Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Koningsdag met kids

Koningsdag met de kids

Koningsdag met de kids

Koningsdag met je kids

Toen je nog een losgeslagen feestbeest was, vierde je Koningsdag tot in de late uurtjes met de nodige biertjes. Nu je kindjes hebt (of zwanger bent) is dat wel anders. Je wil gewoon een leuke dag met je kids. Maar wat zijn leuke uitstapjes voor jou én jouw kinderen?

Utrecht

Gratis meevaren met een rondvaart vanaf de singels naar het Stadhuis? Dat kan dit jaar in Utrecht! Bij het Stadhuis aangekomen, word je welkom geheten door Clown Juju. Er wordt gezongen, er zijn een hoop leuke activiteiten gepland voor alle kids en er liggen lekkere verrassingen klaar. Zeker een bezoekje waard dus! Neem ook een kijkje bij Kindervrijmarkt in Park Lepelenburg. Het hele park wordt omgetoverd tot een vrijmarkt voor kinderen, het wordt één groot kinderfeest! Spulletjes verkopen, optredens van kinderen, geschminkt worden, lekkers eten, het kan allemaal!

Rotterdam

Genoeg kidsproof plekjes in Rotterdam deze Koningsdag. Zo is er een Royal Rollerdisco op het Deliplein: lekker dansen en skaten! Heb je zelf geen skates? Geen probleem, je kunt ze voor een paar uurtjes huren. Tussen 10:00 en 19:00 uur kun je ook terecht op het grote jubileumfeest van Liskids! Denk aan: rommelmarkt, pimp-je-fiets, schminken, springkussens en verschillende workshops. Leuk, leuk!

Amsterdam

Vondelpark is natuurlijk al jaren één van de place to be’s tijdens Koningsdag in Amsterdam, zeker voor kinderen. Het hele park wordt namelijk gereserveerd voor de kids, waar ze speelgoed en spulletjes kunnen verkopen. Ook kom je optredens tegen, goocheltrucs en kun je je laten schminken tegen een laag prijsje. Een grote kindervrijmarkt vindt plaats op Artisplein met ook weer een hoop optredens, spelletjes en een rommelmarkt. Door heel Amsterdam zijn nog een hoop andere ‘kinderzones’ te vinden.

© AD

De leukste Koningsdag thuis

Geen zin om buiten te komen en blijf je liever thuis om de verjaardag van onze geliefde Koning te vieren? Ga voor een themadagje thuis en nodig eventueel vrienden en familie uit. Oudhollandse spelletjes spelen en lekker knutselen met de kids, helemaal in het teken van Koningsdag. Maak gouden kroontjes, sieraden of zelfgemaakte slingers. Haal de verkleedkist van zolder en trek je kindjes de mooiste prins of prinsessenkleding aan. Ook leuk: lekker bakken samen! Koningscupcakes en taart met rood, wit, blauw, oranje versieringen en strikjes! Heb jij nog andere tips voor de leukste Koningsdag met kids? Laat het ons vooral weten!

Maastricht

Maastricht, de perfecte stad om Koningsdag te vieren met je kids. Redelijk rustig, maar super gezellig en vooral gericht op kinderen. In het Stadspark is een uitgebreide vrijmarkt waar jong en oud hun spulletjes verkopen en waar live bands voor extra sfeer zorgen. De historische omgeving nabij de stadsmuren zorgt voor de nodige cultuur. Heb jij zin in lekkere hapjes en drankjes, en wil je jouw kinderen vrij laten spelen? Bar Brutal, in de hippe buurt Wyck, is één van de hotspots van Maastricht. Ook voor kinderen! Een springkussen, sjoelbak, schmink, koekhappen, de ‘Alexander Battalaan stoepkrijt kampioenschappen’…. En gegarandeerd de lekkerste hapjes en drankjes voor jong en oud! Be there dus!

Den Haag

Een echt traditioneel Oranjefeest daar in Den Heeg! Maar ook in Voorburg, Leidschendam, Wassenaar, Rijswijk, Zoetermeer en Delft zijn veel kinderactiviteiten. Zeker de moeite waard om er een dagje op uit te trekken. Maak bijvoorbeeld een rit in een historische tram, een boottocht door de grachten of ga langs op de grote vrijmarkt in Den Haag. Liever een stukje wandelen? Via de oranjemars wandel je langs de mooiste plekken in Wassenaar waarna je vervolgens kan stoppen op de oranje kindermarkt aan de Berkheistraat. Ben je meer een fietser? Oranjekwartier Voorburg organiseert een mooie fietstocht, om vervolgens aan te sluiten bij een ballonnenwedstrijden en kinderspelen. Ook in Zoetermeer zijn kinderactiviteiten georganiseerd op het Dobbe eiland en voor Oud-Hollandse spelletjes ga je met je kids naar Delft.

Groningen

Allerlei live optredens, één groot feest! Perfect voor jou en je gezin: de Kinderdisco met DJ Nick van Putten! Lekker samen dansen en meezingen! Je vindt DJ Nick op Podium Vismarkt – Main stage Area van 10:00 en 11:45 uur. Ook leuk: De Liedjesbende komt daar langs: een leuke, hippe kinderband met aanstekelijke kinderpopliedjes en lekkere dansmuziek voor meeluisterende ouders. Als zij optreden, heeft het hele gezin een feestje!

Hengelo

Een bakwedstrijd, Hengelo bakt, voor kinderen en spectaculaire (gratis) racegames voor de kids. een kermis, een warenmarkt, een foodmarket, livemuziek, clowns, sportactiviteiten. In Hengelo pakken ze groot uit, verspreid door het hele dorp. Dus heb je nog geen plannen en woon je niet al te ver van Hengelo vandaan? Zeker een aanrader om hier je dag door te brengen met je kinderen!

Eindhoven

Eindhoven de gekste! Ook voor kids! Populair is het Wilheminaplein waar de hele dag door optredens zijn. In het Stadswandelpark is het echter wat rustiger, maar er is een hoop te zien, kopen en doen. Dansgroepen treden op, je kan je laten schminken, er zijn kraampjes, er is muziek en een hoop gezelligheid! Oranjemarkt in Veldhoven is ingericht voor kinderen: luchtkussen, spelletjes, schmink. Ook bij Buutvrij in Best kun je de hele dag ouderwetse spellen spelen zoals spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen of sjoelen. Vanaf 13:00 uur kun je naar park Oranje Luykgestel gaan voor een rondgang met versierde fietsen en voor een spelmiddag, kinderdisco en lekkere hapjes en drankjes.

Geen zin om de deur uit te gaan met dat vieze weer? Maak er een gezellig themadagje van thuis!


Steel de show zaterdag met deze zelfgemaakte kroontjes!