Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Light it up! Tips voor het verlichten van de babykamer!

Light it up! Tips voor het verlichten van de babykamer!

Light it up! Tips voor het verlichten van de babykamer!

Al bezig met het decoreren van de babykamer? Voeg dan nog maar iets toe aan het lijstje om nog te scoren: verlichting voor de babykamer, want dat is onmisbaar! Denk maar aan het voeden van jouw baby diep in de nacht. Misschien komt verlichting ook goed van pas om jouw kleine een gerust gevoel te geven tijdens het slapen. Want ja, het licht van een lampje zal de ‘monsters’ onder het bed afschrikken. Zowel plafondlampen en wandlampen als nachtlampjes kunnen van pas komen in een babykamer. Geen idee wat voor verlichting je nodig hebt? Wij hebben alle tips op een rijtje!

Tips verlichting babykamer

Je rent vol enthousiasme naar de winkel om verlichting voor de babykamer aan te schaffen, om erachter te komen dat je eigenlijk helemaal geen idee hebt waar lampen voor de babykamer aan moeten voldoen. Om te voorkomen dat je verlichting scoort en die vervolgens met een teleurgesteld gezicht kunt retourneren in de winkel, geven onderstaande tips je een beeld van de kenmerken van verlichting die handig kunnen zijn voor de babykamer:

  • Zacht licht. Wanneer jij jouw baby ’s nachts voedt, is het wel zo handig dat je kunt zien waar je mee bezig bent. Tegelijkertijd is er ook niets zo vervelend als lampen die oogverblindend zijn. En nee, niet omdat ze prachtige eyecatchers zijn. Maar simpelweg omdat het licht te fel is. Lampen met zacht licht zijn daarentegen doorgaans een goede keuze. Zo kun je zien wat je doet, maar is het licht tegelijkertijd niet te fel voor jullie ogen midden in de nacht. Zeker wanneer je je ogen maar moeilijk open kunt houden. Blame de slapeloze nachten.
  • Dimmer. Om het probleem met fel licht op te lossen, kun je natuurlijk ook voor een lamp met een dimmer kiezen. Zo kun je voor verschillende standen licht kiezen, afhankelijk van het moment op de dag. Mocht fel licht toch ooit goed van pas komen, kun je dit makkelijk aanpassen aan de hand van een dimmer.
  • Nachtlampje. Voor de kleintjes die niet al te graag in een pikkedonkere kamer slapen biedt een nachtlampje uitkomst. Simpelweg omdat ze de slaap niet kunnen vatten wanneer het volledig donker is, of omdat ze een donkere kamer eng vinden. Ja, vanwege de monsters onder het bed.
  • Meerdere lichtpunten. Alhoewel babykamers met één centraal lichtpunt het meest voorkomen, is dit niet heel praktisch. Kies juist voor meerdere lichtpunten die verschillende hoeken van de kamer verlichten. Waarom? Beeld je in dat je jouw baby ’s nachts gaat voeden. Met een slaperig hoofd en de ogen op half zeven sta je op en ga je naar de babykamer. Je hebt de keuze: de hele kamer verlicht tijdens het voeden, of enkel het hoekje waar jij jouw baby voedt. Wat kies je? Juist ja.
  • Positie verlichting. Neem de tijd om na te denken over de positionering van verlichting in de babykamer. Je wilt natuurlijk niet dat de verlichting recht in de oogjes van jouw baby schijnt. Want ja, dat zou je zelf ook niet zo aangenaam vinden. Het verschil is dat jouw baby hier geen opmerking over kan maken. Een gouden tip is daarom om verlichting zo te positioneren dat het plafond of de overige muren het licht opvangen en weerkaatsen.

  • Moonie. De moonie is een multifunctioneel lampje. Dit is namelijk een knuffel met verschillende kalmerende geluiden en lichtjes. Deze lichtjes doen je kleintje denken aan de tijd in de baarmoeder en geven een veilig en vertrouwd gevoel. Deze springt aan op de juiste momenten: bij het horen van geluid (zoals huilen), begint 'ie weer te werken.