Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
De beste babyfoons: one phone call away

De beste babyfoons: one phone call away

De beste babyfoons: one phone call away

Kun je je voorstellen dat jouw kleintje op een gegeven moment op een andere kamer dan de jouwe zal slapen? Dat dat als een nachtmerrie of in ieder geval als een eng scenario klinkt kunnen we begrijpen. Als de mama leeuw die je bent blijf je het liefst 24/7 bij jouw mini om hem of haar te beschermen en te checken of alles oké is. Een goed alternatief voor jouw continue aanwezigheid is een babyfoon, ook wel babyphone genoemd. Aangezien je jouw kleintje toch in de gaten kunt houden met een babyfoon wanneer hij of zij zich niet in dezelfde kamer bevindt, vinden vele ouders het enorm geruststellend om een babyfoon te hebben. Net zoals voor vele andere babyspullen geldt voor een babyfoon ook dat je de zoektocht hiernaar het liefst op tijd start. Zeker omdat er veel verschillende soorten en maten babyfoons bestaan, heb je heel wat knopen door te hakken. Maar welk soort babyfoon is het meest geschikt in jouw situatie? Wij helpen jou maar al te graag een handje verder!

Wat is een babyfoon?

Een babyfoon is een apparaat waarmee je het geluid van jouw baby kunt horen terwijl jij je in een andere ruimte bevindt. Er bestaan zelfs modellen babyfoons waarbij jij jouw mini ook kunt zien op een schermpje. Weer zo’n geniale technische uitvinding dus. Een babyfoon bestaat hoe dan ook uit twee delen: het babystation, ook wel de zender genoemd, die je in de babykamer plaatst, en het ouderstation, ook wel de ontvanger genoemd, die jij zelf bij je houdt.

Welke babyfoon is geschikt?

Oké, je gaat online op zoek naar een geschikte babyfoon en “beste babyfoon” is dan ook exact wat je intypt. Om vervolgens overspoeld te worden met honderden zoekresultaten en je zoektocht maar meteen al te staken voor hij echt begonnen was. Daarom doen wij het anders: ga in onderstaand lijstje allereerst na waaraan jouw babyfoon moet voldoen, om heel wat opties te elimineren.

1. Camera

Vind jij het best eng om jouw kindje in de babykamer achter te laten terwijl jij in jouw eigen slaapkamer slaapt, en wil je voorkomen dat je jezelf er regelmatig op zult betrappen dat je ondanks babyfoon met geluid toch even de babykamer in sluipt om te checken of alles in orde is met jouw mini me? Dan is een babyfoon met camera een goede optie om te overwegen.

Een ingebouwde camera verhoogt de prijs van de babyfoon natuurlijk wel. De prijs hangt daarnaast ook af van het soort beeldbabyfoon: welke afmetingen heeft het scherm, en kies je voor een beeld met kleur?

2. Type verbinding

Aangezien de babyfoon uit twee delen bestaat, is er natuurlijk een verbinding tussen deze delen nodig. Meestal zal het om een digitale verbinding gaan, of een verbinding via WiFi. Een nadeel van een babyfoon met een WiFi-verbinding is dat je een sterk WiFi-signaal moet hebben om de babyfoon goed te kunnen laten werken. Een digitale verbinding is op dat vlak beter; je zult hierbij niet snel last hebben van storingen, en zowel het geluid als beeld zullen goed hoor- en zichtbaar zijn. Het bereik van een babyfoon met digitale verbinding is daarentegen wel een stuk kleiner dan het bereik van babyfoons met een WiFi-verbinding.

3. Stroomvoorziening

Naast de verbinding tussen het babystation en ouderstation, is de stroomvoorziening van een babyfoon enorm belangrijk. Dit geldt vooral voor het ouderstation, dat je waarschijnlijk door het hele huis met je mee sjouwt. Babyfoons worden standaard geleverd met snoer. Maar wanneer je ergens in huis bent waar zich geen stopcontact bevindt, is het handig dat de babyfoon draadloos gebruikt kan worden en dus over een batterij met lange batterijduur beschikt. Een babyfoon op batterijen is daarentegen op lange termijn minder voordelig dan een oplaadbare babyfoon. Ga dus voor jezelf na of jouw voorkeur uitgaat naar een babyfoon die enkel op netstroom werkt, die voorzien moet worden van batterijen of die oplaadbaar is.

4. Geluid

Babyfoons kunnen diverse geluids- en volumefuncties hebben. Zo hebben sommige babyfoons een volumeregeling, wat inhoudt dat je het geluid van het ouderstation harder of zachter kunt zetten. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn om het geluid wat harder te zetten wanneer je je in een lawaaierige kamer bevindt. Daarnaast kan een babyfoon ook over een microfoon beschikken, zodat jij tegen je baby kunt praten om hem of haar te kalmeren tijdens een huilbui. Slaapliedjes kunnen ook kalmerend werken, wat precies de reden is waarom sommige babyfoons over een functie beschikken waardoor ze slaapliedjes kunnen afspelen. Een laatste geluidsfunctie van sommige babyfoons is geluidsactivatie. Dit houdt in dat de babyfoon pas inschakelt zodra hij jouw baby geluid hoort maken. Vaak hebben deze babyfoons ook een volume-indicator, zodat jij weet hoe hard jouw mini huilt.

5. Temperatuur

Is het horen en zien van jouw baby niet genoeg en wil je ook weten wat de temperatuur in de kamer van jouw mini is? Schaf dan een babyfoon met ingebouwde thermometer aan. Eén ding is zeker: wij worden blij van deze geavanceerde technologie!

6. Nachtverlichting

Of je jouw baby ook ’s nachts wilt horen en zien terwijl jij in een andere kamer slaapt? Dat is natuurlijk geen vraag meer. Daarom beschikken veel babyfoons over een nachtfunctie. Dit houdt in dat de babyfoon nachtverlichting of zelfs een nachtlampje heeft, waardoor jij jouw mini nog steeds goed kunt zien.

7. Uitbreidbare babyfoon

Vind je het prettig om jouw baby vanuit meerdere hoeken in de gaten te houden zodat je zeker weet dat alles in orde is? Dan kun je een uitbreidbare babyfoon, waaraan je meerdere babystations kunt koppelen, overwegen. Ook handig wanneer je een grote kinderwens hebt en je weet dat je op korte termijn meerdere kindjes zou willen. Een gevalletje ‘met het oog op de toekomst’ ;)

8. Kantelbare babyfoon

Alhoewel de meeste babyfoons met camera wel over een kantelbare camera beschikken, is het altijd goed om na te gaan of de camera gedraaid kan worden. Dit maakt het makkelijk om de babyfoon zo te installeren dat jij aan de hand van het ouderstation goed het babybedje in kan kijken en jouw baby in de gaten kan houden alsof je fysiek aanwezig bent.

5x fijne babyfoons

  1. Philips Avent SCD833

Shop 'm hier!

2. Alecto SMARTBABY10

Shop 'm hier.

3. Luvion Prestige Touch 3

Shop 'm hier!

4. Motorola Comfort 40 Connect

Shop 'm hier!

5. Luvion Essential

Shop 'm hier!

Producten