Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
in attesa della prima ecografia

Het duurt te lang: wachten op de eerste echo

Het duurt te lang: wachten op de eerste echo

Man, wat kan de tijd toch langzaam gaan. Sinds je positief zwanger getest bent, wil je niks liever dan naar de verloskundige gaan om de eerste echo van jouw baby te laten maken. Maar je zal toch echt even moeten wachten op die eerste echo. Maar wat doe je tot die tijd en hoe sla je jezelf door die onzekerheid heen?

Ja, de zwangerschap is echt!

Wachten tot jouw eerste echo en bezoek aan de verloskundige. Het liefst schreeuw je van de daken dat je zwanger bent, maar je voelt ergens ook die verschrikkelijke onzekerheid. Want ben je wel echt zwanger, of wat als er iets mis is of gaat? Je hebt het hartje nog niet zien kloppen, dus heel zeker voelt de zwangerschap nog niet. Het idee dat er iets kleins in je groeit is ook heel gek. Is het echt waar? Echt? Ja, het is echt! Anders had je zwangerschapstest dat niet aangegeven. Maar waarschijnlijk houdt jouw onzekerheid en dat gekke gevoel nog even aan. Tot jij bij de verloskundige bent geweest en bevestiging hebt gehad van het leven in je. Heb je wel al last van (de vroege) zwangerschapskwaaltjes? Je lijf voelt anders en je kan last hebben van misselijkheid, hoofdpijn, je bent emotioneler dan anders en je borsten kunnen enorm gevoelig zijn. Ook dit wijst toch echt op een zwangerschap hoor!

Voel je je onzeker in jouw zwangerschap? Het hartje zien kloppen, stelt altijd weer gerust!

Maak zelf thuis echo`s

Hoe kom ik de tijd door?

We zouden graag heel goed advies geven nu. Maar heel eerlijk gezegd zit er maar één ding op: wachten. Heb geduld, maar plan wel alvast een afspraak in bij de verloskundige. Nu kun je in ieder geval aftellen; heb je al een aftelkalender gemaakt? Niks zo fijn als elke dag weer een nieuwe dag doorstrepen! De komende weken lijken lang te duren, maar als je leuke afleiding zoekt, kan de tijd wat sneller voorbij gaan. Plan leuke dingen in de weekenden (ondanks je moeheid), zoek afleiding, begin alvast jouw gezonde levensstijl voor de kleine en lees je in over de zwangerschap. Maak je niet al te veel zorgen en ga gewoon door met je leven. Je hebt er geen invloed op of het goed of fout gaat in het begin van de zwangerschap (op je gezonde levensstijl na), dus probeer gewoon positief te blijven. Dat is voor jou, jouw omgeving en voor de baby in je buik fijner!

Ik voel me zo onzeker

Besef dat je niet alleen bent. Bijna alle net zwangere vrouwen zijn onzeker over de zwangerschap. Er gebeurt een hoop in je lichaam, maar je snapt nog niet helemaal hoe het kan dat er iets in je groeit. Je hebt eigenlijk ook nog helemaal geen teken van leven gehad, alleen dat extra streepje op de zwangerschapstest. Voel jij je echt té onzeker? Overleg met je verloskundige in hoeverre het impact heeft op je huidige leven, en wie weet, kan zij jou verder helpen. Wat ook kan helpen: praten met lotgenoten. Er zijn een hoop zwangere vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten. Heb je vriendinnen die al kinderen hebben? Praat over hoe jij je voelt en zij zullen het gegarandeerd deels herkennen! Ook kun je eens kijken op verschillende online fora, mamaplaatsen. Hier kun je met andere vrouwen in contact komen die met hetzelfde gevoel kampen. Dit kan erg opluchten! Maar probeer in ieder geval positief te blijven! Nog maar eventjes wachten en je gaat de kleine voor het eerst zien.

Eindelijk, de eerste echo!

En dan is het zover. Je eerste bezoek aan de verloskundige en de eerste keer spieken naar de kleine. Dit gebeurt tussen de zes en tien weken. Wat een heerlijk gevoel zeg, zodra je het hartje ziet kloppen. Grote kans dat jij of je partner een traantje moet wegpikken. Daar is jullie kleine zaadje toch en het leeft! Nu je het bewijs hebt dat het hartje klopt, is de kans dat het nog misgaat erg klein. Laat alle onzekerheid dus los en geniet van de zwangerschap. Bedenk je ook een leuke manier om het je omgeving te vertellen? ?