Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Internationale Vrouwendag: time for #selflove

Internationale Vrouwendag: time for #selflove

Internationale Vrouwendag: time for #selflove

Who run the world?

Girls! Vandaag is het Internationale Vrouwendag, en daarom draait vandaag volledig om ons, ladies. Om onze (veer)kracht. Om onze schoonheid. Om onze ambitie. Om ons doorzettingsvermogen. Om onze uniekheid. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Want wie is er zo sterk om nieuw leven op de wereld te zetten (en dit kleine wondertje eerst 9 maanden lang in jouw lichaam te dragen)? Wie kan onafhankelijk voor zichzelf zorgen? Wie gooit iedere keer alles opzij om er voor anderen te zijn? Ik geloof dat dit meer dan genoeg redenen zijn om vandaag (alhoewel we dit iedere dag zouden moeten doen natuurlijk) stil te staan bij het geweldige wonder dat de vrouw heet. Jij ja, jij bent een wonder!

Waarom Internationale Vrouwendag?

Alsof ik net nog niet genoeg redenen opgesomd heb waarom we vandaag stil mogen (lees: moeten!) staan bij de vrouw. Sterker nog, we moeten niet alleen stilstaan bij vrouwen, maar ook strijden voor de rechten van de vrouw. Eigenlijk nog wel de belangrijkste reden waarom vandaag volledig in het teken van vrouwen staat, is dat er helaas nog steeds sprake is van genderongelijkheid op allerlei gebieden. Ja, ook in Nederland, ook in 2022.

Gelijke lonen in alle branches? Gelijke carrièrekansen? Gelijke taakverdeling op het gebied van onbetaalde zorgtaken, zoals het huishouden en het zorgen voor de kinderen? Helaas is dit anno 2022 nog steeds niet het geval. En dit zijn slechts enkele redenen waarom er voor de rechten van de vrouw gestreden moet worden. Wist je daarnaast dat een groot aantal talen nog steeds geen onderscheid maakt in mannelijke en vrouwelijke beroepsnamen, of alleen over de mannelijke beroepsnaam beschikt? Tijd voor het realiseren van gendergelijkheid dus, op alle mogelijke gebieden! Wellicht dat jij hier alvast mee kunt beginnen door je hubby lief aan te kijken en een gesprek te hebben over een gelijke taakverdeling op het gebied van het huishouden en het zorgen voor de kleine, zodra die er is ;)

Tips om Internationale Vrouwendag te steunen

Wil jij Internationale Vrouwendag absoluut niet overslaan, maar heb je geen idee hoe jij jouw steentje eenvoudig kan bijdragen? Hieronder vind je een aantal tips om deze dag te steunen. Deze tips lijken voor jou misschien heel simpel, maar je kunt hier zeker het verschil mee maken (en in vergelijking met uitgebreide marches vragen deze tips een stuk minder van je zwangere lijf)!

 • Bosje bloemen kopen, lunchen of fruit en groenten inslaan? Doe dit bij een (of natuurlijk meerdere) vrouwelijke ondernemer(s), en steun op deze manier het succes van hun business.
 • Deel berichten over Internationale Vrouwendag op sociale media, om zodanig bewustzijn en kennis omtrent Internationale Vrouwendag te vergroten.
 • Stuur een aantal mede-females die jou nauw aan het hart liggen een berichtje en laat ze weten hoe prachtig, slim, sterk en ambitieus ze zijn.
 • Deze kun je wel pas volgende week tijdens de gemeenteverkiezingen uitvoeren, maar is o zo belangrijk: stem op een vrouw!

Internationale Vrouwendag: time for #selflove

Manieren om een feit te maken van #selflove

Naast het stilstaan bij de geweldige en unieke eigenschappen van vrouwen én het opkomen voor de rechten van vrouwen, wil je jezelf vandaag natuurlijk ook gewoon vieren. En dat verdien je ook! Zeker nu er een klein mensje in jou groeit. Vaak vergeten we dat jezelf liefhebben enorm belangrijk is en ongetwijfeld een prioriteit zou moeten zijn. Niet alleen vandaag, maar alle dagen. Wees een beetje lief voor jezelf! Met onderstaande tips zou dat zeker moeten lukken.

 1. Beauty en selfcare

Zwanger en vermoeid lijf? Of juist last van een onrustige huid? Laat vandaag dan in het teken staan van een heerlijke zwangerschapsmassage of beauty behandeling. Vandaag draait om jóu als sterke aanstaande moeder. Leg jezelf in de watten, met een facial, of misschien wel met een heerlijke pedicure (aangezien je je teennagels misschien al niet meer kunt lakken).

 1. Spa à la maison

Zin om jezelf in de watten te leggen, maar niet om de deur uit te gaan? Geniet van een lekker bad à la maison. Steek de kaarsjes aan, zet je favo serie op en geniet van een heerlijke mocktail in bad. Let er natuurlijk wel op dat het bad niet te warm is, zodat je lichaamstemperatuur niet te veel stijgt.

 1. Bezoekje aan de kapper

Toe aan een nieuwe look? Breng de kapper een bezoekje. Laat je verrassen, of laat een foto zien van dat prachtige kapsel dat je laatst op Insta voorbij zag komen.

 1. Schrijf jouw mooiste eigenschappen op

Neem pen en papier bij de hand en schrijf 10 dingen op over jezelf waar je het meest trots op bent. Gooi dit waardevolle blaadje zeker niet weg, en lees het iedere dag opnieuw. Zo herinner je jezelf eraan dat je het waard bent, er mag zijn en er absoluut toe doet!

 1. Bloemetjes

Bloemenliefhebber? Zet jezelf in het zonnetje en trakteer jezelf op een prachtige bos bloemen. Of misschien wel twee.

 1. Shop shop shop

Uitgekeken op jouw kleding? Geef jouw garderobe een update en scoor die gave schoenen of dat schattige jurkje.

 1. Stop voor eens en voor altijd met sociale vergelijking

Stop met jezelf te vergelijken met anderen! Het zit in de natuur van de mens, maar dit betekent niet dat het niet gevaarlijk kan zijn voor je gevoel van eigenwaarde. En ja, sociale media en de perfecte plaatjes die hierop gepost worden kunnen hier op negatieve wijze aan bijdragen. Je bent mooi en uniek zoals je bent.

 1. Put yourself first

Plaats jezelf vandaag op de eerste plek. Heb jij zin om op de bank te kruipen, ijs te eten en een romcom te kijken in je eentje? Dan is dat helemaal prima. Verontschuldig je hier ook niet voor.

 1. Laat anderen eens voor jou zorgen

Laat jezelf verwennen. Biedt jouw hubby aan om een heerlijke maaltijd te bereiden, en ook nog eens om te stofzuigen en te strijken? Durf ja te zeggen en de controle uit handen te geven. En...voel je hier niet schuldig over!

 1. Favo sport

Zin om je favoriete sport te beoefenen? Go for it girl. Let wel op dat dit een sport is die je verantwoord kunt beoefenen met een zwanger lijf. Twijfel? Lees onze blogpost over sporten tijdens de zwangerschap.