Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Dagboek van een zwangere vrouw: week 22

Dagboek van een zwangere vrouw: week 22

Dagboek van een zwangere vrouw: week 22

Lief dagboek,

Het begint lastiger te worden om dit wekelijkse dagboekje te schrijven, omdat ik vaker het gevoel krijg dat ik in herhaling begin te vallen. Mijn bekkenpijn is en blijft een struggle, die met de week niet minder wordt. Het kenmerkt mijn weken en daarnaast ben ik minder actief en maak ik minder spannende dingen mee. Dus ik ben begonnen naar de zoektocht van een goede sport te vinden die passend is in deze fase van de zwangerschap - want dat kan ik wel gebruiken.

Het tweede trimester bestaat namelijk ook uit veel eten. Alles waar suiker in zit, lijkt momenteel mijn bestie te zijn en ik kan het niet weerstaan. Het is net als een toxic relatie: je weet dat ’t beter voor je is om op zoek te gaan naar iets gezonds, iets dat je positief opbouwt en iets dat niet zo gevaarlijk lekker is waardoor je er niet mee wil stoppen. Toch kun je er niet vanaf blijven en verleidt het je telkens weer. En zo eindig ik dus ook iedere avond op de bank met smarties of chocolate chip cookies in combinatie met Lipton Ice tea.

Ik heb zelfs al een routine gebouwd om mijn ongezonde eetpatroon heen. Ik start de dag namelijk langzaam en ga na het douchen beneden een ijskoffie halen. Tijdens het opmaken zet ik dan een leuke YouTube video van een momfluencer op en drink daar rustig mijn Starbucks Caramel ijskoffie bij. Gek wel, want een normale koffie vind ik walgelijk momenteel - maar die ijskoffie die moet ik hebben. Can’t explain, blame it on the pregnancy.

Door mijn bekkenpijn worden de dagen steeds iets minder actief en neemt de beweging helaas af. Na het rondje lopen wordt het pittiger en beginnen de klachten stevig toe te nemen. Ik probeer me er toch toe te zetten, want het is gezond en goed om zo lang mogelijk vol te houden. Naast dat het fysiek pittig is, is het zeker niet goed voor de kilo’s die er al hard aanvliegen.
Krijg niet het verkeerde beeld van me, ik ben er echt niet zoveel mee bezig om maar niet bij te komen en ik lig er al helemaal niet van wakker. Na de zwangerschap zal ik rustig weer beginnen met sporten en zal ik langzaam weer teruggaan naar mijn oude gewicht. Ik vind het vooral belangrijk dat ik iets van fit probeer te blijven voor mijn bekken en uiteindelijk mijn bevalling.

Het werd dus hoog tijd om op zoek te gaan naar een sport die past bij mij, mijn bekkenpijn en mijn zwangerschap. Yoga werd als eerste door iedereen aangeraden, maar persoonlijk is dat bij mij nooit een hit. Ik ben absoluut niet zweverig aangelegd en vindt het dan ook vaak lastig om hier voldoening uit te halen. Ik kan me helemaal voorstellen dat het voor veel zwangeren heel fijn is, maar ook conditioneel wil ik uit het sporten nog iets halen.

Ook zwangerschapsfitness kwam niet door de keuring heen. Alleen al van het zitten op een fietszadel, kan ik me meerdere dagen niet bewegen en ik ben nerveus dat ik niet meer mee kan komen met de groep. Zoals al gezegd: een wandeling van 15 minuten wordt al pittiger voor mijn bekken.

Zo kwam ik uit bij zwangerschapszwemmen. Het kan bekkenpijn verlichten, je werkt aan je conditie en spierkracht en je voelt je ontspannen. Snel maar eens proberen dus. Eerst op zoek naar zwemkleding die me past en waar ik niet in uitzie als een opgerolde hotdog.
Ik hou jullie op de hoogte van mijn toekomstige zwemperikelen!

Lees hier Dagboek van een zwangere: week 23