Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
les envies de grossesse

De gekste zwangerschapscravings

De gekste zwangerschapscravings

De gekste zwangerschapscravings!

Vegetarisch, maar ineens een enorm verlangen naar vlees? Vond je voorheen niks viezer dan olijven, maar kun je nu aan niks anders meer denken? Jup, het zijn je zwangerschapscravings.

Het is algemeen bekend. Tijdens een zwangerschap is jouw wil wet als het om eten gaat. Heb jij zin in ijs, dan kan je partner maar beter zo snel mogelijk de ijscoman langsturen. Anders barst straks de bom weer. Als je honger hebt, heb je ook écht honger. Als je zin hebt in iets, dan heb je ook écht zin! Je kan het bijna niet meer naast je leerleggen en raakt 100% gefocust. Lukt het jou al je partner zo op te voeden dat hij meteen naar de supermarkt vertrekt zodra jij je cravings krijgt?

Hoe kan het?

De reden kun je misschien al raden. Je hormonen. Hoe kan het ook anders? Helaas kun je je hormonen niet sturen, dus ook niet het extreme verlangen naar bepaald soort eten dat je kan hebben. Probeer er toch tegen te vechten als het te ongezond is en je de craving te vaak hebt! Lastig? Vraag je partner je dan in de gaten te houden! Ook al betekent dat af en toe oorlog als je je zin niet krijgt…

De volgende zwangerschapscravings ga je waarschijnlijk krijgen (of heb je al):

 • IJs!
IJs tegen een gebroken hart? Nee, ijs tegen die vreselijke zwangerschapshormonen! Zo’n 40% van de zwangere vrouwen verlangt regelmatig naar ijs. Mmmm, wat is dat genieten zeg! Zeker ook op een hete zomerdag, lekker verkoelend. Bekijk meer manieren om af te koelen op hete zomerdagen!
 • Augurk!
De meest bekende craving van de zwangere vrouw, maar je moet ervan houden. Of niet. Kan zomaar zo zijn dat je het niks vond, maar het ineens verrukkelijk vindt. Kan ook andersom natuurlijk. Waarom het, voor de meeste vrouwen, zo lekker is nu? De zure smaak!
 • Chocola!
Een lekker stuk chocolade gaat er meestal wel in. Sorry, móét er soms gewoon even in. Karamel-zeezout, wit, met nootjes. Jam! O-wee als iemand jouw laatste blokje opeet!
 • Chips!
Paprika, naturel, cheese-onion, beertjes, nibbit, bolognese, ham-kaas.. Alleen al door dit te lezen begin je te kwijlen. Een zak chips in jouw buurt is bij jou niet veilig. Heerlijk hè, al dat zout!
 • Pizza!
Vet eten als pizza, daar kun je toch zo’n ontzettende zin in hebben. Zo nu en dan mag dat wel hoor, maar niet te vaak, oké? Denk aan je kleintje!

De hoofdprijs van meest bizarre craving gaat naar Britney Spears voor haar verlangen naar aarde

 • Aziatisch (pittig) eten!
Aziatisch eten, daar kun je zo naar hunkeren. Vooral omdat het zo heerlijk pittig is. Liefst smeer je ook sambal op je brood en tabasco in eigenlijk zo ongeveer alles wat je eet. Jammer alleen dat dit niet echt kan, want dan krijg je maagzuur.
 • Koffie!
Je bent verschrikkelijk moe en hebt dus constant koffie in je hoofd. Een heerlijke cappuccino, wat zou je daar toch weer zin in hebben. Jammer dat de aangeraden hoeveelheid koffie één kopje per dag is. Zelfs na dat kopje blijf je verlangen naar meer.

En dan nu de gekste zwangerschapscravings…

Bovenstaande verlangens zijn dus niet perse gezond, maar wel heel normaal. Er zijn ook genoeg cravings die wat minder normaal zijn. De volgende combinaties worden echt gegeten door zwangere vrouwen! Wie weet brengt het je op ideeën. Staat jouw gekke combinatie er ook tussen?
 • IJs & salami
Heel populair. Liefst is de salami zo pittig mogelijk!
 • Chips dippen in je chocolade ijs of milkshake
Zin in hartig en zoet tegelijk? Dan is dit de oplossing!
 • Avocado, chilipoeder & chocolade ijs
Weer iemand die zin heeft in de populaire zwangerschapscombi: hartig én zoet!
 • Ongekookte pasta dippen in pindakaas
Een prima tussendoortje hoor, probeer maar eens!
 • Watermeloen met een hoop zout & citroen
Op zich, hier valt wel wat voor te zeggen toch?
 • Boterhammen met chips & augurk
Kun jij je iets lekkerders voorstellen? ?
 • Pindakaas & kaas
Lijkt ons persoonlijk niet super lekker samen. Máár het zorgt wel voor veel voedingsstoffen: magnesium, zout, calcium. Alles wat je wil binnenkrijgen tijdens je zwangerschap!
 • Citroenhappen met zout
Snijd de citroen in stukjes, gooi vol met zout en hap erin. Een tequila zonder de alcohol dus eigenlijk.
 • Fruit met tabasco
Sinaasappel/mandarijn/meloen: kies je fruit en gooi vol met tabasco. Yup, het gebeurt veel!
 • Aarde!
Blijkbaar is dit ook een craving, want Britney Spears liet weten een onbedwingbare behoefte naar aarde te hebben. Dit is voor ons toch wel de meest bizarre craving! Wil jij een combinatie of craving toevoegen aan de lijst? Let us know en we vullen het lijstje aan!
Wat mag je wel en niet eten nu je zwanger bent?