken voor een speciaal iemand om zijn of haar dag op te vrolijken. Zelf nog leuke ideeën?

Vier Kerst met de kleine in de buik

Komt er een baby aan in de familie? Hoe leuk is het dan om tijdens de feestdagen samen de kleine te bewonderen. Maak zelf thuis pretecho’s met familie en geliefden. Zie je het al voor je? Een kerst vol liefde, gezelligheid én babygeluk. Hoe magisch!

Kerstfilmmarathon

O, yes. Alleen maar kerstfilms kijken – oude en nieuwe films – de hele avond lang! Trek jullie warmste en vrolijkste pyjama’s aan, verwarm de chocomel, uiteraard mét slagroom, en laat jullie meenemen in de kerstsferen. Klaus of Arthur Christmas al gezien? Echte aanraders en leuk voor jong en oud!

Kerstballen knutselen

Nog een activiteit waar je vlak voor de feestdagen of in de kerstvakantie een middagje mee vol krijgt? Kerstballen in elkaar knutselen! Bekijk dit filmpje voor inspiratie of haal kerstballen in de winkel om te versieren en beschilderen. Superleuk voor in de kerstboom, om de tafel mee te versieren of een lief cadeautje voor de familie!

Pyjamaparty in foute kersttrui

Hebben jullie al allemaal een foute kersttrui? En dikke kerstsokken? Trek deze fabulous items aan, verlicht de kerstboom, steek de kaarsjes aan, choco fondue erbij en nog meer lekkers. Deze avond draait helemaal om kerst. Kijk de hele avond kerstfilms, bak koekjes, knutsel erop los, schrijf alle kerstwensen op… Jup, alles van hierboven dus, gepropt in één avond. Heerlijk toch? Enjoy! ❤