Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dit zijn ze: dé baby namen trends van 2023

Dit zijn ze: dé baby namen trends van 2023

Dit zijn ze: dé baby namen trends van 2023

Nieuw jaar, dus tijd voor…nieuwe baby namen natuurlijk. En beter gezegd, nieuwe populaire baby namen. Misschien ben jij wel degene die al jaren geleden een prachtnaam voor haar baby in gedachten had. Of misschien ben jij juist degene die pas beslist zodra dat kleine wondertje geboren wordt. Want ja, de geboorte zal zeker een eye-opener zijn. In welk geval dan ook - want zelfs als je al jaren een naam in gedachten had, je krijgt te maken met een hubby die ook zijn zegje wil doen - een goede portie inspo never hurt nobody. Je wilt immers een naam kiezen waar jouw kindje nooit op uitgekeken raakt - en jullie als ouders liefst ook niet. Daarom presenteren wij jullie: een lijst met dé baby namen trends van 2023.

  1. Korte baby namen

Oké, we’re here for this trend. En dat waren we vorig jaar ook al. Kort maar krachtig? Kom maar door. Hoe heerlijk is een korte naam als je je kind 1000 maal op een uur tijd moet roepen? Namen met maximaal vier of vijf letters zoals Eva, Isa en Mae voor meisjes en Jax, Sef en Liam voor jongens zullen dit jaar veel gekozen worden.

  1. Unisex namen

Wil jij het geslacht van jouw baby tijdens de zwangerschap nog niet weten en je bij de geboorte laten verrassen? Wanneer je de uitdaging die het ‘zoeken van een baby naam’ heet aangaat, is het een goed idee om op zoek te gaan naar unisex namen. Natuurlijk kun je een lijstje met zowel jongens namen als meisjes namen bedenken, maar unisex namen besparen je heel wat moeite in deze speurtocht én zijn helemaal on trend dit jaar. Mooie voorbeelden zijn Noa, Luca, Robin, Guus, Sam en Jules.

  1. Bijbelse namen

Op zoek naar een zeldzame baby naam? Dan is het wellicht een goed idee om de Bijbel open te slaan en daar op zoek te gaan naar inspiratie. Denk voor jongens bijvoorbeeld aan Abel, Juda, Levi, en Elias, en voor meisjes aan Tirza, Lois, Rhodé en Leah.

  1. Natuur elementen

Zijn bovenstaande namen nog niet origineel genoeg voor jou? Oké, fair. Dan durven we te wedden dat namen gebaseerd op natuur elementen, zoals planten, bloemen en dieren, wél uniek genoeg zijn. Als je in verwachting bent van een stoere bink kun je namen zoals Wolf, Phoenix, Storm en Beer overwegen. Wanneer je straks verblijd wordt met de komst van een meisje, zijn Mint, Dahlia, River en Lotus prachtige namen.

  1. Internationale namen

Al zoveel uren gestoken in het zoeken naar een perfecte baby naam, maar heb je het gevoel dat er al tig baby’s in jouw omgeving geboren zijn met alle namen die jou mooi lijken? Wij snappen je. Zoek het dan buiten de grenzen van dit land! Internationale meisjesnamen zoals Aurora, Nea, Liva en Giulia zijn prachtige namen die je hier in Nederland minder zult horen. Voor jongens zijn de internationale namen Nils, Jace, Olav en Mason mooie opties.