Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Tips bij haaruitval tijdens of na zwangerschap

5 tips tegen haaruitval tijdens of na je zwangerschap

5 tips tegen haaruitval tijdens of na je zwangerschap

Heb jij ook last van haaruitval tijdens of na je zwangerschap? Maak je geen zorgen, het is heel normaal. Maar daardoor niet minder vervelend. Lees onze tips om jouw haaruitval te bestrijden en de structuur van je haar te verbeteren.

  • Let op je eten!

Groenten, fruit, groenten, vitaminen, mineralen, magere proteïnen en de juiste vetten. Krijg jij het allemaal voldoende binnen? Zeker de volgende voedingsmiddelen stimuleren je haargroei: Groenten: sla, andijvie, spinazie Fruit: bessen, appel, sinaasappel, meloen Eiwitten: kip, vis, eieren, noten Zuivel: melk, kaas
  • Slik jij al supplementen?

Stimuleer je haargroei door verschillende vitamines en mineralen aan te vullen. Vitamine A, C, B-6, B-12, eiwitten, ijzer, foliumzuur.. Het kan allemaal helpen om jouw haar aan te sterken!
  • Relaxxx!

Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Dat is nergens goed voor, niet voor je baby, niet voor je relatie, niet voor jou en dus ook niet voor je haar. Neem genoeg rust, ga op tijd naar bed, neem niet te veel stressvolle taken op je, vraag hulp wanneer nodig en zorg dat je ontspant.
  • Healthy hair

Verven? Nee, even niet. Het is niet schadelijk voor de baby, maar wel voor jouw haar! Zorg dat je haar zo gezond mogelijk blijft en zo weinig mogelijk behandelingen krijgt. Let erop dat je goede, voedende haarproducten gebruikt, die niet alleen goed stylen, maar ook de haren verzorgen. Smeer ook je haar zo nu en dan in met een voedend haarmasker. Gewoon van de drogist of de kapper. Wat ook goed is voor je haar: kokosolie! Of olie gemengd met rauw ei
  • Zo weinig mogelijk hitte

Met hitte bedoelen we de föhn of stijl- en krultang. Het is nooit goed voor jouw haar, maar aangezien je haar nu extra gevoelig is, zouden we het nu al helemaal afraden. Je haar kan beschadigen en hierdoor nog meer uitvallen. Can’t do without? Zet ‘m dan op de laagste stand!

Verlies je voor je gevoel teveel haar? Ga dan even langs je huisarts!

Benieuwd waarom je last hebt van haaruitval tijdens je zwangerschap en hoelang het duurt? Lees er alles over!