Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Geboortekaartjes paradijs: 6x de leukste thema’s!

Geboortekaartjes paradijs: 6x de leukste thema’s!

Geboortekaartjes paradijs: 6x de leukste thema’s!

De geboortekaartjes!

De eerste indruk is altijd enorm belangrijk. En dat geldt natuurlijk ook voor le bébé! Hoe je dat doet? Aan de hand van een prachtig geboortekaartje natuurlijk! Misschien ben jij een creabea en ga je zelf het liefst aan de slag met het ontwerpen van het geboortekaartje. Het is natuurlijk ook all fine om deze klus aan iemand anders over te laten. Hoe dan ook, ieder heeft zijn eigen smaak en je wilt dat het geboortekaartje van jouw baby dit weerspiegelt. Borrel jij al van de ideeën, of ben je wel toe aan een flinke portie inspiratie? In dat laatste geval (en misschien ook wel in het eerste geval, om je de wondere wereld van de geboortekaartjes nogmaals te laten verkennen!): we come to the rescue met de leukste thema’s voor een geboortekaartje. En de leukste materialen en vormpjes!

Tips voor het geboortekaartje

Voordat we ons volledig storten op inspiratie voor de meest schattige geboortekaartjes, is het een goed idee om onderstaande tips eens door te nemen. Je weet wel, om zo veel mogelijk stress en zorgen rondom het perfecte geboortekaartje te voorkomen.

 • Begin op tijd. Maak een start met het oriënteren voor het geboortekaartje rond het begin van jouw derde trimester. Misschien ben jij wel iemand die meteen weet ze wil, of misschien ben jij wel diegene die 100 keer van gedachten verandert. Door op tijd te beginnen met het ontwerpen van het geboortekaartje voorkom je keuzestress tegen het einde van je zwangerschap.
 • Proefdruk. Veel webshops bieden de mogelijkheid aan om een proefdruk te ontvangen van je favo geboortekaartje om onaangename verrassingen te voorkomen. Zo kun je er met een gerust hart op vertrouwen dat het geboortekaartje volledig aan al jouw verlangens voldoet zodra het moment daar is om de geboortekaartjes te bestellen.
 • Enveloppen. Zo veel mogelijk voorwerk doen zodat jij straks voldoende quality time met jouw mini me kunt hebben na de geboorte? Bestel de enveloppen voor de geboortekaartjes dan al op voorhand. Kun je dat alvast van je lijstje afvinken. Oh ja, bestel méér enveloppen dan je nodig hebt. Beter te veel dan te weinig, mocht er iets misgaan.
 • Geboortegewicht. Een baby van ruim 3000 kg. Je denkt waarschijnlijk: deze fout zou mij nooit overkomen. Check toch voor het bestellen van het geboortekaartje dat je het gewicht in gram vermeld hebt!
 • Geboortedatum. Bij het ontwerpen van het geboortekaartje tijdens de zwangerschap wordt vaak de uitgerekende datum als tijdelijke datum toegevoegd, om te zien hoe alles er in z’n geheel zal uitzien. Ook dit zal je misschien verbazen, maar het is menig ouder overkomen dat ze deze tijdelijke datum bij het definitieve geboortekaartje zijn vergeten aan te passen. Ja, geef die roze (of blauwe) wolk maar de schuld!
 • Maak het niet te complex. Misschien maakt de geboorte van jullie kleine wondertje wel de poëet in jou los. Hou in je achterhoofd dat iedereen de tekst op het geboortekaartje moet begrijpen. Dus: keep it simple (but sweet)!
 • Naam, telefoonnummer en adres onbekend. Door de baby bubble vergeten sommige ouders ook wel eens hun eigen namen te vermelden op het geboortekaartje. Met als resultaat dat de ontvangers moeten raden welke kennissen ouders geworden zijn (lees: “bij welk gezin zou deze babynaam passen?”). Nog een andere tip om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt door alle rust: vergeet je telefoonnummer (en eventueel adres) niet te vermelden op het geboortekaartje.

De leukste thema’s voor het geboortekaartje!

 1. Bloemenpracht

1. Geboortekaartje meisje bloemen Manouk 2. Geboortekaartje voor meisje met bloemen in roze en oranje kleur 3. Geboortekaartje met zonnebloemen veld en kindjes bij baby en goudfolie

 1. Dierenrijk

1. Geboortekaartje olifanten 2. Geboortekaartje dochter walvis 3. Geboortekaartje jongen originele vorm olifant blauw 4. Avontuurlijk jungle geboortekaart

 1. Minimalistisch

1. Trendy geboortekaartje met maantje en sterretje 2. Eenvoudig babykaartje met goudfolie en hartje 3. Minimalistisch geboortekaartje

 1. Say it with wood

1. Geboortekaartje hout tweede kind met grote broer 2. Geboortekaartje van echt hout met initiaal en aapjes 3. Geboortekaart op echt hout voor dochter met stijlvolle bloemen 4. Lief geboortekaartje op echt hout met silhouet meisje op schommel

 1. Nijntje

1. Geboortekaartje meisje nijntje 2. Geboortekaartje jongen nijntje olifant 3. Geboortekaartje unisex nijntje

 1. Rainbow baby

1. Geboortekaartje meisje roze regenboog 2. Lief koperfolie geboortekaartje voor meisje met regenboogjes 3. Goudfolie geboortekaartje met silhouet meisje en aquarel regenboog 4. Stoere geboortekaart voor zoon met regenboog