Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dagboek van een zwangere: week 15

Dagboek van een zwangere: week 15

Dagboek van een zwangere: week 15

Lief dagboek,

Week 15 in mijn zwangerschap kan ik wel betitelen als de meest rustige week tot nu toe in mijn zwangerschap. De verloskundige had van tevoren al een voorspelling gedaan dat mijn lichaam rond de 15e week gewend zou raken aan de zwangerschapshormonen en daarmee de kwaaltjes af zouden nemen. Met spanning heb ik op deze week gewacht en gelukkig kan ik dan ook nu zeggen dat dit bij mij het geval is. De misselijkheid verdween deze week als sneeuw voor de zon en naast de blijvende moeheid voel ik me weer prima.

Waar ik gelukkig veel minder last heb van kwaaltjes, kun je de zwangerschap nu langzaam heel duidelijk zien. En dat ‘bol worden’ lijkt ineens heel snel te gaan. Ook mensen in mijn omgeving beginnen het duidelijk te zien, wat leidt tot vragen als ‘krijg je misschien toch een tweeling?’ of ‘weet je zeker dat je niet een tweede over het hoofd hebt gezien?’. Ook de handen die ineens op je buik belanden zijn niet te tellen op twee handen.

Van tevoren was ik nerveus voor dit moment en keek ik op tegen het dikker worden, maar nu merk ik aan mijzelf dat ik ervan geniet en ook het dikker geworden prima vind.

To be honest: het dikker worden zal ook zeker niet alleen door de baby komen, want de cravings nemen ook langzaam toe. Alles wat zoet of zuur is in de zin van snoep, gaat naar binnen. En natuurlijk probeer ik het te beperken, maar de snoepjes lonken me aan. Wat dan wel weer jammer is, is dat mijn gezonde cravings sterk afgenomen zijn. Waar eerst fruit nog heel aantrekkelijk was, is dat ook steeds minder.

Sinds de afname van de klachten in week 12, merk ik dat ik langzaam op de roze wolk beland en het heerlijk vind om zwanger te zijn. Volgende week zullen we dan eindelijk de geslachtsbepalingsecho krijgen en gaan we beginnen met shoppen.

We hebben een sterk voorgevoel dat het een jongetje zal zijn en ik ben al begonnen met het vullen van een groepsapp AKA ‘Wishlist baby’. Mijn man houd ik zo op de hoogte van alle items die aangeschaft zullen gaan worden. Langzaam wordt hij er steeds nerveuzer van, want de app vult zich steeds meer met items die voor hem ook nog eens allemaal op elkaar lijken. Dat wordt nog wat.

Ik zal jullie op de hoogte houden van alle spannende ontwikkelingen & natuurlijk de winkelwagentjes die gevuld zullen worden. :-)

Lees hier Dagboek van een zwangere: week 16