Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = vandaag nog verzonden!
Wer darf mein Baby halten beim Besuch in der Anfangszeit?

Kraamvisite: wie mag jouw baby vasthouden?

Kraamvisite: wie mag jouw baby vasthouden?

Wie mag jouw baby vasthouden?

Jeej, je baby is geboren! De kraamvisite begint al over de vloer te stromen en je merkt dat je het lastig vindt om jouw baby zomaar aan iedereen af te staan. Iedereen wil zo graag knuffelen, maar wie mag jouw baby vasthouden?

Knuffelen met je baby: het is heel belangrijk. Het heeft een super positief effect op de ontwikkeling van de hersenen, het hormoonstelsel en natuurlijk de hechting met papa en mama. Door lekker te knuffelen met je kindje en door elkaars geur in te ademen, produceren jullie het hormoon oxytocine, oftewel het liefdeshormoon. Knuffelen en genoeg huidcontact zorgen er ook voor dat jouw kindje opgroeit tot een zelfverzekerder en evenwichtiger persoon. Dus: knuffelen maar, papa en mama!

Ten koste van de mama-papa binding?

Wil jij graag dat sommige mensen jouw kindje vasthouden, maar ben je bang voor de mama-papa binding? Gaat al dat knuffelen dan niet ten koste van de hechting met de vader en moeder? Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Dat is niet zo! Jouw baby herkent jouw geur, jouw stem en jouw lichaamswarmte uit duizenden. En al van ver af. Alleen al in dezelfde ruimte zijn kan jouw baby kalmeren omdat hij jouw fijne aanwezigheid en liefde voelt. Je gezicht herkent hij nog niet, dat komt pas na ongeveer 2 maandjes. Maar bij kraamvisite voelt hij dus direct dat hij in andere armen ligt, niet die van zijn lieve, vertrouwde papa of mama. Het zal dus absoluut niet ten koste gaan van jullie bijzondere ouder-kind band. Jullie zijn dan ook altijd samen met jullie baby en hebben al 100 strepen voor door hetzelfde bloed te delen.

Baby zegt nee!

Het kan zijn dat jouw baby’tje de prikkels nog niet zo goed aankan. Je baby krijgt sinds de geboorte zoveel nieuwe prikkels, het is niet gek dat het soms even teveel wordt en hij huilerig wordt door alle vreemde mensen om zich heen. Sommige baby’s zijn er juist heel relaxed onder, in de armen liggen van vreemden. Ze vinden het heerlijk om geknuffeld en gekroeld te worden door iedereen, de kleine aandacht vragers. Maar andere baby’s kost het veel energie. Luister vooral naar de wil van jouw baby! Merk je dat jouw kindje onrustig wordt als hij steeds bij iemand anders ligt? Laat ‘m lekker liggen in zijn babybedje of houdt hem zelf vast. Als je bezoek die kleine schattige voetjes mag bekijken, zijn ze ook al in de wolken hoor! Benieuwd naar hoe je een goede mama-dochter band kan opbouwen? Wij hebben tips! Of wil je liever weten wat het eerste jaar de kosten van een kind zijn?

Wie mag jouw baby vasthouden?

Los van prikkels kan het voor jou gewoon niet goed voelen. Je baby is nog zo kwetsbaar.. Wat als iemand het nekje niet goed ondersteunt of als iemand even niet oplet en er iets met je kleintje gebeurt. Het is jouw baby, jouw gevoel! Luister daar vooral naar. Heb je liever niet dat iemand je baby vasthoudt, zeg nee! Het kost jou immers elke keer weer energie als jij je zorgen maakt omdat natuurlijk niet iedereen even handig is met jouw kindje.

Mama zegt nee!

Het kan ook zo zijn dat je niet wil dat íedereen je baby vasthoudt, maar je ouders en familie bijvoorbeeld, dat vind je oké. Je mag best selectief zijn in wie jouw baby mag vasthouden. Luister goed naar jouw gevoel, je kindje en dat van je partner!