Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Geboortekaartje en cadeautje

De geboortekaartjes van Cotton Bird

De geboortekaartjes van Cotton Bird

De mooie geboortekaartjes van Cotton Bird

Zoveel keuze tussen geboortekaartjes. Toch sprong er eentje uit bij ons: de authentieke geboortekaartjes van Cotton Bird. Stijlvol, hip en met liefde ontworpen, dat is duidelijk. Wij spraken Business Developer Marjolein Korving over Cotton Bird: “Elk ontwerp is heel persoonlijk, en achter elk ontwerp zit een ander verhaal”.

Helemaal anders!

“Weg met voorgedrukte, stoffige geboortekaartjes, hallo eigen designs en volledige eigen productie. Wij wilden het helemaal anders doen dat de bestaande kaartenbedrijven and so we did. Cotton Bird is onderdeel van Les Editions Créatives en werd in 2011 opgericht door een groepje van 6 personen die al langer actief waren in dezelfde branche. Ze startten een ambitieus project en zijn inmiddels uitgegroeid tot een flink team van 75 personen, actief in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen blij te maken met onze producten. We hebben zo’n geluk om te werken in deze branche: het gaat om de mooiste evenementen uit het leven van een mens. Daar horen natuurlijk de mooiste kaarten bij en daar werken we dus ook continue aan. Bij ons is elk ontwerp heel persoonlijk en achter elk ontwerp zit een ander verhaal”

Inspiratie

“Onze inspiratie wordt voornamelijk gehaald uit de laatste trends. Onze designteams bekijken en lezen alles wat ze maar kunnen vinden om hier inspiratie uit te halen. Denk aan magazines, blogs en vooral ook veel Pinterest. Daarnaast maken al onze designers gebruik van hun eigen verbeelding, hun eigen ideeën van wat mooi en trendy is. Onze creatieve kracht is dat elke designer een andere stijl en perceptie van dingen heeft. Dit stelt ons in staat om nieuwe, originele en verschillende creaties aan te bieden.”

Zo bijzonder!

“Als je meer wilt dan een simpele aankondiging, dan ben je bij ons aan het goede adres. Onze kaartjes zijn allemaal authentiek en het grootste gedeelte is handmatig werk. We bieden veel kwalitatieve afwerkingen en papier en de designs worden door ons eigen team ontworpen. Alle modellen zijn eigentijds: elk jaar halen we veel modellen van onze website af en plaatsen we nieuwe collecties. Mensen die bij ons bestellen hoeven ook niet bang te zijn dat ze hun eigen kaartje daarna veel tegenkomen. ”

Iets geks…

“We hebben een keer een elektriciteitstoring gehad in de hele regio. Dit was in de winter dus alles was pikzwart in de ochtend en het was heel moeilijk om op bureau te komen (alle stoplichten waren uit, geen straatlichten, onze eigen woningen helemaal donker…). En hier op bureau en in het magazijn was alles zo donker, het leek wel een horrorfilm!”

En nog iets leuks…

“We hebben ook een keer per ongeluk een mail ontvangen van een klant met hele intieme foto’s. Hij wilde voor zijn geboortekaartje de babyfoto’s sturen en had per ongeluk de verkeerde foto’s toegestuurd. We hebben hier gelukkig samen met de klant nog heel lang over kunnen lachen! En wat altijd heel leuk is, is als we leuke berichtjes of goodies ontvangen van onze klanten. Zo hebben we vorig jaar een enorme doos met make-up monsters ontvangen van een klant om ons te bedanken. Dat was echt heel leuk!”

Als je meer wilt dan een simpele aankondiging, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze kaartjes zijn allemaal authentiek en het grootste gedeelte is handwerk!

Leuke weetjes over Coton Bird

  • We zijn een heel vrouwelijk bedrijf: 90% is vrouw
  • Cotton Bird groeit zo snel, dat op dit moment onze keuken te klein is om te lunchen! Gelukkig is het hier lekker weer dus eten we vaak met z’n allen buiten. Ook gaan we binnenkort verhuizen!
  • Onze bureaus zitten in hetzelfde gebouw waar de kaarten gemaakt worden. Handig om de bestellingen in de gaten te houden tijdens productie en verzending!
  • We hebben een prachtig uitzicht over de Pyreneeën
  • Er is elke dag wel iets te snoepen… Het zijn vaak lokale hapjes, iedereen neemt wel eens iets mee van waar ze vandaag komen. En nee, het is nooit gezond!
  • We vieren graag alle mogelijke feestdagen: van Halloween, tot Kerst en Pasen, maar ook feestdagen als Ugly Christmas Sweater Day. Elke maand hebben we wel een leuk mini feestje op bureau!
  • De mooie witte labrador Joy van de oprichter van Cotton Bird komt regelmatig bij ons op bezoek
Wil je meer weten over Cotton Bird? Bezoek de website! Benieuwd naar onze top 6 leukste geboortekaartjes?