Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dit zijn ze: de beste geurhacks tegen die nare geurtjes!

Dit zijn ze: de beste geurhacks tegen die nare geurtjes!

Dit zijn ze: de beste geurhacks tegen die nare geurtjes!

Vrijwel iedere moeder zal beamen dat haar baby héérlijk ruikt. Lekker zoet, en verder...tja, echt een typische babygeur die met niets anders vergeleken kan worden. Maar oké, back to reality. Want met een baby zul je ook heel wat poepluiers weg moeten werken, en doekjes met wat spuug moeten wassen, en dat is nou niet bepaald rozengeur (en maneschijn). Misschien ben je er inmiddels al achter dat het simpelweg in de gewone prullenbak mikkeren van deze volle luiers niet zo’n goed idee is. Want: stankoverlast. Daarom schaffen heel wat ouders een speciale luieremmer aan, maar ook deze zal al snel een redelijk onaangenaam geurtje krijgen. Een gevalletje “er zit een luchtje aan”. En laten we het al maar niet hebben over regelmatig legen, want dat spreekt voor zich. Met deze onaangename geurtjes opgescheept blijven zitten is geen optie, dus wat helpt wel? Lees snel verder voor de beste geurhacks om van die nare geurtjes af te komen!

1. Azijn

Is de stank die je ruikt overduidelijk het typische maar zo onaangename geurtje van urine? Probeer de lege prullenbak of luieremmer dan te vullen met heet water en azijn en een aantal uren te laten staan. Laat azijn maar eens zijn werk doen!

2. Geparfumeerde luierzakjes

Het tijdperk van de luier zomaar in de prullenbak of luieremmer mieteren is officieel voorbij. Nu doe je er namelijk eerst een geparfumeerd luierzakje omheen. Hygiënisch en fris. Ook ideaal voor die momenten waarop je op bezoek bent en de luier van je mini moet verschonen, maar die lieve vrienden niet met die vreselijke stank wilt opschepen. Top uitvinding zou ik zeggen. Een ander pluspunt is dat je ze voor enkele euro’s bij de drogist of de supermarkt kunt vinden. Wil je een echte budgettip? Zoek bij de Action naar de lavendel vuilniszakjes!

3. Geurbuideltje

Oké, geparfumeerde luierzakjes, check. Maar alsnog last van wat stank? Dat is niet gek, aangezien gevulde luiers best een overheersende geur kunnen hebben. In dit geval zou een geurbuideltje nog wel eens je beste vriend kunnen worden. Hang deze in de luieremmer om de onaangename geur tegen te gaan, en daarna kun je waarschijnlijk weer vrijuit ademen ;) Een wc verfrisser kan daarnaast een goed alternatief zijn! Weer op zoek naar een budgettip? Doe een paar druppeltjes etherische olie op een watje.

4. Citroen

Die goede oude vriend citroen kan ook nog wel eens een bondgenoot in de strijd tegen onaangename luchtjes blijken. Een van de geweldige kwaliteiten van citroen is namelijk dat het geurtjes opneemt. Probeer de luieremmer daarom eens schoon te maken met citroenzuur. Je kunt daarnaast ook een citroen in stukjes snijden en deze stukjes op plekken in huis leggen waar het niet heel fris ruikt.

5. Munt

Munt heeft zo een overheersende geur, en precies daarom zijn munt en poepluiers (net zoals andere onaangename geurtjes) aan elkaar gewaagd. Besprenkel het geurbuideltje in de luieremmer bijvoorbeeld met wat muntolie. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat munt de vieze geurtjes niet zal opnemen: het zal qua geur alleen overheersen!

6. Koffiebonen

Een liefhebber van de geur van koffie? Tijdens je zwangerschap waarschijnlijk niet, maar daarna kun je het misschien des te meer waarderen! Dan maakt het nieuws dat koffiebonen een neutraliserende werking hebben je waarschijnlijk heel blij. Gooi wat koffiebonen - of een pak koffie - in de luieremmer na het schoonmaken en geef het even de tijd om de geurtjes te neutraliseren. Je kunt ze natuurlijk ook nog tijdens gebruik van de luieremmer laten zitten, om die geurtjes meteen aan te pakken. Daarnaast kun je de plekken in huis met vieze geurtjes voorzien van een bakje met koffiebonen. En ja hoor, ook wanneer je wasjes gaat draaien die bijvoorbeeld spuugdoekjes bevatten zijn koffiebonen een geweldige oplossing. Neem een paar sokken, vul deze met koffiebonen, bind ze dicht en wassen maar. Tja, dat koffie voor zó veel goed zou zijn had je echt niet verwacht.

7. Baking soda

Baking soda a.k.a. zuiveringszout kent veel toepassingen, waaronder het bestrijden van vieze geurtjes. Strooi wat baking soda in de luieremmer en je zult merken dat baking soda het na een tijdje wint van die vieze geurtjes. Je kunt ook een aantal schepjes baking soda bij de was gooien om die vieze was extra schoon te krijgen. Bye bye stinkende spuugdoekjes!

8. Vanille

Een muffe geur in de babykamer is lang niet zo erg als een poepgeur, maar toch. Ook daar wil je liever vanaf. Een fijne geurhack hiervoor is om een aantal vanillestokjes in een bakje met water te leggen en dit op de verwarming te plaatsen. En voilà, mufheid maakt plaats voor een zoete vanille-geur. Veel beter.