Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Kunstmatige baarmoeder vroeggeboorte

Kunstmatige baarmoeder

Kunstmatige baarmoeder

Kunstmatige baarmoeder voor gevaar vroeggeboorte

Goed nieuws! Een nieuw onderzoek van de Technische Universiteit (TU) van Eindhoven kan een hoop babylevens gaan redden! Een kunstmatige baarmoeder waarin de baby na vroeggeboorte gewoon verder kan groeien. Dat klinkt geweldig toch?

Bijna 3 miljoen euro wordt vrijgemaakt door het Europese subsidieprogramma Horizon2020 om een prototype te ontwikkelen van een kunstmatige baarmoeder. Het gaat om de eerste kunstmatige baarmoeder ooit die gericht is op menselijke baby’s. Helemaal uit het niks komt het echter niet, want in 2017 werd al een baarmoeder ontwikkeld in Amerika. Kinderartsen hebben zo 6 lammetjes gezond ter wereld weten te zetten.

Vroeggeboorte

Normaal duurt een zwangerschap tussen de 37 en 42 weken. Een bevalling voor de 37 weken wordt vroeggeboorte genoemd. Vanaf 24 weken heeft een baby kans om te overleven, maar de artsen en baby zullen voor zijn leven moeten vechten. Wereldwijd zijn er jaarlijks ruim een miljoen baby’s die overlijden door vroeggeboorte. Aan te vroeg geboren worden zijn dan ook de nodige risico’s verbonden. Zo zijn de longen en andere organen nog niet volgroeid. Er zijn behandelmethodes om de baby in leven te houden, maar de huidige methodes kunnen schadelijk zijn voor de baby. Ook de kunstmatige beademing kan schade aanbrengen. Tijd voor die kunstmatige baarmoeder dus!De kunstmatige baarmoeder zal zo worden nagebootst, dat de kunstmatige behandeling vergeleken kan worden met de biologische omstandigheden. De te vroeg geboren baby’s zullen in de kunstmatige baarmoeder worden omringd met vloeistoffen en krijgen zuurstof en voedingsstoffen toegediend via de navelstreng, die verbonden is met een kunstmatige placenta. Op deze manier kunnen de longen en organen vermoedelijk doorgroeien op een natuurlijke wijze. Met als gevolg een hoop minder babysterfte door vroeggeboorte! Naar verwachting zal binnen 5 jaar het eerste prototype getest kunnen worden in klinieken. Bron: Nu.nl Benieuwd naar hoe een échte wee voelt? En kun jij niet meer wachten op de bevalling? Probeer de bevalling dan zelf op te wekken!