Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
De leukste zwangerschapsapps en podcasts!

De leukste zwangerschapsapps en podcasts!

De leukste zwangerschapsapps en podcasts!

Zwangerschap is een periode

van veel veranderingen in je lichaam, in jouw levensstijl en ook in je omgeving. Zo moet je die wijntjes even laten staan, en zal jouw lichaam waarschijnlijk ook aangeven dat je het wat rustiger aan moet doen dan je normaal gewend bent. Misschien struggle je nog wel met deze veranderingen. Maar he, het is oke om tijdelijk een productiviteitslevel van 50% te hebben in plaats van 100% (oke, eerlijk gezegd is het normaal tussen de 80% en 90%). En die alcoholvrije cocktails zijn ook zo slecht nog niet! Misschien heb je deze veranderingen wel al geaccepteerd, maar vind je het alsnog fijn om verhalen en ervaringen van anderen te horen.

De kans is ook groot dat je je veel vragen stelt tijdens jouw zwangerschap, over het zwanger zijn zelf, over de bevalling, maar ook over de nieuwe en bijzondere rol die je bijna gaat vervullen in jouw leven: mama! Je hebt al zoveel informatie gelezen, en bent nu wel toe aan een speelsere manier van het ontvangen van informatie. Podcasts en apps zijn de ideale oplossing hiervoor! Kies jij ervoor om je lekker terug te trekken op de bank, jouw ogen te sluiten en te luisteren naar een podcast? Of kies jij er juist voor om jouw informatie aan de hand van speelse visuals te ontvangen in een app? In beide gevallen: we got you covered met de leukste en nuttigste apps en podcasts op het gebied van zwangerschap, bevalling en het moederschap!

Podcasts

De leukste zwangerschapsapps en podcasts!

  1. Ik Ken Iemand Die (ouderschap, opvoeden en kinderen)

Nynke de Jong is de trotse maker van deze podcast, en interviewt samen met haar vrienden Alex van der Hulst, Hanneke Hendrix en Anne Janssens experts op het gebied van opvoeden, kinderen en het ouderschap. Dit leidt tot handige opvoedtips, die je, geloof me, nodig zult hebben! Ook worden zowel de rozengeur-en-maneschijn delen als de minder zoete delen van het ouderschap besproken. Oh ja, in deze podcast komen ‘ik ken iemand die’ verhalen aan bod. En daar houden we van.

  1. Podnataal (zwangerschap en bevalling)

In het eerste seizoen van deze podcast neemt Simone Wijnands, radiomaker en journalist, jou mee in haar zwangerschap. Hoe heeft zij het ervaren? Waar blijft die roze wolk nou? Deze vragen blijven zeker niet onbeantwoord in haar podcast. Ook worden er een aantal experts uitgenodigd als gast in haar podcast. Seizoen twee draait volledig om die ene enge gebeurtenis: de bevalling. Iedere aflevering draait om het eerlijke bevallingsverhaal van 1 vrouw. Ja, eerlijk en open.

  1. Vad3r (vaderschap)

In deze podcast neemt Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig je mee in zijn zoektocht naar antwoorden op de vraag: hoe de beste papa ter wereld te zijn? Ook zul je andere bekende vaders zoals Jandino en Kluun aan het woord horen. Dat alleen al zou een reden moeten zijn om te luisteren! Tip: ook leuk voor je hubby.

  1. Zwarte Muisjes (mentale issues rond zwangerschap en bevalling)

Wist je dat een op de tien vrouwen te maken heeft met mentale problemen rond de zwangerschap? In deze podcast gaat journalist Maarten Dallinga het gesprek aan met vrouwen die rond hun zwangerschap te maken kregen met angst, depressie, psychose of PTSS. Vragen als ‘Hoe is het om niet op een roze wolk te zitten?’ en ‘Waar ligt de oorsprong?’ worden beantwoord. Partners van deze vrouwen en experts worden tevens geïnterviewd.

  1. Zwanger & Zo de podcast (zwangerschap en bevalling)

Verloskundigen Geke Beckerman en Solange Candeias zul je aan het woord horen in deze podcast over zwangerschap, de bevalling en alles wat hieraan gerelateerd is. Het leuke is dat je op deze manier nuttige en betrouwbare informatie kunt krijgen, maar wel op een laagdrempelige en fun manier! Verwacht afleveringen over zwangerschap na een eetstoornis, de placenta, ingeleid worden en stuitligging.

Apps

De leukste zwangerschapsapps en podcasts!

  1. Werk & Zwangerschap

Werkende en zwangere vrouw tegelijkertijd? Dan stel je je vast wel eens vragen over wat je rechten en plichten zijn. Deze zwangerschapsapp van de FNV biedt jou deskundig en betrouwbaar advies over werken als zwangere vrouw. Een baas die alles behalve blij is met jouw zwangerschap? Mag hij jou ‘de deur wijzen’ in dit geval? Wanneer moet je verlof aanvragen? De app zal jou antwoord geven op al deze vragen.

  1. Kegel Trainer

Wil jij jouw bekkenbodemspieren versterken? Dan heb je de juiste app nu gevonden. Kegel Trainer helpt jou om jouw bekkenbodem te versterken met eenvoudige sessies, tussen de 30 seconden en 3 minuten, en dagelijkse herinneringen. Na iedere oefening krijg je inzicht in jouw persoonlijke prestaties én je kunt voor zowel visuele, audio- of trilsignalen kiezen ter begeleiding tijdens de sessies. Dus: geen excuus meer om hier niet mee te beginnen!

  1. ZwangerHap

Moeite met uitvogelen wat je beter niet en wat wel kunt eten tijdens jouw zwangerschap? Dat eindigt hier en nu! Met de kosteloze zwangerschapsapp ZwangerHap vind je het antwoord op de vraag of je iets wel of niet mag eten. Wanneer het antwoord ‘nee’ is, zal de app je voorzien van alternatieven. Wat wil je nog meer?

  1. Zwangerschapsmeter

Deze zwangerschapsapp telt met jou af naar jouw uitgerekende datum. Op deze manier kun je de voortgang van jouw zwangerschap volgen en delen met vrienden en familie. Jouw voortgang en gegevens vergelijken met die van andere zwangere vrouwen vormt een leuk sociaal aspect van de app. Ook bevat de app een dagboek, waarin je je emoties en persoonlijke verhalen kwijt kunt. Oh ja: je kunt de foto’s van jouw echo aan een fotoalbum toevoegen. Wedden dat je iedere dag naar dit fotoalbum zult kijken?

  1. Tuurlijk schatje

Een app voor aanstaande vaders kon natuurlijk ook niet ontbreken. Dit is er zeker eentje voor de mannen die wat morele steun kunnen gebruiken tijdens de zwangerschap van hun vrouw, die vol gemixte emoties zit. Verwacht feiten en tips gecombineerd met de nodige dosis humor. Waarom zit jouw aanstaande mommy to be in een emotionele rollercoaster en gedraagt ze zich soms zo ‘intens’? Wanneer komt jouw emotionele steun goed van pas? De app bevat ongeveer driehonderd verhalen. Precies, om iedere dag van de zwangerschap wat houvast te hebben.