Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Cistite in gravidanza: cosa fare?

Cijfers over zwanger zijn en bevallen

Cijfers over zwanger zijn en bevallen

Cijfers over zwanger zijn en bevallen!

Zwanger zijn en bevallen. De verschillen met vroeger zijn groot, dat is duidelijk. Het overgrote gedeelte van de vrouwen beviel thuis, je kon gewoon alles eten en het geslacht bleef onbekend tot de bevalling. Hoe gaat dat tegenwoordig dan: zwanger zijn en bevallen? Bekijk de cijfers!

81%

van de zwangere vrouwen weet het geslacht al voor de geboorte. Dat is toch net wat gemakkelijker voorbereiden op de komst van de kleine.

97%

bevalt samen met haar partner. Stipt op twee staat de moeder. 12% van de zwangere vrouwen neemt haar moeder mee naar de bevalling bij het eerste kind.

73%

bevalt gewoon op bed. Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig (bijv. baarkruk, bevalbad), toch bevallen we het liefst - lekker simpel- in bed.

41%

vindt het moeilijk koffie te weigeren. Gelukkig mag je nog zo'n twee kopjes per dag. Rauw eten, energiedrankjes en leverproducten laten we maar al te gemakkelijk staan. Koffie en drop, daar zit de uitdaging!

5%

blijft roken tijdens de zwangerschap. En ja, ze weten dat het slecht is. Met alcohol drinken stopt dan wel weer iedereen. Dat blijkt toch wat gemakkelijker!

67%

beviel in het ziekenhuis. 20% was van plan thuis te bevallen, wat bij 14% gebeurde. 69% wilde in het ziekenhuis bevallen, wat dus 67% werd.

82%

weet nog niet of ze om pijnbestrijding gaan vragen. 13% denkt van wel. Uiteindelijk heeft 56% pijnbestrijding gehad, waarvan 67% een ruggenprik.

69%

gaf langer dan een week borstvoeding. Bij één op de zeven vrouwen lukte het niet. De reden: pijn of denken dat er te weinig melk uitkomt. Zeven van de tien vrouwen is het erover eens: moedermelk is het beste voor de baby.

53%

maakt zich zorgen of de baby wel gezond is. 38% twijfelt over of hij zich goed ontwikkelt, 36% twijfelt aan eigen ouderschap skills en 33% hangt wel eens boven het bedje om te checken of de baby nog ademt....

Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op een Ouders van Nu onderzoek van 2017 onder 3382 zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen.