Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
De laatste keer met z'n tweetjes tijdens de babymoon vakantie

Babymoon: de beste bestemmingen zwanger

Babymoon: de beste bestemmingen zwanger

Babymoon: de beste bestemmingen

Babymoon, nog een laatste keer op vakantie alleen met je partner. Nog even genieten voordat je nieuwe leven begint. Maar je bent zwanger, dus niet elke bestemming is even ideaal. Welke plekken zijn wel geschikt voor zwangere vrouwen?

Vliegen en zwanger

Wil je wat verder weg voor je babymoon en ga je het liefst met het vliegtuig? In principe mag dit gewoon tot 28 weken zwangerschap. Hierna heb je vaak een zwangerschapsverklaring (fit to fly) nodig om te mogen vliegen. Hierin verklaart je arts of verloskundige dat je fit genoeg bent om te vliegen. Na 36 weken (bij een tweeling 34 weken) is het risico te groot en zal een vliegtuigmaatschappij je waarschijnlijk weigeren. Geef tijdens je zwangerschap tijdens het boeken altijd aan dat je zwanger bent!

Met de auto op vakantie?

Vind jij het toch wel lekker om gewoon in de auto te stappen en voor de deur van je hotel uit te stappen? Natuurlijk is het ook mogelijk om met de auto op vakantie te gaan. Er zijn geen regels voor tot wanneer je dit kan doen. Besef wel dat je lang stil zit, dat je voldoende plasstops moet incalculeren en dat het belastend kan zijn voor je rug en bekken. Ook neem je het risico dat je terecht komt bij een arts die nauwelijks Engels spreekt, mocht er iets aan de hand zijn. Lees meer over op vakantie gaan met de auto!

En dan nu die perfecte Babymoon bestemmingen….

  • Sicilië – Een prachtig Italiaans eiland, dat niet Italiaans voelt. Vol met prachtige natuur, een relaxte sfeer, grote kans op goed weer, bijzondere historische monumenten en lekker rustig. Ideaal voor een rondreis met gehuurde auto of om gewoon lekker op één plekje te blijven. Wat jullie willen! Het eten is ook overheerlijk! Komt het goed uit dat jij voor twee mag eten! Maar één ding is zeker: jullie gaan genieten!
  • Algarve – rust overspoelt je zodra je in de Algarve (Portugal) aankomt. Heerlijk eten (veel vis), mooie stranden, prachtige natuurgebieden, vriendelijke mensen, aangename temperaturen en schattige dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.
  • Cyprus – een eiland vol cultuur, traditie en ook weer prachtige natuur. Maak een uitstapje naar het Troodosgebergte voor wat afkoeling of bezoek één van de 50 mooie stranden! Het eiland ligt gelegen tussen Afrika, Azië en Europa, waardoor het veel verschillende invloeden kent, wat het extra bijzonder maakt!
  • Ibiza – Het is zoveel meer dan alleen een partyeiland. Er hangt een zeer relaxte vibe, er zijn cute strandjes en baaien, toffe beachclubs waar ze natuurlijk ook heerlijke mocktails verkopen en op de hippiemarkten scoor je allemaal leuke outfits!

  • De Canarische Eilanden – Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura, La Parlma, La Gomera, El Hierro.. Allemaal super geschikt voor jullie babymoon! Zo’n 4.5 uur vliegen en het hele jaar door fijne temperaturen. Er is meer te doen dan alleen luierdagen aan het strand. Huur bijvoorbeeld een autootje en cross over het eiland. Ontdek bijvoorbeeld de kleine dorpjes of het vulkanische landschap.

  • De Waddeneilanden – Ook in Nederland kun je heerlijk op vakantie. Zodra je op de Waddeneilanden aankomt, begeef je je in een heel andere wereld. Een heerlijk rustige omgeving waar jullie optimaal kunnen genieten van elkaar.

Op vakantie buiten Europa

Buiten Europa vallen een hoop mogelijke bestemmingen weg door kans op besmetting van bijvoorbeeld het Zika-virus. Een virus dat verspreid wordt door de gelekoorts- of denguemug, dat voorkomt in Afrika, Azië, Zuid- en Midden- Amerika en rond de Indische Oceaan en dat invloed kan hebben op de groei van jouw baby en zwangerschap. Zo kan je kindje geboren worden met afwijkingen als jij besmet raakt. Ook zijn er andere mogelijke besmettingen, zoals Denque of Malaria, als je reist naar tropische bestemmingen. Check voordat je boekt dus het reisadvies per land van LCR. Natuurlijk zijn er ook plekjes buiten Europa waar je naartoe kan reizen met je zwangere buik. Denk bijvoorbeeld aan Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Wel een lange vlucht, wat vrij vervelend kan zijn met zwangerschapssymptomen als rug- en bekkenpijn. Delen van Zuid-Afrika zijn ook veilig om te bezoeken en ook Dubai is een optie. Houdt hier wel rekening met de hoge temperaturen. Willen jullie liever naar een ander plekje buiten Europa voor jullie babymoon? Vraag advies aan reisadviseurs van bijvoorbeeld een reisbureau of aan je arts of verloskundige.

Waar jullie ook naartoe gaan. Check vooraf of er een huisartsenpraktijk of ziekenhuis in de buurt zit. Let ook goed op met de zon! Wil je weten hoe je ondanks je zwangerschap toch volop kan genieten van de zon? En verder: geniet van de babymoon en maak de laatste keer met jullie tweetjes heel bijzonder!