Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

Yes, babymoon!

Je bent zwanger, hebt een vermoeid lijf én je wilt nog een keer alleen met je liefde genieten zonder baby: het perfecte excuus om op vakantie te gaan en te relaxen. Dan ga je natuurlijk op een babymoon! Maar wat is een babymoon, wat is de beste periode tijdens jouw zwangerschap voor een babymoon en wat zijn populaire bestemmingen voor een babymoon? Op al deze vragen zullen wij antwoord geven in deze blogpost!

Wat is een babymoon?

Als je aan het woord babymoon denkt, moet je misschien ook wel denken aan het woord honeymoon. Dat is niet gek, want deze twee vakanties hebben ook iets gemeen: beide zijn een feestelijke vakantie omdat je iets te vieren hebt, en beide staan in het teken van quality time met je liefde. Tijdens een honeymoon vieren je partner en jij jullie kersverse huwelijk door romantische momenten met elkaar te delen. Een babymoon staat in het teken van quality time met je liefde voordat jullie het mooiste geschenk in jullie leven in ontvangst mogen nemen. En iedere kans die het leven ons geeft om iets te mogen vieren grijpen we aan, toch?

Zodra jullie kleine wondertje geboren is, zullen jullie je handen hier vol aan hebben. Dat is natuurlijk prachtig, aangezien jullie dit kleine mensje gemaakt hebben, maar ook vermoeiend. Waarschijnlijk hebben jij en je partner hierdoor ook minder tijd voor elkaar. Precies dé reden waarom een babymoon voor de komst van jullie baby waardevol is. Ook wanneer jullie al ouders zijn en een tweede of een derde kindje verwachten is een babymoon nog steeds geoorloofd ;)

Wat voor soort vakantie een babymoon hoort te zijn? Hier zijn geen (sociale) regels voor. Hebben jullie zin om een weekje naar een zonnig en tropisch oord te gaan, of toch eerder een gezellig weekendje naar de zee in eigen land? Een staycation kan natuurlijk ook, waarbij jullie thuis even offline gaan en alleen maar aandacht voor elkaar hebben. Welke vorm jullie babymoon ook aanneemt, de enige regel is dat jullie kunnen (lees: moeten) genieten van romantische momenten samen voordat de kleine arriveert.

Wat is de beste periode voor een babymoon?

Ook hier ben je volledig vrij in; er bestaan geen vaste regels. Houd er wel rekening mee dat je je op bepaalde momenten in de zwangerschap beter zult voelen dan op andere momenten. En dan is het natuurlijk handig om gebruik te maken van deze momenten om leuke dingen te doen en dan ook je babymoon te plannen.

Tijdens het eerste trimester kun je enorm lastiggevallen worden door zwangerschapsmisselijkheid (hallo wc-pot!), terwijl vermoeidheid je in het derde trimester kan overmeesteren. Waarschijnlijk ben je ook niet meer heel mobiel in je derde trimester. Iets wat je absoluut niet wilt is je volledige babymoon misselijk of oververmoeid doorbrengen, want genieten is een must (en ook meteen de enige must). Natuurlijk is iedere zwangere vrouw anders wat betreft de zwangerschapskwaaltjes die haar gezelschap houden, maar voor de meeste zwangere vrouwen lijkt het tweede trimester het uitgelezen moment te zijn voor een babymoon.

Vliegen tijdens jouw zwangerschap

De kans is groot dat jullie een bestemming voor jullie babymoon kiezen waar jullie met het vliegtuig heen zullen reizen. Het is dan belangrijk om na te gaan of je nog mag vliegen of niet. De duur van jouw zwangerschap speelt hier een belangrijke rol bij. Minder dan 28 weken zwanger? Dan zal geen enkele vliegmaatschappij er een probleem van maken dat je meevliegt. Let er wel op dat je bij het boeken van een vliegticket altijd aangeeft dat je zwanger bent.

Wanneer 36 weken van jouw zwangerschap erop zitten, zullen vrijwel alle vliegmaatschappijen jou aan boort weigeren. Ben je in blijde verwachting van een meerling? Dan mag je na de 34e week van jouw zwangerschap niet meer meevliegen. Deze grenzen zijn bepaald omdat vliegmaatschappijen het risico op een bevalling in het vliegtuig willen minimaliseren. Dit is begrijpelijk, aangezien de juiste zorgverleners én middelen om jou door jouw bevalling heen te helpen niet aanwezig zijn in het vliegtuig. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de meeste vliegmaatschappijen een zwangerschapsverklaring als vereiste hebben om mee te kunnen vliegen wanneer je tussen de 28 en 36 (of 34) weken zwanger bent.

Gouden tips voor jullie babymoon

Kun je niet wachten om jullie babymoon te plannen? Dat begrijpen wij natuurlijk. Maar voordat jullie een bestemming uitkiezen en jullie babymoon boeken, is het handig om de volgende gouden tips nog even door te nemen:

  • Er is niets mis met vliegen om de bestemming van jullie babymoon te bereiken, maar een lange vliegreis is niet aan te raden tijdens jouw zwangerschap. Lang stilzitten en weinig ruimte om je te bewegen zal jou waarschijnlijk niet veel goeds doen. Houd altijd rekening met jouw lichaam, zoals jouw rug, dat wat meer te verduren heeft tijdens de zwangerschap. Check ook altijd of de vliegmaatschappij die jullie op het oog hebben jou als zwangere toelaat op de vlucht.
  • Het is verstandig om een onverwachtse bevalling altijd in het achterhoofd te houden. Kies daarom geen onbewoonde plekken uit als bestemming voor jullie babymoon, en ga niet naar landen waar de medische voorzieningen niet al te best zijn.
  • Vermijd landen met een hoog risico op besmetting via drinkwater of landen waar er Zika heerst.
  • Activiteiten zoals diepzeeduiken en bungyjumpen tijdens jullie babymoon klinken heel avontuurlijk, maar die kun je toch liever even uitstellen tot na jouw zwangerschap.
  • Kijk je er al naar uit om naar huis te keren met een prachtige tan? Van de zon genieten mag zeker, maar met mate. Dit is belangrijk om oververhitting en een zwangerschapsmasker te voorkomen.

Dé populairste bestemmingen voor een babymoon

Waarschijnlijk heb je zelf al heel wat bestemmingen in gedachten die hoog op jouw must-visit lijstje staan, of die je graag nog eens opnieuw zou willen bezoeken (liefst zonder baby). Maar ook als je nog geen inspiratie hebt voor jouw babymoon is dat helemaal oké. Wij hebben research gedaan en de populairste babymoon destinations voor jullie geselecteerd!

Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

Genieten van de Spaanse zon of architectuur

Ben je een groot liefhebber van Spanje? Dan zijn er heel wat opties voor een Spaanse babymoon. Zin in een babymoon waarbij je niet de hele dag op een strandbedje ligt? Kies dan voor een citytrip naar Sevilla of Madrid. Geniet van de prachtige architectuur en historie van Madrid of Sevilla, net zoals de intieme steegjes (waar jij je lover nog een keer stiekem een zoen geeft, just like the old days). Aan de andere kant is de kans groot dat je jouw babymoon in het teken wilt laten staan van relaxen en even niets doen. Plan dan een babymoon naar het zonnige Andalusië of Ibiza. Hoe dan ook, genieten van tapas zit er sowieso bij.

Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

Cultuur snuiven of mocktails drinken op Sicilië

Houden jullie van een gemixte vakantie, waarbij zowel relaxen aan het zwembad als cultuur snuiven komt kijken? Dan is Sicilië een perfecte bestemming. Kom even tot rust aan het zwembad of op het strand onder het genot van een frisse mocktail en een goed boek, terwijl je de dag erna je ogen uitkijkt in Palermo of Agrigento. Over kleurrijke marktjes lopen, je ogen uitkijken bij tempels of een museum bezoeken? Sicilië heeft het allemaal.

Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

Uitwaaien aan de Portugese kust

Op zoek naar een bestemming met prachtige stranden en idyllische baaitjes? Kies dan voor Algarve in Portugal. Zowel in de zomer als de winter is de temperatuur in Algarve heerlijk. Daar hoef je niet verder over na te denken, toch?

Dit zijn dé populairste babymoon bestemmingen!

The weekend away: Belgische of Nederlandse kust

Geen zin om het vliegtuig te moeten pakken of lang in de bus te zitten voor een babymoon? Stap in de auto en rijd naar Knokke of Scheveningen. Kies een hotel met een spa, zodat jullie na een strandwandeling kunnen genieten van een massage.