Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dagboek van een zwangere: Week 33

Dagboek van een zwangere: Week 33

Dagboek van een zwangere: Week 33

Lief dagboek,

SOS - what to do bij warme temperaturen? Mijn buik groeit flink door, héél langzaam zien we de bevalling al aan het eind van de tunnel en het nieuwsbericht dat er een tropische zomer aankomt lanceerde op mijn Facebook tijdlijn. De 30+ graden hebben we nu al meerdere keren aangetikt en een gevoelstemperatuur van 40 graden wordt genoemd. Love it als je op vakantie bent en met een cocktailtje aan het strand ligt, maar toch wat minder als je als wandelende Bosche Bol bent die langzaam op ploffen staat. Letterlijk, want deze week is mijn navel half naar buiten ‘geplopt’.

Ik leef nog meer mee met mijn fellow-zwangeren die zonder airco thuis zitten en alvast zijn begonnen met puffen om door de hitte heen te komen. Want laten we eerlijk zijn: ik houd nog geen vocht vast, heb een airco thuis die echt aardig wat verkoeling geeft en voel me zolang ik niet te lang naar buiten ga vrij goed onder de hitte. De dikke enkels probeer ik angstvallig te vermijden en tot nu toe lukt dat nog goed, maar ja: week 33. Wie weet wat er nog staat te gebeuren.

Om het punt vast te leggen dat ik als Bosche bol zonder dikke enkels door het zwangere leven ga op het moment, heb ik deze week de fotoshoot met mijn man gehad. Ik had mezelf helemaal in de stijgers laten zetten, mooie make-up bij Charlotte Tilbury in de Bijenkorf door de visagiste die mij ook op mijn bruiloft heeft opgemaakt. In een preggo-proof groene jurk en wat geleende items van een vriendin, gingen we naar de hei om hier foto’s te maken. Een uitdaging voor mijn lieve vriendin de fotograaf, want we zijn beiden heel ongemakkelijk op foto’s en ze moest ons soms zelfs even herinneren om verliefd en blij dichterbij elkaar te staan. No worries, er zijn zeker geen relatieproblemen - hooguit wat ongemakkelijkheid voor de camera.

Direct in de avond ontvingen we al heel wat foto’s waar ik zó blij mee was. De zoetsappigheid druipt er vanaf, maar ik had deze nooit willen missen. De Pinterest borden waren gevuld en ik wilde twee typen foto’s; ‘gezinsfoto’s die Facebook-proof zijn’ en ‘pittigere foto’s’ in lingerie die je niet zo snel met tante Jannie zult delen. Niet op de ‘partner houdt boobs vast’ manier overigens, maar classy voor een raam tegen het licht in. De Facebook-proof foto’s zullen jullie hier terugzien ;-)

Dan de wekelijkse bekkenupdate natuurlijk, want tijdens m’n zwangerschap mag deze niet ontbreken. Na de fotoshoot en de make-up sessie op een minder comfortabele stoel, was mijn bekken weer killing en kon ik me nauwelijks meer bewegen. Super frustrerend en irritant, zo net een anderhalve week voordat je met verlof gaat en graag nog wat uren wilt werken. Maar er zat niks anders op dan rustig aan te doen en gewoon af te wachten tot mijn bekken weer iets was hersteld.

Dat deed ik natuurlijk tijdens een fotoshoot met mijn petekind van 4 maanden oud, waarbij we allerlei foto’s gingen maken voor een verjaardagscadeau voor haar vader. Het was geweldig leuk en heel schattig, maar daarna kon je me al helemaal uit de kreukels halen ;-) Maar we gaan er nog even tegenaan, want… nog maar een paar weken!

Lees hier Dagboek van een zwangere: week 34