LaLieLoe - Born to be Wild
Dit zijn de leukste kinderboeken!

Dit zijn de leukste kinderboeken!

Dit zijn de leukste kinderboeken!

Lezen, lezen, lezen

Wist je dat het vandaag (2 april dus) de internationale dag van het kinderboek is? Deze dag is in let leven geroepen om kinderboeken in de spotlight te zetten én de liefde voor lezen te bevorderen. En dat in 1967 al voor het eerst! Waarom speciaal deze datum? Simpel: dit is de geboortedag (1805) van Hans Christian Andersen. Zelfs als je niet van lezen houdt, ben je vast bekend met een van zijn sprookjes. De kleine zeemeermin, Het lelijke eentje, De prinses op de erwt… jep, je raadt het al: allemaal geschreven door meneer Andersen.

Persoonlijk hou ik ervan om heerlijk ontspannen – het liefst in het zonnetje - een boek te lezen. Maar wat ik misschien nog wel leuker vind, is samen met mijn zoontje boekjes (voor)lezen. Samen wegduiken in een nieuwe wereld, vol fantasie. Genieten! Echt waar, als mama durf ik wel met volle overgave te roepen dat kinderboeken zó zó zó ontzettend leuk zijn. Voor jong en oud. Hup, de wishlist staat al klaar:

 1. Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Wie kent hem niet? Een klassieker dat elk kindje wil – nee, moet – hebben!

 1. Gewoon zoals je bent – Jonny Lambert

Kleine Snuf kan niet in de rij lopen. Er is zoveel te zien. Een leuk verhaal over Kleine Snuf met prachtige tekeningen.

 1. Mama kwijt - Chris Haughton

Een superlief boekje voor peuters over een kleine Uil die uit zijn nest valt en op zoek moet naar zijn mama. Als dat maar goed komt…

 1. De leeuw in de muis – Rachel Bright

Mooie tekeningen, humor en een mooie achterliggende boodschap zijn ingrediënten die het altijd goed doen in een prentenboek. Het verhaal? Een muisje dat net zo moedig wil zijn als een leeuw.

 1. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept – Werner Holzwarth

Een geweldig boek dat ik zelf al meerdere keren cadeau heb gegeven. Poep is nou eenmaal een interessant en vermakelijk onderwerp. Leesplezier gegarandeerd!

Dit zijn de leukste kinderboeken!1. Rupsje Nooitgenoeg, €9,99 Bol.com, 2. Gewoon zoals je bent, €13,99 Bruna, 3. Mama kwijt, €10,99 Libris, 4. De leeuw in de muis, €14,95 Kidsdeco.nl, 5. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept, €14,25 Bol.com

 1. Paco en Mozart – Magali le Huche

Paco houdt van muziek! Een erg leuk boek als je eens wat ander wilt en fijne muziekjes om naar te luisteren.

 1. Ga je mee met Nijntje? – Dick Bruna

Een regelrechte hit, dit flapjesboek. Dit boek is al langere tijd een absolute favoriet hier in huis. Mijn zoontje vindt het geweldig om de flapjes te openen, te ontdekken wat eronder zit en dan trots alles te benoemen.

 1. Woezel & Pip - Guusje Nederhorst

Tsja, ook Woezel & Pip kan eigenlijk niet ontbreken voor de kleintjes. Eerlijk is eerlijk, je hebt de boekjes zo uit en ze zijn kleurrijk en leerzaam.

 1. Coco kan het – Loes Riphagen

Verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Dat zegt genoeg, toch? De illustraties zijn echt prachtig!

 1. Milo ziet de wereld in zwart-wit – Rowena Blyth

Speciaal voor de pasgeboren baby’s. Door naar de zwart-witte illustraties te kijken, worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. Maar vooral lekker gezellig om samen op schoot te lezen tijdens het knuffelen.

Dit zijn de leukste kinderboeken!6. Paco en Mozart, €17,95 Dille & Kamille, 7. Ga je mee met Nijntje?, €14,95 Bruna, 8. Woezel & Pip, vanaf €5,- Bol.com, 9. Coco kan het, €14,99 Libris, 10. Milo ziet de wereld in zwart-wit, €10,99 Bol.com

 1. De Gruffalo – Julia Donaldson

Een Gruffalo? Wat is dat voor een beest? Muis weet precies hoe hij eruitziet... Kortom, een fantastisch verhaal.

 1. Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt

Ontzettend leuk voor kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar. Maar eh, ook leuk voor mama’s en papa’s hoor. Ik voel een jeugdsentiment opborrelen, jij ook?

 1. De waanzinnige boomhut - Andy Griffiths

De boomhutserie is misschien een tikkeltje over the top maar prikkelt absoluut de fantasie van je kids. De boeken staan vol met gekke illustraties. Perfect materiaal dus om deze serie te verslinden voor jonge lezers vanaf 7 jaar.

 1. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – Elena Favelli

Sprookjes, maar dan in een nieuw daglicht. De 100 voorleesverhalen over bijzondere vrouwen zijn een echte inspiratiebron. Misschien ook wel voor rebelse jongens?

 1. Het leven van een loser – Jeff Kinney

De perfecte antiheld om mee te identificeren. De boeken staan vol leuke cartoons en lezen heerlijk weg.

Dit zijn de leukste kinderboeken!

11. De Gruffalo, €14,99 Bruna, 12. Pluk van de Petteflet, €16,10 Bol.com, 13. De waanzinnige boomhut, €15,99 Hema, 14. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes, €20,00 Bol.com, 15. Het leven van een loser, €10,- Bruna

Welk (kinder)boek is jouw favoriet?