LaLieLoe - Born to be Wild
Zó overleef jij de zomerhitte wanneer jij zwanger bent

Zó overleef jij de zomerhitte wanneer jij zwanger bent

Zó overleef jij de zomerhitte wanneer jij zwanger bent

Klagen over het weer, dat doen we maar al te vaak (en al te graag). Wonen in een land waar het weer niet altijd meezit kan soms tegenvallen. Vooral wanneer plannen letterlijk in het water vallen. Maar laat dat nou anders zijn in de zomer. Zon, zee en strand zijn dan the key. En verfrissend fruit en verrukkelijke drankjes. En fijn gezelschap. Maar oke, even terug naar die hitte. Want hoe heerlijk het ook is, laten we één ding niet vergeten: je bent zwanger. En dat verandert de situatie toch wel een beetje (lees: enorm). Het is extra puffen in die zomerse hitte met een babybump. De onvermijdelijke vraag is daarom: hoe overleef ik de zomerhitte tijdens mijn zwangerschap? We’ve got you covered met 13 tips om de zomer zwanger door te komen!

Tips om de zomer zwanger te overleven

 1. Smeer je goed in met zonnebrand

Hoezeer je ook van de zon houdt: het is tijdens de zwangerschap verstandig om extra voorzichtig te zijn met blootstelling aan de zon. Zo is het belangrijk om je regelmatig in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor om een zwangerschapsmasker te voorkomen. Een zwangerschapsmasker kan namelijk ontstaan doordat zwangerschapshormonen voor een onregelmatige pigmentatie in het gezicht zorgen. Goed insmeren dus!

Zonnebrand voor het gezicht - €24,- €12,50

Zonnebrand voor het lichaam - €29,99

 1. Zoek de schaduw op

Probeer de schaduw zo veel mogelijk op te zoeken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een parasol wanneer je een dagje op het strand doorbrengt. Is er geen andere optie dan toch even in de zon te vertoeven? Vermijd dan fel zonlicht op jouw zwangere buik, aangezien jouw mini-me vanaf de 7e maand van de zwangerschap in staat is om licht waar te nemen. Jouw baby heeft natuurlijk nog geen zonnebril, dus bescherm hem of haar tegen het felle licht door jouw buik van schaduw te voorzien. Draag ook iets op je hoofd om jouw bol te beschermen tegen de zonnestralen, zoals een stijlvolle strooien hoed!

Strooien hoed - €15,99

Strandparasol - €19,99

Zout eten met mate

Vochtophoping kan een vervelend zwangerschapskwaaltje zijn. Denk aan gezwollen voeten en enkels, maar ook een gezwollen gezicht. Daarom is het een goed idee om te veel zout eten te vermijden, aangezien dit het vasthouden van vocht alleen nog maar zal stimuleren. Toch last van overtollig vocht in de benen of voeten? Probeer je benen en voeten zo veel mogelijk te bewegen om de bloedcirculatie te stimuleren.

 1. Smul van lichte salades

De meeste mensen, zwanger of niet, zullen beamen dat frisse en lichte maaltijden beter smaken dan warme en zwaardere gerechten in de zomer. Gelukkig kun je enorm veel kanten op met salades! Probeer eens een verrukkelijke rijstsalade met mango en feta (gemaakt van gepasteuriseerde melk) of een Griekse orzo salade te bereiden. Smullen gegarandeerd!

Rijst salade met mango en feta

Griekse orzo salade met honingtomaten

 1. Geniet van verfrissende drankjes

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven op warme zomerdagen, zwanger of niet. Probeer in ieder geval 2 liter vocht per dag binnen te krijgen in de zomer. En nee, laat je niet tegenhouden door de gedachte dat je dan nog vaker je blaas zult moeten legen dan dat nu al het geval is. How do we stay hydrated? Door voldoende verfrissende drankjes te consumeren natuurlijk! Watermeloen en limoen zijn een perfecte combi, net zoals appel en munt.

Zomers drankje

Appel-muntdrankje

 1. Draag linnen of katoenen kleding

Laat kleding gemaakt van stoffen die minder goed ademen voorlopig maar in de kast hangen. Want luchtige kleding met een ademend vermogen is key op warme zomerdagen. Denk hierbij aan katoenen of linnen kleding, het liefst in een lichte kleur. En dat komt goed uit, want linnen is helemaal on trend!

Jurk van linnen - €34,99

 1. Zorg voor koele kamers in huis

Maak je van de airco of de ventilator je beste vriend, en zorg ervoor dat de kamers in huis goed gekoeld zijn. Laat de ramen overdag ook dicht, net zoals de gordijnen. Zo blijf jij zelf ook lekker koel op warme zomerdagen. Oh ja, gooi die dikke dekens ook maar in de kast, en tover de katoenen lakens tevoorschijn wanneer je gaat slapen.

 1. Verkoeling

Er zijn verschillende manieren om jezelf koel te houden: een lauwwarme douche, een voetenbadje, een koud washandje, een waterijsje, een verfrissend drankje of simpelweg op ijsklontjes sabbelen. Je snapt het wel.

 1. Zwemmen

Zwemmen tijdens de zwangerschap heeft enorm veel voordelen, en laten we verkoeling op zomerse dagen daar vooral aan toevoegen. Zoek het zwembad op of kijk je partner lief aan en plan een stranddagje in. Dat zal je ongetwijfeld goed doen!

 1. Dutjes

Dutjes doen vond je voor de zwangerschap al heerlijk, en nu des te meer. Niemand zal het je kwalijk nemen als je je overdag even terugtrekt en een dutje doet. Zo’n powernap kan zeker veel voor je doen wanneer je door de hitte ’s nachts minder goed slaapt. En hé, het is helemaal niets geks, aangezien een siësta in landen met een tropisch klimaat tot de dagelijkse routine behoort!

 1. Verhoog je productiviteit in de ochtend

Staan er best wat zaken op jouw to-do list? Zet de wekker dan iets eerder en ga al vroeg in de ochtend aan de slag om deze to-do list af te werken. In de ochtend vallen de temperaturen vaak nog mee, waardoor jij jouw must-do’s toch nog gedaan krijgt.

 1. Zwangerschapsbadpak

Staat zwemmen op de planning? Afhankelijk van het aantal weken dat jij zwanger bent, zul je merken dat jouw oude badkleding je nog past of juist niet. Is jouw buik inmiddels al enorm gegroeid en zit jouw oude badpak niet meer comfortabel? Dan is het tijd om een zwangerschapsbadpak aan te schaffen. Wie zegt dat dat niet stijlvol kan zijn?

Swimsuit - €24,99

 1. Sandalen of teenslippers

Net zoals de kleding die jij draagt, zouden jouw schoenen in de zomer ook lekker luchtig moeten zijn. Want niemand zit te wachten op extra gezwollen voeten door gesloten schoenen. Zie het maar als een excuus om een sandaal of een comfortabele teenslipper te shoppen ;)

Slippers - €19,99 €5,99

Via Vai - €99,95 €79,95