Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
partner puzza cattivo odore incinta

Help, mijn partner stinkt nu ik zwanger ben!

Help, mijn partner stinkt nu ik zwanger ben!

Waarom stinkt mijn partner zo sinds ik zwanger ben?

Je partner wil je een kus geven, maar jij trekt snel terug. Getver, wat stinkt hij! Sinds je zwanger bent, heb je enorm veel last van je sterke reukvermogen. Eerst vond je niks lekkerder dan de geur van je partner. Nu kun je zijn geur nauwelijks verdragen. Hoe kan dit?

Je baalt ervan, maar je kan er niet omheen. Sinds je zwanger bent, vind je jouw partner soms enorm stinken. Je hebt het reukvermogen van een speurhond en weet precies wat hij (of zij) gegeten of gedronken heeft. Soms ga je bijna over je nek, zo erg vind je jouw partner stinken. Waarom heeft hij dan ook uien gegeten vanmiddag? En was het echt nodig al die biertjes naar binnen te werken? Hij probeert je te kussen, maar je deinst achteruit. “Iew, je stinkt!” Niet alleen kan hij uit zijn mond stinken, ook zijn lichaamsgeur – waar je normaal zo dol op bent – kan je ineens kotsmisselijk maken en bevalt je niet. Zeker op warme dagen, als hij meer zweet en dus een sterkere geur uit zijn poriën komt. Ben je op je partner uitgekeken; je moet de geur van je geliefde toch juist lekker vinden? Nee hoor, maak je geen zorgen. Het is een normaal verschijnsel dat je jouw partner, de vader van jouw kind, minder lekker vindt ruiken tijdens je zwangerschap. Je bloedverwanten daarentegen, je lieve familie, daar kun je de hele dag aan ruiken. Die stinken niet. Jammer dat zij niet tegen je aan kruipen ’s avonds in bed. Dus even doorbijten de komende weken. Als je zwanger bent, vind je de herkenbare, natuurlijke geur van jouw gezinsleden wél heerlijk ruiken.

Waarom stinkt mijn partner zo?

Surprise: het heeft alles te maken met je hormonen. Zoals eigenlijk zo ongeveer alles tijdens je zwangerschap. Je bent een hormonenbom. Je hebt stemmingswisselingen, ochtendmisselijkheid, bent moe en hebt nog 101 andere kwaaltjes. Je hebt vast wel eens gehoord dat vrouwen onder andere vallen op de geur van hun partner. Vind jij iemand stinken op de eerste paar dates? Dan is de kans klein dat jullie smoorverliefd worden en samen eindigen. Uit onderzoek blijkt dat een vrouw het vaakst valt voor mannen van wie de HLA-genen middelmatig tot sterk – maar niet te sterk! – van die van haarzelf verschillen. In principe val je dus niet voor iemand met vergelijkbare HLA-genen. Maar zodra je zwanger raakt, verandert je reukvermogen door alle hormonen die door je lijf gieren. Ineens voel je je enorm fijn bij geuren die je aan jouw gezin en familie laten denken. Oud en vertrouwd! Ook wordt je reukvermogen flink vergoot door de overvloed aan hormonen. Je zit zo vol met hormonen dat je lichaam er soms ook even geen raad mee weet. Hierdoor word je sneller misselijk van geuren, verandert je smaak en vind je je partner sneller stinken als hij bijvoorbeeld iets heeft gegeten waar jij absoluut even geen behoefte aan hebt.

Hoe ga je om met die stinkende vent van je?

We weten het, je hebt last van je hormonen. Je bent misschien iets minder tactisch op het moment en reageert vanuit je gevoel en emotie. Maar denk ook even aan die arme partner van je. Ja, hij stinkt misschien wel (volgens jouw neus en hersenen), maar hij kan er zo weinig aan doen. Besef je dat het nooit leuk is om te horen dat je stinkt. Dus breng het nieuws voorzichtig. Leg hem uit wat er in je lichaam gebeurt, wat je voelt en wat je ruikt. Hij begrijpt je heus wel. Jij kan er niks aan doen. Hij kan er niks aan doen. Het is normaal, het hoort erbij. Zodra de baby er is, kun jullie weer uren in elkaars armen kruipen en elkaar lichaamsgeur opsnuiven (als de baby een keertje doorslaapt dan ?). Probeer af en toe door te bijten en niet al zijn kusjes en knuffels af te wijzen. Wees lief voor je partner, want het is niet altijd even gemakkelijk hoor: een zwangere vrouw. En zorg ervoor dat je altijd kauwgom op zak hebt. Dat helpt. Al een naam uitgekozen voor de kleine? Nee? Dan helpen we jou graag met deze tips! Last van harde buiken tijdens je zwangerschap? Dit is het en dit doe je eraan!