Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Een gamechanger: de draadloze Youha dubbele borstkolf!

Een gamechanger: de draadloze Youha dubbele borstkolf!

Een gamechanger: de draadloze Youha dubbele borstkolf!

Een gamechanger: de draadloze Youha dubbele borstkolf!

Als je al aan het kolven bent begonnen, herken je het vast wel. Het is het minst sexy, meest onhandige en saaiste om te doen. Borstvoeding geven vind ik vaak fijn, een rustig momentje tussen mij en mijn dochter. Maar kolven: daar had ik - tot nu toe - echt een gruwelijke hekel aan. Daar zat ik dan weer; óf met een lelijke kolfbh aan, of met een heel apparaat in mijn handen waardoor ik niks anders meer kon doen. Handsfree kolven is hier de oplossing voor en de Elvie borstkolf stond al op mijn wishlist om ooit te kopen als ik eens 500(!) euro overhad.

Tótdat ik bij @Rebeccasarah een tip tegenkwam: een handsfree kolf waar je geen nier voor hoeft te verkopen. Ik ben de Youha The Ins - draadloze dubbele borstkolf gaan testen en ik kan zeggen dat ik oprecht fan ben geworden. Hij past goed in je bh, heeft een krachtige motor en is heel makkelijk in gebruik. Een belangrijk detail: mijn nieren zitten nog, want hij kost nog geen 150 euro.

Van te voren was ik even bang of die wel net zo krachtig zou gaan zijn als mijn classic Medela kolf. Na een paar keer testen kan ik je garanderen dat die echt een goede motor heeft, want binnen 10 minuten kolf ik meer dan 150 CC. Per cup kun je 240 ml kolven, maar daar kom ik persoonlijk met mijn drie maanden oude baby nog lang niet aan.

Met de knopjes wissel je makkelijk tussen de programma’s en zet je ‘m harder of zachter. Als je net begonnen bent met borstvoeding geven of net als ik last van spruw heb, kun je het programma het beste wat zachter zetten zodat het minder pijnlijk is. Als ik de vaart erin wil zetten en geen last van pijnlijke tepels heb, gooi ik ’t programma op hard.

De melk moet je na het gebruiken van de kolf overgieten in een flesje, bakje of zakje. Ik neem overal het bijpassende koeltasje mee, zo blijft alles rechtop staan en blijft de melk goed op temperatuur. De borstkolfspulletjes neem ik ook mee in het tasje, hij is namelijk waterafstotend waardoor de spullen niet door regen kapot kunnen gaan.

Mijn ultieme tip: in de gratis babydozen krijg je vaak een mini afwasmiddeltje. Hervul deze en neem zo overal je afwasmiddel in mee, voor het geval dat je ergens tussendoor het schoon moet maken. Een paar extra zoogcompressen in de tas, een kleine snack met een flesje water en ik kan rustig naar het werk.

Ik heb de kolf op eigen verzoek van borstkolf-winkel.nl ontvangen. Deze webshop bestaat uit een klein team van ervaringsdeskundigen die mij goed konden adviseren en zelf ook borstvoeding hebben gegeven. Ik ben zelf altijd erg fan om te bestellen bij kleinere webshops, hierachter zit een team met échte passie voor hun producten en klanten. Ze dachten met me mee en gaven mij een aantal tips die ik je graag nog wil meegeven bij het gebruiken van de kolf.

Tip 1: Zorg ervoor dat je de juiste borstschild of borstschildverkleiners gebruikt. Een handige tip: heb je net als mij maatje L in de tepelhoedjes van Medela? Dan zul je waarschijnlijk het schild in maat 24 nodig hebben. Zorg er ook voor dat je de kolf goed strak achter je BH bevestigd, dit helpt mee aan een optimale zuigkracht.

Tip 2: Het is goed om even te ontspannen tijdens het kolven, maar zorg ervoor dat je niet té ver achterover leunt! Hierdoor kan de melk in het motortje lopen.

Ben jij benieuwd naar de kolf en hoe die werkt? Youha heeft een aantal uitlegvideo’s opgenomen die je hier kunt bekijken: http://help.youha.com/contents/22714/43955.html

Kolven is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid en dat zal ‘ie ook nooit worden. Maar met deze kolf vind ik ’t wel véél gemakkelijker. Geen flesjes en draadjes meer aan je hangen, je handen lekker vrij en binnen no-time klaar door de krachtige motor: voor mij is het een echte gamechanger.

Wil jij ‘m ook proberen? We hebben 'm nu met een kortingscode t/m 31-01-2022 voor je: BABYWATCHER10. Shop ‘m nu hier: https://borstkolf-winkel.nl/product/borstkolf-youha