Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Moeder en zoon

Wat een moeder écht wil voor Moederdag

Wat een moeder écht wil voor Moederdag

Bloemen, parfum, cadeaubonnen, een brunch.. Wat geef jij jouw moeder dit jaar voor Moederdag? Weet jij al dat jouw moeder stiekem helemaal niet zo blij wordt van wéér een duur, standaard cadeau? Er is iets waar zij veel blijer van zal worden!

Moederschap: eigenlijk is het een fulltimebaan. Je bent er continue mee bezig, doet zo hard je best en vecht keihard om alles en iedereen te helpen en de gewenste resultaten te behalen. Heb je net even iets harder gelopen en is je hard werk opgevallen, dan krijg je misschien wel een bonus of promotie. In ieder geval waardering. Laat dit nou net zijn waar Moederdag voor bedoeld is. Een bedankje, een bonus of soort van promotie, voor al het harde werken dat ze voor jou doet en voor alles dat ze voor jou gedaan heeft. Voor alle keren dat ze jou boven zichzelf gesteld heeft, jou dat laatste overheerlijke hapje gegund heeft, jou heeft geholpen met je huiswerk terwijl ze eigenlijk een afspraak had staan.

Gun haar even een pauze!

Weet jij wat jouw moeder écht gelukkig maakt? Als je het aan moeders vraagt, zul je vaak hetzelfde horen: ze wil gewoon tijd met jou doorbrengen! Even een pauze van haar drukke leven, even niet iedereens troep opruimen. Dure cadeaus, dat wil ze helemaal niet! Ze heeft zelfs het liefst dat je zo weinig mogelijk geld aan haar uitgeeft. Ze wil liefde en waardering voelen van haar kinderen! En van haar partner omdat hij zo trots is op de manier waarop zij haar kinderen opvoedt.

“Ik wil met je samen zijn! Maar geen dag waar we ‘samen zijn’, maar ik alsnog de was aan het ophangen ben en je etensresten achter je opruim. Nee. Ik wil de hele dag met je doorbrengen zonder de alledaagse moedertaken die ik normaal moet doen”, aldus mama Gina Ragusa

Checklist Moederdag

Do: Ontbijt op bed Do: Tijd spenderen samen Do: Een complimentje geven! Do: Geen geruzie! Do: Een pauze van de huishoudelijke taken Do: Behandel haar als een Koningin Do: Wees creatief! Een klein gebaar kan haar al raken Do: Vertel haar hoeveel je van haar houdt

No go: een behulpzaam Cadeau No go: anti-rimpel crème No go: een cadeaubon

Wees niet zo lui!

Maar eerlijk is eerlijk: soms is het gewoon zo lekker gemakkelijk. Even snel naar de Douglas voor een parfummetje. Of langs de bloemist, om je moeder te ‘verrassen’ met een mooi boeket. Maar verrassen is het natuurlijk niet, want het zijn de meest standaard cadeautjes die je maar kan geven. Ja, een cadeau kopen kan heel gemakkelijk zijn, maar Moederdag is niet de dag om lui te zijn. Jouw zette toch ook door alle keren als jij ziek was en alles onderkotste, inclusief haar rug toen je haar vasthield. Dit is je kans om haar omver te blazen met je liefde en creativiteit! Jouw moeder verdient het toch zeker ook om zich speciaal te voelen? Om iets extra’s te krijgen voor alles wat ze voor jou doet. Een lief gebaar, iets waar ze een warm gevoel van krijgt en misschien zelfs wel een traantje om kan laten? Wij vinden van wel! Dus doe iets liefs! Schrijf een briefje, kook haar een eitje, vertel haar hoe blij je met haar bent en hoe ontzettend trots je bent dat je zoveel op haar lijkt!

Wat ze níet wil!

Dacht jij eerder aan een behulpzaam cadeau als huishoudelijke spullen? Don’t! Geef haar even een pauze van het gezinsleven. Het laatste waar ze op zit te wachten op haar speciale dag is een nieuwe stofzuiger of een pan die ze kan gebruiken om voor jou te koken. Nee, een behulpzaam cadeau is niet de beste manier om je liefde te tonen. Hetzelfde geldt voor anti-rimpel crème (tenzij ze hierom gevraagd heeft uiteraard). Het laatste waar ze nu aan wil denken, is dat ze toch wel ouder begint te worden en ze snel moet gaan smeren. Een andere no go: een cadeaubon. Eén van de meest voorkomende cadeaus die gegeven worden voor Moederdag. En natuurlijk is het ergens fijn dat ze zelf iets kan uitzoeken, maar het kan ook een andere boodschap afgeven. A. Je kent je moeder niet goed genoeg en hebt geen idee wat ze leuk vindt B. Je bent te lui om na te denken over wat haar echt gelukkig maakt. Wij zouden het niet riskeren. Dan maar riskeren dat ze het cadeau zelf ietsjes minder leuk vindt, want de aandacht die jij in het cadeau hebt gestoken, dat is zoveel meer waard dat het cadeau zelf. Echt waar! Daarom zouden we dan ook aanraden niet al te veel geld uit te geven.

Zo maak jij jouw moeder gelukkig!

Oprechte aandacht, liefde en waardering: zo maak je jouw moeder dus gelukkig! Breng samen tijd door, ze wil immers met jou zijn op deze dag die helemaal om haar draait! Jij bent het beste dat haar is overkomen! Ben je creatief? Schrijf een gedichtje voor haar of maak een mooie tekening van jullie samen. Of schrijf een lieve kaart en som op waarom zij zoveel voor jou betekent. Een fotolijstje met foto van jullie samen doet het ook altijd goed, zodat ze elke dag even naar je kan kijken. Bak haar een hartjestaart. Opties genoeg. Maar laat merken dat je erover nagedacht hebt, dat je veel voor haar over hebt. Wil je toch ook wat meer geld uitgeven? Combineer het lieve kaartje of gedicht dan met een betekenisvol cadeau. Verdiep je in wat haar bezighoudt, laat merken dat je je best hebt gedaan. Houdt ze bijvoorbeeld van astrologie en horoscopen? Laat dan speciaal voor haar haar naam en geboortedatum uitwerken. Of die van jou en je broers/zussen. Houdt ze van dieren en is ze een beetje eenzaam? Waarom haar niet verrassen met een lief katje? Verzin iets leuks zouden we zeggen! Hoe dan ook: geef haar vandaag ál jouw liefde en aandacht!

Hoe belangrijk is Moederdag voor moeder en kind?