Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Zomertijd slaaptips voor baby

Wintertijd naar zomertijd: slaaptips voor de kinderen

Wintertijd naar zomertijd: slaaptips voor de kinderen

De zomertijd komt eraan: altijd weer goed nieuws. Maar als je nog jonge kinderen hebt, kan dit het ritme aardig in de war schoppen. Je kids zijn veel vermoeider, waar jij natuurlijk weer last van hebt. Dat moeten we niet hebben, dus hierbij wat tips!

Een uur korter slapen. Nóg een uur korter. Dat wordt op tijd naar bed gaan aankomend weekend, en hopen dat die kleine van je eens uitslaapt. Vaak raakt het ritme even zoek, bij ons en bij onze kinderen. Na een paar dagen zijn we wel weer de oude, en zijn we natuurlijk super gelukkig dat het langer licht is. Het is toch ook heerlijk dat de zomer eraan komt! Kun jij de houtskool en worstjes van de barbecue ook al ruiken? De frisse bloemetjes; het vers gemaaide gras. Ja, we hebben er zin in! Maar eerst nog even de overgang naar de zomertijd zo gemakkelijk mogelijk maken, zodat jij geen lastige en oververmoeide kindertjes thuis hebt.

Onze tips!

  • Pas jullie leven direct aan aan de nieuwe klok. Ga een uurtje eerder naar bed en ontbijt op de normale tijd.
  • Heb je nog jonge kinderen? Zorg dat ze overdag al wat extra slaap krijgen.
  • Zorg voor donkere gordijnen, zodat je kind het licht buiten niet doorheeft en het de interne klok dus niet beïnvloed.
  • Lees een verhaaltje voor, voor het slapengaan. De eerste dagen kunnen de kinderen slecht in slaap komen door de verstoring van het ritme. Het voorlezen maakt ze slaperig, tenzij het een te spannend of emotioneel verhaal is.
  • Geen suikers voor het slapen gaan! Zo valt jouw kind sneller in slaapt en slaap hij of zij beter de nacht door.
  • Probeer je kinderen voor het slapengaan weg te houden bij beeldschermen. Tv, telefoon, computers. En probeer geen drukke activiteiten met ze te ondernemen. Zo krijgt je kind meer kans om melatonine aan te maken, het stofje waar we slaperig van worden.
  • Is het tijd om op te staan? Gooi de gordijnen open en laat het licht naar binnen stromen. Laat het lichaam wennen aan de nieuwe tijden.
  • Er zijn speciale lichtwekkers om zo fijn wakker te worden. Heb je een lichtwekker, dan zal je kind gemakkelijker wakker worden. Het lijkt namelijk alsof de zon al schijnt. Je kind zal sneller wennen aan het nieuwe interne ritme.
  • Heb je nog een baby’tje? Neem de kleine ’s ochtends en ’s avonds mee naar buiten. De interne klok van je baby zal zich zo sneller aanpassen aan de tijdsverandering.
Wij hopen dat de tips helpen om jullie kindertjes snel te laten wennen aan de zomertijd. Geniet van de eerste lentedagen!