Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Hoe bereid je jouw kind voor op de komst van de baby

Hoe bereid je jouw kind voor op de komst van de baby?

Hoe bereid je jouw kind voor op de komst van de baby?

Gefeliciteerd!

Er groeit een baby’tje in jouw buik. Het is belangrijk jouw kindje goed voor te bereiden op de komst van de baby. Maar hoe pak je het aan? Bekijk deze 6 tips!

1. Het vertellen

Zodra je zwangere buik zichtbaar wordt, is een mooi moment om jouw kindje in te lichten. Er is een broertje of zusje op komst! Betrek je kindje bij de groei van je buik en laat zien dat je steeds ronder wordt omdat er een baby in je groeit.

2. Laat je kindje zich groot voelen

Krijgt de baby het ledikantje van de grote broer of zus? Leg uit waarom! Grote kans dat de grote broer of zus zich extra speciaal voelt als jullie samen het bedje geven aan de baby én je kindje zelf een groot bed (of beter gezegd: zijn of haar eigen dekbedovertrek) mag uitzoeken. Geef vooral het gevoel dat de mening van je kindje meetelt voor de komst van de baby, en dat jullie er samen in staan.


3. Lees verhaaltjes over de komst van de baby

Er zijn boekjes die je kind voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Zo maak je op een eenvoudige manier duidelijk wat er aan de hand is en dat het vooral erg leuk is allemaal! Leuke boekjes zijn: ‘Wat zit er in je buik, mama’, ‘Nijntje: kleine Pluis’, ‘Mama’s bolle buik’. Zo zijn er nog een hoop meer.

4. Zelfstandigheid stimuleren

Probeer er langzaamaan voor te zorgen dat jouw kindje zelfstandiger wordt. Een kindje dat zijn eigen plekje en draai al heeft gevonden, kan de komst van een broertje of zusje beter accepteren.

5. Betrek je kindje bij de zwangerschap

Laat je kindje een lieve knuffel of schattige kleertjes uitzoeken voor de baby. Vraag zijn of haar mening als jullie samen babyspulletjes gaan shoppen of als je iets nieuws hebt gekocht. Voel je de baby trappen? Laat je kindje meegenieten! Het is ook leuk om je kindje mee te nemen naar een pretecho, of om de Babywatcher te huren. Om (thuis) samen naar de baby te kijken. Zo snapt je kindje steeds beter dat er een baby in jou groeit en een klein broertje of zusje op komst is. En, hoe bijzonder is het om samen met je kindje te genieten van deze mooie periode?

6. Schep geen valse verwachtingen.

Het kan misgaan bij het scheppen van de verkeerde verwachtingen. “Je krijgt een broertje of zusje, om leuk mee te spelen”, wordt gezegd. Maar dan is de baby er, en kunnen ze helemaal nog niet samen spelen. Dat kan zorgen voor de nodige teleurstelling.