Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zó leer jij andere mama’s (to-be) kennen!

Zó leer jij andere mama’s (to-be) kennen!

Zó leer jij andere mama’s (to-be) kennen!

Tijdens jouw zwangerschap zijn er waarschijnlijk veel dagen waarop je het liefst alleen maar bezig bent met datgene dat het belangrijkste in jouw leven is: jouw zwangerschap en jouw kindje. Of je nou op een roze wolk zit en je enorm verheugt op de komst van je mini of je je nu al zorgen maakt om jouw kindje vanwege al de mogelijke gevaren in de wijde wereld: je praat het liefst alleen maar over jouw baby. Grote kans dat je hubby dit voor een uurtje prima vindt, maar daarna toch echt graag die voetbalwedstrijd weer op zet. En hetzelfde geldt voor je bestie, die na een tijd toch weer graag overgaat op haar laatste mode-aankopen. Wie er wel urenlang met jou over baby’s en het moederschap wilt praten - en eventueel klagen of uithuilen? Mede-mommies! En lucky you, want er zijn meer dan genoeg manieren om andere zwangeren te leren kennen. Enthousiast? Lees dan snel verder!

1. Zwangerschapssport

Lekker fit voor de bevalling blijven én in contact komen met mede preggo’s? Dan is zwangerschapssport natuurlijk de uitkomst. Het klinkt waarschijnlijk als een voor de hand liggende manier om andere zwangeren te leren kennen, maar het is dan ook een geweldige oplossing die je vast niet teleur zal stellen. Een grote plus is daarnaast ook dat je aan een groep toegevoegd zult worden die bestaat uit vrouwen die ongeveer even ver in de zwangerschap als jou zullen zijn. Hierbij kun je nog alle kanten op gaan qua soorten sport: zwangerschapszwemmen (héél veel voordelen ), zwangerschapsyoga, zwangerschapsgym en nog veel meer. Hangt er maar net vanaf hoezeer jij je wilt inspannen, want mede-zwangeren zul je bij alle soorten sport ontmoeten ;)

2. Social media groepen

Waar social media wel niet allemaal goed voor is. De voordelen lijken oneindig te zijn als je het ons vraagt, en zo ook voor mama’s. Naast groepen voor dedicated fans van artiesten en merkliefhebbers bestaan er ook social media groepen voor mommies. Heb je een bepaalde vraag of ben je op zoek naar advies omtrent de zwangerschap of het moederschap? Aarzel dan niet om een bericht in deze groep te plaatsen. Mag zeker ook wanneer je even wilt klagen, of toe bent aan wat steun van mede-zwangeren die weten hoe het is om een kleintje in je buik mee te dragen. Er bestaan ook groepen op basis van locatie, waardoor het eenvoudig is om met de leden van deze groep face-to-face af te spreken. Kans is groot dat je jouw mini hierdoor al van heel wat playdates verzekert ;)

3. Mommyfriends.nl en Buurtmamas.nl

Tegenwoordig lijkt er voor bijna ieder probleem een oplossing te bestaan in de vorm van een geniale uitvinding. Zo ook voor mama’s die graag in contact willen komen met andere gezellige mama’s. Mommy Friends is een (gratis) platform waarop jij aan de hand van een uniek matchingsysteem andere mama’s kunt leren kennen. Of je nou op zoek bent naar een mama-vriendin waar je mee wilt afspreken om samen leed te kunnen delen of een mede-mama waar je simpelweg mee zou willen chatten, of zelfs een playdate voor jouw mini, het kan allemaal. Daarnaast kun je ook lid worden van groepen die bestaan uit meerdere mama’s. Welke gegevens je hiervoor doorgeeft? Jouw locatie, maar daarnaast ook de leeftijd van jouw kind(eren) en of je zwanger bent.

Buurt Mama’s werkt op eenzelfde manier: je maakt een account aan, vult je profiel in en kijkt welke matches – welke mede mommies – dichtbij jou wonen. Vervolgens is het chatten maar of gezellig face-to-face meeten! Wij zeggen één ding: hadden wij dit maar uitgevonden...

https://mommyfriends.nl

https://buurtmamas.nl

4. Zwangerschapscursus

Naast zwangerschapssporten bestaan er ook zwangerschapscursussen die op verschillende manieren waardevol voor preggo’s kunnen zijn. Deze cursussen staan vaak in het teken van de bevalling, waarbij je een flinke portie kennis over deze klus toegereikt wordt en je daarnaast technieken leert die goed van pas komen bij de bevalling. De zwangerschap zelf of het moederschap kunnen ook de focus van deze cursussen zijn.

Het belangrijkste voor nu is waarschijnlijk dat deze cursussen vaak in groepsverband te volgen zijn, waarbij je meestal ook weer in groepen komt te zitten met mede preggo’s die ongeveer even ver in de zwangerschap zijn. Daardoor zijn ze op sociaal vlak ook enorm waardevol! Jullie kunnen elkaar een hart onder de riem steken als de zwangerschap even zwaar valt of een potje klagen over het zoveelste zwangerschapskwaaltje waarmee jullie de strijd aangaan. Een traantje wegpinken is zeker ook toegestaan en niets om je voor te schamen ;)

5. Mama Café

Een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders? Dat is een Mama Café, dat je tegenwoordig in heel wat steden kunt terugvinden. Dit zijn cafés waar je gezellig kunt kletsen met andere mommies onder het genot van een heerlijk drankje. Vaak zal het niet blijven bij een kort gesprek, maar uitgroeien tot een mooie vriendschap! En dat is misschien wel precies waar je naar op zoek bent. Inmiddels bestaan er maar liefst 90 Mama Cafés dankzij ouders die vrijwillig een Mama Café gestart zijn. Grote kans dus dat je er bij jou in de buurt een zult kunnen vinden! Weer zo’n geniale uitvinding, geen twijfel mogelijk.

6. Baby- of peutersport

Ben jij al trotse mama en heb jij behoefte aan sociaal contact met andere mama’s? Dan kun jij jouw baby of peuter mooi gebruiken voor deze uitdaging ;) Wanneer je jouw kindje bijvoorbeeld voor babygym of babyzwemmen ingeschreven hebt, doet zich daar een prachtige sociale kans voor! Niet alleen voor jouw mini, maar ook voor jou, aangezien de kleintjes altijd vergezeld worden door hun trotse ouders. Maak gezellig een praatje met andere mama’s en nodig ze eens uit op de koffie. Wie weet zit er een vriendin voor het leven bij!