Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Moeder en zoon gebruiken de Babywatcher

De Babywatcher: het is te mooi om het niet te doen!

De Babywatcher: het is te mooi om het niet te doen!

"De Babywatcher: het is te mooi om het niet te doen!"

Nicole was één van de gelukkigen en mocht via Mamaplaats de Babywatcher thuis testen. Zij, en nog vier andere mama's-to-be, testten de volgende onderdelen van de Babywatcher: ervaring, gebruiksgemak, kwaliteit echo.

"Als ik de Babywatcher in één woord zou omschrijven: Fantastisch! Hoe te gek is het dat je ten alle tijden, zonder afspraak, je kindje kunt zien?!"

Even voorstellen...

Mijn naam is Nicole, ik ben getrouwd met Tim en wij hebben een zoontje van twee samen. Momenteel ben ik zwanger een meisje die we in april verwachten.

Eerste indruk

Ik wilde de Babywatcher testen om onze kleine meid vaak te kunnen zien, maar ook door nieuwsgierigheid! Om te zien of je, net als bij de verloskundige, je baby goed (genoeg) kunt zien op een eigen laptop. En ja, dit is echt zo! Wel is de verloskundige wat handiger in het gebruik ervan, maar Babywatcher geeft tips over het gebruik ervan en na een paar keer oefenen weet je wat het beeld doet als je de echokop een kwartslag draait. Ik kende de Babywatcher al van naam, omdat ik er tijdens mijn eerste zwangerschap naar heb gekeken om te huren, maar uiteindelijk had ik dat niet gedaan. Nu ik hem heb mogen testen, heb ik daar natuurlijk spijt van. Als ik nog een keer zwanger zou raken, zou ik het wel wat eerder huren, maar ik was verbluft dat ik zelfs nu met bijna 33 weken nog zo goed alles kon zien. Als ik de Babywatcher in een woord zou omschrijven: Fantastisch! Hoe te gek is het dat je ten alle tijden, zonder afspraak, je kindje kunt zien?! De voordelen heb ik al genoemd, maar wist je ook dat je tot 34 weken zwangerschap nog garantie krijgt dat je kindje goed te zien is? Ik heb hem zelf met 32-33 weken zwangerschap getest en ondanks dat ik onmogelijk mijn baby helemaal (of zelfs voor de helft) in beeld kan krijgen, hebben mijn man en ik haar hartje zien kloppen op beeld. Tranen van geluk en pure liefde, elke keer weer. Babywatcher garandeert goed beeld tussen de 14 en 34 weken, maar voor het beste beeld kun je het apparaat het best gebruiken tussen 16 en 32 weken zwangerschap. De reden dat ik graag meer echo’s van mijn baby zou willen is omdat deze zwangerschap heel anders verloopt dan de vorige en mijn baby een SUA (2 bloedvaten i.p.v. 3 in de navelstreng) heeft én ze de helft van de zwangerschap in stuit heeft gelegen. Inmiddels is ze gedraaid en voor mij was het fijn om te zien dat ze nog steeds goed ligt.

Gebruik

We hebben het apparaat thuis gebruikt. Op de bank, in de slaapkamer op bed, met ons zoontje erbij en nog een keertje met mijn moeder erbij! Het allerleukste om te zien was dat mijn zoontje elke dag weer stond te springen bij de Babywatcher-koffer en riep ‘Mama, baby kijken!’. Hij is zich al goed bewust dat er een baby in mijn buik zit, maar dat hij het zo leuk vindt om ernaar te kijken is echt aandoenlijk. Ook dat we het hartje van ons meisje zo duidelijk konden zien op het scherm was een prachtig moment. Ik heb het gevoel dat wij meer verbonden zijn met het meisje in mijn buik, dankzij de Babywatcher. Van mijn partner weet ik dat hij enorm uitkijkt naar ons tweede kindje en dat hij haar niet vaak genoeg kan zien. Mijn moeder vond het vooral heel bijzonder dat ik in deze periode nog naar haar kon kijken en dat ze duidelijk lichaamsdelen kon herkennen.

Mijn mening

Ik zou de Babywatcher aan iedere aanstaande ouder aanraden, om de simpele reden dat het te mooi is om het niet te doen. Voor het geld hoef je het niet te laten, als je al van plan was om een pretecho te doen. Wat ook ideaal is, is dat alles bijgeleverd wordt: instructies die duidelijk zijn en makkelijk te volgen, alle apparatuur voor de Babywatcher en je krijgt zelfs een laptop erbij.