Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
7x de leukste zwangerschapsboeken!

7x de leukste zwangerschapsboeken!

7x de leukste zwangerschapsboeken!

Je kent vast wel van die dagen waarop...

je helemaal nergens zin in hebt, behalve relaxen. Productief zijn, wat is dat? Juist ja. Tel hier regenachtige en koude dagen bij op, wat betekent dat buiten waarschijnlijk de laatste plek is waar je wilt zijn. Het enige waarvoor je een voet buiten de deur zet is een wandeling met de hond. Dat hoort er nou eenmaal bij, door weer en wind. En oh ja, je bent ook nog eens zwanger. Hetgeen vaak gelijk staat aan een redelijk vermoeid lijf dat het liefst aan de bank gekluisterd is. Nothing to be ashamed of. Sterker nog, dit is het moment om lekker op de bank te kruipen met een dekentje, je favo snacks erbij te halen en een amusant zwangerschapsboek te lezen. Geen inspiratie (ja, die zwangerschapshormonen doen ook wat met je creatieve brein)? No worries, want ik heb de 7 leukste zwangerschapsboeken voor jullie op een rijtje gezet!

7x de leukste zwangerschapsboeken!1. Perfecte moeders bestaan niet, €25,99 Bol.com, 2. Relax mama - die andere moeders doen ook maar wat, €9,99 Bol.com, 3. How About Mom, €24,95 Bol.com

  1. Perfecte moeders bestaan niet – Diana Koster

Last van een zwangerschapsdipje? Dan is dit hét zwangerschapsboek dat je moet lezen. Wist je dat maar liefst 10 tot 20% van de vrouwen in verwachting van een kleintje en ook jonge mama’s in een dip zitten? Inderdaad, je bent niet de enige. Dit is het boek bij uitstek dat laat zien dat zwangerschap en ouderschap een geweldig mooie verandering in je leven vormen, maar tegelijkertijd ook zwaar kunnen zijn. Diana Koster, vrouwencoach en verloskundige, deelt haar kennis, praktijkervaringen, humor en positiviteit in dit zwangerschapsboek, in de hoop jou als zwangere vrouw of jonge mama een hart onder de riem te steken. Women support women, right?

  1. Relax Mama – Die andere moeders doen ook maar wat – Elsbeth Teeling

Ook al ben je nog in verwachting, er zullen van die dagen zijn dat je als (jonge) moeder denkt: hoe krijgen andere moeders het toch allemaal gedaan? Huis opgeruimd, kinderen in perfecte kleding? De titel zegt het zelf al. Ook al is het moeilijk om te geloven, andere moeders doen ook maar wat. Dit boek leert je dat je niet te streng voor jezelf moet zijn, want ook jij bent maar een mens dat haar best doet. Elsbeth Teeling, oprichtster van de blog ‘Club van Relaxte Moeders’, erkent dat het leven van een moeder vaak een rollercoaster van gevoelens is. Zo ben je trots op alle eerste keren van je kind, maar maak je je vaak ook zorgen om jouw kleintjes omdat ze kwetsbaar zijn. Maar hé! It’s all part of the job.

  1. How About Mom – Anna Jacobs

Het eerlijke moeder-boek. Want eerlijk is deze zeker. Anna Jacobs vertelt in dit boek dat je in de kraamperiode zeker op een roze wolk zult zitten en dat het een magische periode is. Tegelijkertijd geeft ze ook eerlijk toe dat het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Denk hierbij aan schuldgevoelens, de identiteitscrisis en het ‘getting used to being a mom’. Vragen die je aan niemand durft te stellen uit schaamte? Grote kans dat dit boek er het antwoord op geeft. Van nachtelijk zweten en slaapgebrek, tot mixed feelings en veranderingen in je sociale leven. Dit boek vertelt het je allemaal.

7x de leukste zwangerschapsboeken! - Mama'en4. Mama'en, €35,99 Bol.com, 5. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, €13,50 Bol.com, 6. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen, €15 Bol.com, 7. Eet als een expert: zwanger!, €24,95 Bol.com

  1. Mama’en – Nina Pierson

Mama’en. Een werkwoord. Want dat verdient moederschap wel. Ik hoop dat Van Dale dit leest en het vanaf nu zal opnemen in het woordenboek. Bij een zwangerschap en het worden van een ouder draait het vaak om de kleine, wat natuurlijk ook wel logisch is. Maar mama zelf is ook zo ontzettend belangrijk en zou zeker ook de focus moeten zijn. Precies om deze reden heeft Nina Pierson dit boek geschreven. Verwacht een boek boordevol recepten, praktische tips, moderne visies, maar ook wetenschappelijke inzichten van deskundigen, dat jou door jouw zwangerschap, bevalling en kraamperiode heen zal helpen. Nina wilt (aanstaande) moeders meegeven dat het ook belangrijk is om voor zichzelf op te komen, én goed voor zichzelf te zorgen.

  1. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt - Kluun

Dit is waarschijnlijk niet het standaard type zwangerschapsboek dat je verwacht. Het is dan ook geschreven door een man, namelijk door Kluun, auteur van ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Zoals Kluun het zelf beschrijft, gaat dit boek over alles wat je nooit over zwangerschap en kleintjes wilde weten. Vanuit het perspectief van een vader schrijft hij over het ouderschap, inclusief een goede portie herkenbare scenario’s. Met een flinke dosis droge humor zul je je gegarandeerd een middagje op de bank amuseren.

  1. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen – Philippa Perry

Hoe voed je een kind op dat gelukkig wordt? En hoe zorg je ervoor dat je kind in een veilige omgeving opgroeit? Op deze diepgaande vragen wordt er ingegaan in dit boek, geschreven door therapeute Philippa Perry. Verwacht geen praktische tips over eten of slapen. Dit wijze boek gaat wél over de essentie van het ouderschap en het bereiken van een gezonde ouder-kindrelatie. Philippa weet hier op een verfrissende manier over te schrijven, op basis van haar praktijkervaring als therapeut, maar ook haar wetenschappelijke kennis en haar eigen ervaringen als moeder.

  1. I’m a Foodie: Eet als een expert: zwanger! – Gaby Herweijer

Valt er iets te doen tegen zwangerschapsmisselijkheid? Welke kaas mag je als zwangere vrouw eten? Brengt te veel koffie drinken risico’s met zich mee? Natuurlijk kon een boek dat antwoord geeft op deze vragen niet ontbreken. Dit boek vormt namelijk een heuse gids op het gebied van voeding tijdens zwangerschap, inclusief praktische tips, infographics en recepten. Een team van (kinder)diëtisten, voedingswetenschappers en gezondheidswetenschappers hebben de handen in elkaar geslagen om jou te laten zien dat een periode zonder sushi en alcohol niet saai hoeft te zijn. All it takes is a little creativity.